1.JPG1_1.jpg4.JPG41.jpg9.JPG

Geriausi Lietuvos šefai valstybės 100-metį siūlo pasitikti kūrybiškai!

Pasitinkant valstybės 100-metį, geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais, pristato Lietuvos regionų virtuvę. Praėjusį savaitgalį viešbutyje „Amberton Klaipėda“ tarptautinių čempionatų laimėtojai bei patyrę virtuvės šefai klasikinės žemaičių virtuvės patiekalus pasiūlė su šiuolaikinėmis variacijomis, pripildydami subtiliais skoniais, suteikiančiais neišdildomą potyrį tiek pradedančiajam, tiek profesionalui, kviesdami užuosti, ragauti ir pajusti.

Skaityti daugiau: Geriausi Lietuvos šefai valstybės 100-metį siūlo pasitikti kūrybiškai!

Seminaras su virtuvės meistru Douglas Spiik!

Kovo 5 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kvietė Lietuvos virtuvės šefus ir mėgėjus į mokymus „Šiuolaikinės gastronomijos tendencijos pagal iSi kulinarijos ambasadorių ir virtuvės meistrą Douglas Spiik“. Švedų virtuvės šefas yra tituluojamas molekulinės virtuvės ekspertu, yra pelnęs daugybę apdovanojimų, tarp jų – „Culinary World Cup 2014“ čempionato aukso bei pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA Culinary Olympica 2016“ sidabro medalius. Švęsdama 15 metų bendradarbiavimo su ISI GmbH kompanija jubiliejų, šį virtuvės meistrą į Lietuvą pakvietė UAB Sangaida“, bendradarbiaujant su LRVVKA.

Skaityti daugiau: Seminaras su virtuvės meistru Douglas Spiik!

LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus. Restorane „Green Hall“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo ir salės puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Pasitinkame pavasario sezoną!

2017 m. vasario 19 d. LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: „Augalinio maisto gaminimo pamoka - daiginimas restorano virtuvėje“.

Augalinio maisto technologė Ona Jurkšienė supažindino su paprastais įvairių kultūrų (grikių, lęšių, avinžirnių, pupelių, ryžių, kanapių, saulėgrąžų branduolių) daiginimo metodais ir daigintų kultūrų panaudojimu, gaminant patiekalus.

Skaityti daugiau: Pasitinkame pavasario sezoną!

„Gero skonio“ žiemos numerio pagrindinė tema - brandinta mėsa!

Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Kalėdos – puikus laikas pasimėgauti svaiginančiais brandintos mėsos kąsneliais. Pagrindinė šio numerio tema – brandinta mėsa! Tam, kad ji taptų gardžiausiais didkepsniais, bifšteksais, troškiniais ar dubeniu nepamirštamo kvapo sriubos, mėsa brandinama ne vieną ir ne tris dienas. Pasaulio restoranuose tarp įmantriausių valgių į stalą atkeliauja brandinta jautiena. Jos gabalėlis, patiekiamas su keliomis mėlynių uogomis ar šviežiais krapais nubarstytomis bulvėmis, nuvilnija gomuriu tarsi skonių banga...

Skaityti daugiau: „Gero skonio“ žiemos numerio pagrindinė tema - brandinta mėsa!

Joomla templates by a4joomla