1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

LRVVKA prezentacija „Švenčių belaukiant“

Gruodžio pradžioje Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio idėjas ir pasiūlymus. Viešbučio Crowne Plaza restorane „Horizontas“ patyrę virtuvės meistrai, konkursų laimėtojai, tarp kurių – sidabro medaliu apdovanotas konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas“ Gabrielius Zajac, aukso ir sidabro medalius iškovoję Jonita Šeščilaitė ir Erikas Janerikas konkurse „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas“, konditerės Dovilė Valentienė ir Monika Garnelė bronza įvertintos pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo kūrybiniais pasiūlymais, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis pikantiškais, subtiliais skoniais.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Švenčių belaukiant“

Pasaulio kulinarijos čempionatas „Culinary World Cup 2018“

Iš Liuksemburge vykusio pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup 2018 grįžusi Nacionalinė šefų rinktinė šaliai parvežė du bronzos medalius. Antrąjį medalį rinktinė iškovojo praėjusią savaitę vykusioje karštosios virtuvės rungtyje. Darbo valandų neskaičiuojantys, atkaklūs, kūrybiški bei drąsūs Lietuvos virtuvės meistrai, skleisdami pasauliui žinią apie Lietuvą, čempionate varžėsi su 30 stipriausių nacionalinių šefų komandų ir buvo viennintelė komanda iš Baltijos šalių. Grand Prix šioje pasaulio čempionato rungtyje atiteko švedų komandai.

Naujienas skaitykite: https://www.facebook.com/nacionalinesefurinktine/

Skaityti daugiau: Pasaulio kulinarijos čempionatas „Culinary World Cup 2018“

Šventinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Artėjant didžiausioms ir gražiausioms metų šventėms, savo skaitytojams paruošėme šventinę nuotaiką spinduliuojantį GERO SKONIO numerį. Pagrindiniame žurnalo straipsnyje Šventiniai linkėjimai nuo Chaîne des Rôtisseurs kalbiname šios asociacijos narius - pačius įvairiausius žmones - nuo restoranų verslo atstovų iki medikų, politikų, kuriems maistas ir stalo kultūra yra kasdienio gyvenimo aistra. Klausiame jų, kaipgi jie pasitinka Kūčias, Kalėdas, kokios tradicijos vyrauja jų namuose, kai visa šeima, visi artimiausieji susiburia prie bendro stalo.   

Skaityti daugiau: Šventinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Išrinktas Geriausias Lietuvos Virėjas!

Po įnirtingos kovos ringe paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Lapkričio 10 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu išrinko geriausią Lietuvos virėją. Juo tapo restorano „Sweet Root“ vyriausiasis šefas Justinas Misius.

Antroji vieta atiteko restorano 4 Palangoje šefui - Gabrieliui Zajac, o trečioji - Bernardui Anužiui, kuris 2016 m. užėmė antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate.

Virėjų čempionatas vyko parodų ir kongresų centre Litexpo, o geriausio virėjo apdovanojimai - viešbutyje Crowne Plaza.

Skaityti daugiau: Išrinktas Geriausias Lietuvos Virėjas!

Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska grįžo su iškovota bronza. Praėjusią savaitę vykusiose varžybose mūsų šalies atstovės varžėsi su daugiau nei 80 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių ir apdovanojimus pelnė nepaisant drastiško kulinarinės kultūros skirtumo, sudėtingos adaptacijos, jau konkurso eigoje tobulintų patiekalų receptūrų ir jų gamyboje naudotų nors žinomų, bet kitokio nei įprasta skonio ingredientų.

Skaityti daugiau: Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Joomla templates by a4joomla