1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Kviečiame į meistriškumo kursus!

LRVVKA kviečia Jus š.m. lapkričio 19 d. 11 val. į profesinio meistriškumo kėlimo kursus: „ŠVENTINIO VALGIARAŠČIO IDĖJOS“. 

Kursų dėstytojai: Sveikatingumo centro Vytautas Mineral SPA gamybos vadovas Darius Dabrovolskas ir restorano Siesta virtuvės šefas Jaroslav Orševski: Nacionalinės komandos nariai – pasaulio kulinarijos olimpiados IKA/Culinary Olympics 2016 bronzos medalių laimėtojai. Talentingoji konditerė Toma Piskarskaitė – Baltijos kulinarijos paveldo 2016čempionato dalyvė, Vyno ir desertų derinių 2016 konkurso prizininkė, restorano Amandus konditerė.


Būtina išankstinė registracija  el. paštu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. arba mob. +370 615 67405.

Skaityti daugiau: Kviečiame į meistriškumo kursus!

„Lietuvos regionų virtuvė – suvalkiečių valgiai šiuolaikiškai“!

Artėjant valstybės 100-mečiui, geriausi virtuvės šefai, tęsdami Lietuvos regionų virtuvės ciklą, pristatė suvalkiečių virtuvės patiekalų ypatumus, panaudojant šiuolaikines gamybos technologijų galimybes. Restorane „Karpynė“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – aukso medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Liucija Makovska, geriausiu Lietuvos virėju 2016 m. pripažintas Jevgenij Volkov, skonio detektyvas Ruslanas Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais. Šventiškai renginį papuošė bei kūrybiškai lietuvišką septyniolikos kilogramų sūrį su valstybės simboliu išdrožinėjo Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ - meninio sūrio drožinėjimo sidabro medalio laimėtoja.

Skaityti daugiau: „Lietuvos regionų virtuvė – suvalkiečių valgiai šiuolaikiškai“!

Meistriškumo kursai su žymiu Tailando virtuvės meistru

Birželio 5 d. Tailando Karalystės ambasada, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei kulinarijos studija „Beatos virtuvė“ sukvietė į meistriškumo kursus: Tailandietiški patiekalai pagal garsiausią Tailando virtuvės meistrą McDang. M.L. Sirichalerm Svasti, geriau žinomas kaip virtuvės šefas McDang – žymus Tailando maisto ekspertas ir gerbiamas tailandietiškos virtuvės ambasadorius pristatė geriausius savo šalies nacionalinius patiekalus.

Skaityti daugiau: Meistriškumo kursai su žymiu Tailando virtuvės meistru

Naujas „Gero skonio“ numeris!

Rudeninis numeris subūrė gausų pašnekovų būrį, čia jie dosniai dalinasi savo patirtimi, profesinėmis žiniomis ir ateities įžvalgomis. Skanaus skaitymo!

Su didžiuliu malonumu vėl kalbame apie lietuvišką virtuvę. Straipsnio Grąžinti pagarbą lietuviškam stalui“ pašnekovas - restorano Sweet Root“ vadovas Sigita Žemaitis. Su juo kalbamės apie naują projektą - knygą „Proud of Lithuania. A Fairytale by Sweet Root“, kuria siekiama grąžinti pagarbą lietuviškam stalui, o pirmiausia – lietuviškam ingredientui, nuo kurio viskas ir prasideda.

Mėgstate Tailando virtuvę? Planuojate susikrauti atostogų lagaminą ir apsilankyti Bankoke? Puiku! Jūsų dėmesiui straipsnis „Tailando virtuvės ambasadorius“. Jame tailandietiškos virtuvės ambasadorius šefas McDangas dalijasi savo žiniomis ir populiariais receptais.

Skaityti daugiau: Naujas „Gero skonio“ numeris!

Pristatome Lietuvos regionų virtuvę!

Geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, pasitikdami valstybės 100-metį, tęsia renginių ciklą, pristatydami Lietuvos regionų virtuvių ypatumus. Gegužės mėnesį viešbutyje „Grand SPA Lietuva“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės aukštaičių ir dzūkų virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis gamybos technologijų galimybėmis, kviesdami atrasti naujus skonius, suteikiančius neišdildomą įspūdį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui.

Skaityti daugiau: Pristatome Lietuvos regionų virtuvę!

Joomla templates by a4joomla