1.JPG11 GS baneriukas.jpg2.gif3.gif4.JPG5.gif6.gif9.JPG

LRVVKA prezentacija „Tautinė lietuvių virtuvė“

Maloniai kviečiame Jus š. m. rugsėjo 11 d. 11 val. į prezentaciją TAUTINĖ LIETUVIŲ VIRTUVĖ, kuri vyks restorane Karpynė, Raseinių raj.

Gerbiant ir puoselėjant paveldėtas tautos tradicijas ir papročius, išlaikomas tautos savitumas, neiššvaistant per ilgus amžius sukauptos tautos patirties, kultūrinio paveldo - tautos papročių, mitybos kultūros, maisto gaminimo technologijų. Renginio metu norėtume priminti ir labiau akcentuoti dvarų virtuvės patiekalus. Nuo seno Lietuvos dvaruose buvo gaminami prabangesni patiekalai iš įvairios naminių gyvulių mėsos, laukinių paukščių, įvairių žuvų bei Lietuvoje išaugintų sodo, lauko gėrybių. Patyrę virtuvės šefai dalinsis idėjomis, naudodami šiuolaikiškus patiekalų patiekimo būdus bei kviesdami pasimėgauti tautinės virtuvės skoniais.  

Daugiau informacijos skaitykite čia.


Būtina išankstinė registracija  el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba mob. +370 615 67405

 

LRVVKA vasaros renginys

Rugpjūčio 6 d. LRVVKA sukvietė narius ir partnerius į Dzūkiją, Jungtinį gamtinį ūkį, vienkiemį prie Merkio upės, kuriame gamtinio ūkio entuziastai, natūraliai auginantys paukščius ir augalus, papasakojo apie senovinių lietuviškų patiekalų gamybą, išbandėme gamtinius maisto gamybos būdus, ragavome barščius, po žeme slėgtą kastinį, blynus iš duoninės tešlos. Besimėgaudami tyru gamtos oru, klausydami upės garsų, jėgas išbandėme Merkio upe irkluodami baidarėmis, įveikdami medžių nuovirtas, šakas. Po intensyvaus irklavimo laukė karšti barščiai bei komandinė „Višta puode“ rungtis: vištos pagavimas, nupešimas, dorojimas, gamyba. Įkvėpti komandinės palaikymo dvasios, šefai įrodė, kad puikiai moka gardžiai paruošti vištieną. Kitą dieną vyko etninio paveldo edukacija - blynų iš ruginių bei kvietinių miltų paruošimas bei kepimas ant karšto molio pagrindo. Blynus gardinome šviežiai slėgtu kastiniu. Pasisėmę naujų idėjų, kupini įspūdžių, atgavę jėgas, su nauja energija kimbame į darbus.
 


 

 

Gero skonio vasaros numeryje – Geriausių Lietuvos restoranų sąrašas!

Daugelį metų skaitytojams rašome apie geriausiai vertinamus JAV, Azijos, Prancūzijos, Italijos, Latvijos restoranus... Kasmet paskelbiame geriausių pasaulio restoranų 50-uką. O šią vasarą pagaliau su pasididžiavimu pristatome geriausių Lietuvos restoranų 30-uką. Tokie rinkimai, suvieniję didžiąją dalį maisto industrijos profesionalų, mūsų šalyje įvyko pirmą kartą. Žurnale išsamiai aprašome projektą, supažindiname su vertintojais ir vertinimo kriterijais,  pateikiame geriausių Lietuvos restoranų 30-uką ir išsamius dešimties geriausiųjų aprašymus. Tikime, kad šis sąrašas bus kelrode žvaigžde Lietuvos gurmanams bei svečiams iš užsienio.

Skaityti daugiau: Gero skonio vasaros numeryje – Geriausių Lietuvos restoranų sąrašas!

Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Gero maisto akademija paskelbė 30-ies geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą. Pačio geriausio restorano įvertinimas atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“. Antrosios vietos laimėtojas - restoranas „Dublis“, kurio šeimininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Restoranas „Dine“ įvertintas trečiąja vieta, o Klaipėdos restoranui „Monai“ skirta ketvirtoji vieta.

Projektą Gero maisto akademija įgyvendina kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei žurnalu „Geras skonis“.

Skaityti daugiau: Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

Birželio 29 dieną restorano The Gallery terasoje žiniasklaidai ir visuomenei buvo pristatyta Nacionalinė šefų rinktinė atstovausianti Lietuvai pasaulio kulinarijos olimpiadoje IKA/Culinary Olympics Erfurte, Vokietijoje. Šių metų spalį vykstančioje olimpiadoje lietuviai dalyvaus jau antrą kartą ir sieks pelnyti aukščiausio lygio kulinarinius įvertinimus.

Skaityti daugiau: Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

Joomla templates by a4joomla