1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

„Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio pasiūlymus. Restorane „Terrazza“ tarptautinių konkursų laimėtojai, patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, bronzos medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“, Erfurte, iškovoję virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Jevgenij Volkov, charizmatiškas skonio detektyvas Ruslan Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais. Valstybės atkūrimo šimtmečio proga, kulinarinio paveldo tyrinėtojas, profesorius Rimvydas Laužikas papasakojo apie istorinius 1918 m. Lietuvos virtuvės patiekalus bei kvietė persikelti į praeitį ir 2018 m. vasario 16-ąją siūlė restoranų svečius nustebinti istoriniais patiekalais. Renginį vedė virtuvės šefė Honorata Lyndo – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja.


Skaityti daugiau: „Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

„Lietuvos regionų virtuvė – suvalkiečių valgiai šiuolaikiškai“!

Artėjant valstybės 100-mečiui, geriausi virtuvės šefai, tęsdami Lietuvos regionų virtuvės ciklą, pristatė suvalkiečių virtuvės patiekalų ypatumus, panaudojant šiuolaikines gamybos technologijų galimybes. Restorane „Karpynė“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – aukso medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Liucija Makovska, geriausiu Lietuvos virėju 2016 m. pripažintas Jevgenij Volkov, skonio detektyvas Ruslanas Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais. Šventiškai renginį papuošė bei kūrybiškai lietuvišką septyniolikos kilogramų sūrį su valstybės simboliu išdrožinėjo Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ - meninio sūrio drožinėjimo sidabro medalio laimėtoja.

Skaityti daugiau: „Lietuvos regionų virtuvė – suvalkiečių valgiai šiuolaikiškai“!

Meistriškumo kursai su žymiu Tailando virtuvės meistru

Birželio 5 d. Tailando Karalystės ambasada, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei kulinarijos studija „Beatos virtuvė“ sukvietė į meistriškumo kursus: Tailandietiški patiekalai pagal garsiausią Tailando virtuvės meistrą McDang. M.L. Sirichalerm Svasti, geriau žinomas kaip virtuvės šefas McDang – žymus Tailando maisto ekspertas ir gerbiamas tailandietiškos virtuvės ambasadorius pristatė geriausius savo šalies nacionalinius patiekalus.

Skaityti daugiau: Meistriškumo kursai su žymiu Tailando virtuvės meistru

Naujas Šventinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Kalėdinis laikotarpis kupinas stebuklų, netikėtumų. Vieniems tai – poilsio, šventimo metas, kitiems – pats darbymetis. Vieni užrakina duris ir išeina pasitikti Naujųjų metų nusimetę nuo pečių visus rūpesčius, užmiršę kasdienius darbus, kiti gi pluša, kad sukurtų šventę aplinkiniams ir tampa neatsiejama jos dalimi. Apie tai, kaip šventes pasitinka, kaip joms ruošiasi, puošiasi mūsų šalies restoranai bei viešbučiai, galiausiai – kokios tradicijos vyrauja šeimos rate, kai užsiveria durys ir atsiveria širdys, pagrindinėje šio numerio temoje kalbamės su trimis pripažintais virtuvės šefais. Visi jie – ne lietuviai. Visi – dirbantys ir gyvenantys Lietuvoje. Visi – išsaugoję savo šaknis, kultūrą, tradicijas ir kartu kuriantys naujas, brėžiantys naują savo likimo liniją jiems egzotiškoje... Lietuvoje.

Skaityti daugiau: Naujas Šventinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Pristatome Lietuvos regionų virtuvę!

Geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, pasitikdami valstybės 100-metį, tęsia renginių ciklą, pristatydami Lietuvos regionų virtuvių ypatumus. Gegužės mėnesį viešbutyje „Grand SPA Lietuva“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų galimybėmis, kviesdami atrasti naujus skonius, suteikiančius neišdildomą įspūdį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui.

Skaityti daugiau: Pristatome Lietuvos regionų virtuvę!

Joomla templates by a4joomla