1.JPG1_1.jpg4.JPG41.jpg9.JPG

LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus. Restorane „Green Hall“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo ir salės puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

„Gero skonio“ žiemos numerio pagrindinė tema - brandinta mėsa!

Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Kalėdos – puikus laikas pasimėgauti svaiginančiais brandintos mėsos kąsneliais. Pagrindinė šio numerio tema – brandinta mėsa! Tam, kad ji taptų gardžiausiais didkepsniais, bifšteksais, troškiniais ar dubeniu nepamirštamo kvapo sriubos, mėsa brandinama ne vieną ir ne tris dienas. Pasaulio restoranuose tarp įmantriausių valgių į stalą atkeliauja brandinta jautiena. Jos gabalėlis, patiekiamas su keliomis mėlynių uogomis ar šviežiais krapais nubarstytomis bulvėmis, nuvilnija gomuriu tarsi skonių banga...

Skaityti daugiau: „Gero skonio“ žiemos numerio pagrindinė tema - brandinta mėsa!

Lietuvos šefai iš pasaulio kulinarijos olimpiados parsivežė auksą, sidabrą ir bronzą!

Kulinarijos srityje Lietuva gali didžiuotis ne tik užsieniečių pamėgtais šaltibarščiais. Nacionalinė šefų rinktinė spalio pabaigoje Erfurte, Vokietijoje, visam pasauliui įrodė, kad lietuviai neatsilieka nuo pasaulinių kulinarinių tendencijų ir yra tokie pat stiprūs kaip italai ar skandinavai. 13-os šefų Nacionalinė komanda į Lietuvą parvežė du bronzos medalius, Regioninė komanda iškovojo auksą, o individualų rungtyje pelnytas sidabras.

Skaityti daugiau: Lietuvos šefai iš pasaulio kulinarijos olimpiados parsivežė auksą, sidabrą ir bronzą!

Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas!

Tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2016“ ir Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas – juo tapo Jevgenij Volkov, šiais metais debiutavęs nacionalinėje šefų rinktinėje ir kartu su ja Lietuvai parvežęs bronzos medalį iš Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics“. Nuo lapkričio 10 d. Vilniaus parodų rūmuose šurmuliavusio renginio metu paskelbtos ir pirmą kartą šalies istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ nugalėtojos – jomis tapo šefė Astera Tenkutienė, restoranas Imperial By California Gourmet“, ir barmenė Jurga Rapševičiūtė, restoranas Merci“.

Skaityti daugiau: Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas!

LRVVKA vasaros renginys

Rugpjūčio 6 d. LRVVKA sukvietė narius ir partnerius į Dzūkiją, Jungtinį gamtinį ūkį, vienkiemį prie Merkio upės, kuriame gamtinio ūkio entuziastai, natūraliai auginantys paukščius ir augalus, papasakojo apie senovinių lietuviškų patiekalų gamybą, išbandėme gamtinius maisto gamybos būdus, ragavome barščius, po žeme slėgtą kastinį, blynus iš duoninės tešlos. Besimėgaudami tyru gamtos oru, klausydami upės garsų, jėgas išbandėme Merkio upe irkluodami baidarėmis, įveikdami medžių nuovirtas, šakas. Po intensyvaus irklavimo laukė karšti barščiai bei komandinė „Višta puode“ rungtis: vištos pagavimas, nupešimas, dorojimas, gamyba. Įkvėpti komandinės palaikymo dvasios, šefai įrodė, kad puikiai moka gardžiai paruošti vištieną. Kitą dieną vyko etninio paveldo edukacija - blynų iš ruginių bei kvietinių miltų paruošimas bei kepimas ant karšto molio pagrindo. Blynus gardinome šviežiai slėgtu kastiniu. Pasisėmę naujų idėjų, kupini įspūdžių, atgavę jėgas, su nauja energija kimbame į darbus.
 


 

 

Joomla templates by a4joomla