1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

Išrinktas Geriausias Lietuvos Virėjas!

Po įnirtingos kovos ringe paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Savaitgalį Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu išrinko geriausią Lietuvos virėją. Juo tapo restorano „Sweet Root“ vyriausiasis šefas Justinas Misius.

Antroji vieta atiteko restorano 4 Palangoje šefui - Gabrieliui Zajac, o trečioji – Bernardui Anužiui, kuris 2016 m. užėmė antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate.

Virėjų čempionatas vyko parodų ir kongresų centre „Litexpo“, o geriausio virėjo apdovanojimai viešbutyje „Crowne Plaza“.

Skaityti daugiau: Išrinktas Geriausias Lietuvos Virėjas!

B2B verslo kontaktų renginys „Idėjos skoniams“!

Rugsėjo 16 d. restorane „Karpynė“ LRVVKA organizavo B2B verslo kontaktų renginį „Idėjos skoniams“.

B2B verslo kontaktų renginys – tai galimybė akis į akį susitikti HoReCa įmonių atstovams su virtuvės skonių kūrėjais, siekiant išsiaiškinti poreikius, lūkesčius, supažindinant su produktų specifika, plečiant produktų ar paslaugų asortimentą, gerinant aptarnavimo kokybę, gaunant abipusį atgalinį ryšį ir išlaikant šiltą kontaktą. Virtuvės šefai dalinosi patarimais ir valgiaraščio idėjomis furšetui, kviesdami užuosti, pajusti, pasimėgauti išskirtiniais skoniais, sukuriant šventinę nuotaiką.

Skaityti daugiau: B2B verslo kontaktų renginys „Idėjos skoniams“!

Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius!

Pasitikdami vasarą Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Sveikatingumo centre Grand SPA Lietuva patyrę virtuvės meistrai dalinosi stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, gausiai naudodami šviežios žalumos, kvietė mėgautis gaiviais, lengvais skoniais. Renginį vedė virtuvės šefė Honorata Lyndo – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja. Meniškai raižytą sūrį iš „Rokiškio sūrio“ produkcijos pristatė Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja. Po keletos savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos bei kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.

Skaityti daugiau: Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius!

Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska grįžo su iškovota bronza. Praėjusią savaitę vykusiose varžybose mūsų šalies atstovės varžėsi su daugiau nei 80 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių ir apdovanojimus pelnė nepaisant drastiško kulinarinės kultūros skirtumo, sudėtingos adaptacijos, jau konkurso eigoje tobulintų patiekalų receptūrų ir jų gamyboje naudotų nors žinomų, bet kitokio nei įprasta skonio ingredientų.

Skaityti daugiau: Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Rudeninis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Azijos skoniai užkariauja pasaulį! Profesionalai teigia, kad Azijos virtuvės paplitimas Europoje ir JAV - šiandien viena ryškiausių gastronomijos pasaulio tendencijų. Taigi naujame rudens numeryje apie tai rasite daug publikacijų. Straipsnyje Azijos skoniai užkariauja pasaulį trys žinomos Lietuvos virtuvės meistrės dalijasi įspūdžiais iš kulinarijos konkurso Honkonge, o publikacijoje Rudens gėrybių vakarienė rasite keletą receptų su tituluotos Lietuvos šefės Honoratos Lyndo patarimais, kaip rudens gėrybių patiekalams suteikti ryškesnį, egzotiškesnį skonį bei aromatą.

Skaityti daugiau: Rudeninis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Joomla templates by a4joomla