1.JPG4.JPG9.JPG

KURSAI - SU KEPSNINĖMIS „BIG GREEN EGG“ ĮMANOMA VISKAS

Š. m. birželio 5 d. restorano Terrazza“ lauko terasoje LRVVKA organizavo meistriškumo kėlimo kursus - SU KEPSNINĖMIS „BIG GREEN EGG“ ĮMANOMA VISKAS: IŠRAIŠKINGŲ SKONIŲ UŽKANDŽIAI, MINKŠTI MĖSOS KEPSNIAI, GARDI ŽUVIS, RAFINUOTAS DESERTAS.

Kursų dėstytojai, nacionalinės šefų rinktinės nariai, Justinas Misius, Artūras Braslauskas ir Artūras Samavičius pristatė kepsninių paruošimo technologijų galimybes bei skirtingus Big Green Egg naudojimo būdus: tiesioginį, netiesioginį kepimą, rūkymą ir kitus naudojimo būdus.

LRVVKA prezentacija „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė virtuvės profesionalus į prezentaciją „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“. Į Druskininkuose Grand SPA Lietuva restorane vykusį renginį rinkosi ir patyrę virtuvės šefai, ir restoranų savininkai. Pristatydami patiekalus, virtuvės šefai akcentavo pilnavertę mitybą, siūlydami rinktis maistingus produktus. Atsižvelgiant į sezoniškumą, restoranų valgiaraščiai paįvairinami patiekalais, kuriuose gausu šviežių vaisių, daržovių, žalumos.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“

Pergalę Lietuvos Jaunųjų virėjų čempionate lėmė skonis ir vos du taškai

Savaitgalį Vilniuje išrinktas „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016“. Šis titulas atiteko sostinėje įsikūrusiame restorane „Time“ dirbančiam Ignui Višinskui. Jam vos dviem vertinimo taškais nusileido ir antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate užėmė Palangoje įsikūrusio restorano „Onorė“ virtuvei vadovaujantis Bernardas Anužis. Trečioji vieta ir specialus prizas už inovatyviausią desertą įteiktas „Sweet Root“ restorane Vilniuje dirbančiam virėjui Ignui Damanskui.

Skaityti daugiau: Pergalę Lietuvos Jaunųjų virėjų čempionate lėmė skonis ir vos du taškai

LRVVKA prezentacija „Azijos virtuvės skoniai“

Artėjant šiltajam sezonui, LRVVK  Asociacija Lietuvos virtuvės šefus pajūryje sukvietė į prezentaciją „Azijos virtuvės skoniai“, siekdama supažindinti su Tolimųjų Rytų šalių gastronomijos ypatybėmis. Viešbutyje „Amberton Klaipėda“ vykusiame renginyje geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių. Virėjai dalinosi  idėjomis ir įdomiais pasiūlymais, kaip praturtinti ir nuspalvinti kasdienę virtuvę gurmaniškais, egzotinių skonių užkandžiais, patiekalais, desertais ir gėrimais.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Azijos virtuvės skoniai“

Kursai „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“

Vasario mėnesį LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kursus  „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“, siūlydama pasisemti gastronominių idėjų pavasario valgiaraščiui. Virtuvės šefai Valius Čepanonis ir Tomas Rimydis, tarptautinių gastronomijos konkursų dalyviai ir laimėtojai, pristatė gaivius užkandžius, patiekalus bei desertus, varijuodami tarp klasikinių ir modernių virtuvių. Kursai vyko UAB „MBR Parduotuvių ir restoranų įranga“ moderniausia įranga aprūpintoje klasėje.

Skaityti daugiau: Kursai „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“