1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

Nauji šiltojo sezono skoniai!

LRVVKA prezentacija „Nauji šiltojo sezono skoniai“ vyko 2018 m. gegužės 13 d. viešbučio „Grand SPA Lietuva“ restorane, V. Kudirkos g. 45, Druskininkuose. Pasitinkant šiltąjį sezoną, virtuvės meistrai dalinosi šiuolaikinėmis patiekalų gamybos idėjomis ir pateikimo subtilybėmis, stalo puošybos variacijomis, rūpinosi kartu svečių pasitikimu ir vaišėmis, kviesdami užuosti, pajusti, pasimėgauti išskirtiniais skoniais, sukuriant šventinę nuotaiką. Virtuvės meistrai dalinosi patarimais ir žiniomis, ragavome gurmaniškus patiekalus.

Gamino tarptautinių čempionatų dalyviai bei patyrę virtuvės šefai: Bernardas Anužis, Onorė; Liucija Makovska; Tomas Mockūnas, viešbutis Grand SPA Lietuva“; Ernestas Žitkauskas, restoranas Amandus; Stanislovas Kizenevič ir Gytis Beručka, Druskininkų sveikatinimo ir poilsio centras Aqua; Snieguolė Žižienė, restoranas „Velvetti“; Eduardas Radzivilovas, „Mažoji Ragainė“; Aida Matulevičiūtė, „HBH Vilnius“. Pasitikimo gėrimus pristatė Danila Blagoveščenskij, Sangaida“ atstovas. Renginį papuošė meniškai raižytu sūriu Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos čempionato IKA Culinary Olympics 2016 sidabro medalio laimėtoja.

Daugiau informacijos el.paštu vadybininke@lrvvk.lt arba mob. nr. +370 615 67405

Pavasarinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Didysis šio numerio projektas - Izraelio virtuvės pristatymas! Jį įgyvendinome su Izraelio ambasada Lietuvoje. Juo stengiamės supažindinti su mums dar menkai pažįstama Izraelio virtuve. Tiesą sakant, bene pirmas klausimas, kurį dauguma užduoda kalbant apie Izraelio virtuvę: ar tai tas pats, kas žydų virtuvė, arba: ar tokia sąvoka kaip Izraelio virtuvė apskritai egzistuoja? Šie klausimai nėra iš piršto laužti. Izraelio virtuvės kompleksiškumą, jaunystę bei įvairialypiškumą, dėl ko tampa sunku ją apibrėžti, lėmė daugybė politinių ir istorinių, klimatinių ir kitų priežasčių. Visgi dėl to faktas, kad Izraelio virtuvė - tai tarsi daugybės tautų virtuvių mišinys su žydišku prieskoniu, neleidžia teigti, jog ši virtuvė neegzistuoja. Atvirkščiai - sugėrusi Artimųjų Rytų, Viduržemio regiono, Šiaurės Afrikos bei Europos tautų virtuvių skonius, kvapus bei ypatybes, ji tapo viena labiausiai vertinamų ir puoselėjamų šiuo metu modernių virtuvių pasaulyje.

Skaityti daugiau: Pavasarinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

LRVVKA ataskaitinis visuotinis susirinkimas!

Nuoširdžiai sveikiname naujai išrinktą LRVVK Asociacijos Prezidentą Jaroslav Orševski bei Tarybos narius: Darių Dabrovolską, Aldoną Gečienę, Honoratą Lyndo, Tomą Rimydį, Rūtą Šiušienę, Jevgenij Volkov.

Metinę veiklos ataskaitą pristatė Asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė. Finansinę ataskaitą už 2017 m. paruošė vyr. buhalterė Jolanta Dumbravienė. Su Asociacijos veiklos tikslais ir planais supažindino Darius Dabrovolskas.

LRVVKA dėkoja nariams bei rėmėjams už suteiktą galimybę kartu tobulėti bei kelti gastronomijos standartus.

Ataskaitinis susirinkimas vyko 2018 m. sausio 28 d. viešbutyje Radisson Blu Hotel Lietuva, Vilniuje.

Skaityti daugiau: LRVVKA ataskaitinis visuotinis susirinkimas!

Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

Artėjant šiltajam sezonui, Lietuvos virtuvės šefai kartu su meistru iš Latvijos bei visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pajūryje pristatė Baltijos jūros regiono virtuvę, kuri stebina ne tik žuvies patiekalų įvairove, bet ir gardžiais paukštienos bei mėsos patiekalais. Viešbutyje Amberton Klaipėda idėjomis ir patirtimi dalinosi tarptautinių konkursų dalyviai bei patyrę virtuvės šefai: Evgenij Ponomarjov, Latvijos virėjų klubo Pavarų klubs Tarybos narys, restorano Gastronome gamybos vadovas; LRVVKA prezidentas Jaroslav Orševski, restorano Siesta virtuvės šefas; jaunasis talentas Bernardas Anužis, iš restorano Onorė; skonio meistras Artūras Braslauskas ir Flamingo konditeris Darius Piščikas. Šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis, supažindino su neatrastais skoniais, pristatė Asociacijos partnerių naujienas.

Skaityti daugiau: Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

„Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio pasiūlymus. Restorane „Terrazza“ tarptautinių konkursų laimėtojai, patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, bronzos medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“, Erfurte, iškovoję virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Jevgenij Volkov, charizmatiškas skonio detektyvas Ruslan Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Skaityti daugiau: „Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

Joomla templates by a4joomla