1.JPG1_1.jpg4.JPG41.jpg9.JPG

Kviečiame į seminarą su virtuvės meistru Douglas Spiik!

LRVVKA kviečia Jus š.m. kovo 5 d. 11 val. į meistriškumo kursus: „Šiuolaikinės gastronomijos tendencijos pagal iSi kulinarijos ambasadorių ir virtuvės meistrą Douglas Spiik“.

Švedų virtuvės meistras Douglas Spiik – modernios gastronomijos žinovas, molekulinės virtuvės ekspertas, pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup 2014aukso laimėtojas, pasaulio kulinarijos olimpiados IKA Culinary Olympics 2016sidabro medalio laimėtojas, nacionalinių komandų treneris, WACS sertifikuotas teisėjas, iSi Ambasadorius Švedijoje, 2014 m. išrinktas į Pasaulio asociacijos meistriškumo šefus, Šiaurės SOSA Ambasadorius.

Skaityti daugiau: Kviečiame į seminarą su virtuvės meistru Douglas Spiik!

Pasitinkame pavasario sezoną!

LRVVKA kviečia Jus š. m. vasario 19 d. 11 val. į profesinio meistriškumo kėlimo kursus:

„Augalinio maisto gaminimo pamoka - daiginimas restorano virtuvėje“.

Augalinio maisto technologė Ona Jurkšienė supažindins su paprastais įvairių kultūrų (grikių, lęšių, avinžirnių, pupelių, ryžių, kanapių, saulėgrąžų branduolių) daiginimo metodais ir daigintų kultūrų panaudojimu, gaminant patiekalus.

Būtina išankstinė registracija  el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba mob. +370 615 67405.

Skaityti daugiau: Pasitinkame pavasario sezoną!

„Gero skonio“ žiemos numerio pagrindinė tema - brandinta mėsa!

Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Kalėdos – puikus laikas pasimėgauti svaiginančiais brandintos mėsos kąsneliais. Pagrindinė šio numerio tema – brandinta mėsa! Tam, kad ji taptų gardžiausiais didkepsniais, bifšteksais, troškiniais ar dubeniu nepamirštamo kvapo sriubos, mėsa brandinama ne vieną ir ne tris dienas. Pasaulio restoranuose tarp įmantriausių valgių į stalą atkeliauja brandinta jautiena. Jos gabalėlis, patiekiamas su keliomis mėlynių uogomis ar šviežiais krapais nubarstytomis bulvėmis, nuvilnija gomuriu tarsi skonių banga...

Skaityti daugiau: „Gero skonio“ žiemos numerio pagrindinė tema - brandinta mėsa!

LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus. Restorane „Green Hall“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo ir salės puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas!

Tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2016“ ir Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas – juo tapo Jevgenij Volkov, šiais metais debiutavęs nacionalinėje šefų rinktinėje ir kartu su ja Lietuvai parvežęs bronzos medalį iš Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics“. Nuo lapkričio 10 d. Vilniaus parodų rūmuose šurmuliavusio renginio metu paskelbtos ir pirmą kartą šalies istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ nugalėtojos – jomis tapo šefė Astera Tenkutienė, restoranas Imperial By California Gourmet“, ir barmenė Jurga Rapševičiūtė, restoranas Merci“.

Skaityti daugiau: Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas!

Joomla templates by a4joomla