1.JPG2.gif3.gif4.JPG5.gif6.gif9.JPG

LRVVKA profesionalus kviečia dalyvauti konkursuose!

Mielieji kolegos virėjai ir konditeriai,

LRVVK Asociacija visus profesionalus kviečia dalyvauti konkursuose:

Geriausias Lietuvos virėjas 2016

Talentų konkursas 2016

Virėjo ir barmeno komanda 2016

Mokinių virėjų komanda 2016

Jaunųjų talentų konkursas 2016

Geriausio mokinio su specialiaisiais ugdymo poreikiais meistriškumo konkursas 2014!Geriausio mokinio su specialiaisiais ugdymo poreikiais meistriškumo konkursas 2016!


Konkursai vyks 2016 m. lapkričio 10 - 13 dienomis Lietuvos parodų centre Litexpo“, tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2016ir BAF, Baltijos maisto ir gėrimų mugės, metu.

Skaityti daugiau: LRVVKA profesionalus kviečia dalyvauti konkursuose!

LRVVKA vasaros renginys

Rugpjūčio 6 d. LRVVKA sukvietė narius ir partnerius į Dzūkiją, Jungtinį gamtinį ūkį, vienkiemį prie Merkio upės, kuriame gamtinio ūkio entuziastai, natūraliai auginantys paukščius ir augalus, papasakojo apie senovinių lietuviškų patiekalų gamybą, išbandėme gamtinius maisto gamybos būdus, ragavome barščius, po žeme slėgtą kastinį, blynus iš duoninės tešlos. Besimėgaudami tyru gamtos oru, klausydami upės garsų, jėgas išbandėme Merkio upe irkluodami baidarėmis, įveikdami medžių nuovirtas, šakas. Po intensyvaus irklavimo laukė karšti barščiai bei komandinė „Višta puode“ rungtis: vištos pagavimas, nupešimas, dorojimas, gamyba. Įkvėpti komandinės palaikymo dvasios, šefai įrodė, kad puikiai moka gardžiai paruošti vištieną. Kitą dieną vyko etninio paveldo edukacija - blynų iš ruginių bei kvietinių miltų paruošimas bei kepimas ant karšto molio pagrindo. Blynus gardinome šviežiai slėgtu kastiniu. Pasisėmę naujų idėjų, kupini įspūdžių, atgavę jėgas, su nauja energija kimbame į darbus.
 


 

 

Gero skonio vasaros numeryje – Geriausių Lietuvos restoranų sąrašas!

Daugelį metų skaitytojams rašome apie geriausiai vertinamus JAV, Azijos, Prancūzijos, Italijos, Latvijos restoranus... Kasmet paskelbiame geriausių pasaulio restoranų 50-uką. O šią vasarą pagaliau su pasididžiavimu pristatome geriausių Lietuvos restoranų 30-uką. Tokie rinkimai, suvieniję didžiąją dalį maisto industrijos profesionalų, mūsų šalyje įvyko pirmą kartą. Žurnale išsamiai aprašome projektą, supažindiname su vertintojais ir vertinimo kriterijais,  pateikiame geriausių Lietuvos restoranų 30-uką ir išsamius dešimties geriausiųjų aprašymus. Tikime, kad šis sąrašas bus kelrode žvaigžde Lietuvos gurmanams bei svečiams iš užsienio.

Skaityti daugiau: Gero skonio vasaros numeryje – Geriausių Lietuvos restoranų sąrašas!

Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Gero maisto akademija paskelbė 30-ies geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą. Pačio geriausio restorano įvertinimas atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“. Antrosios vietos laimėtojas - restoranas „Dublis“, kurio šeimininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Restoranas „Dine“ įvertintas trečiąja vieta, o Klaipėdos restoranui „Monai“ skirta ketvirtoji vieta.

Projektą Gero maisto akademija įgyvendina kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei žurnalu „Geras skonis“.

Skaityti daugiau: Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

Birželio 29 dieną restorano The Gallery terasoje žiniasklaidai ir visuomenei buvo pristatyta Nacionalinė šefų rinktinė atstovausianti Lietuvai pasaulio kulinarijos olimpiadoje IKA/Culinary Olympics Erfurte, Vokietijoje. Šių metų spalį vykstančioje olimpiadoje lietuviai dalyvaus jau antrą kartą ir sieks pelnyti aukščiausio lygio kulinarinius įvertinimus.

Skaityti daugiau: Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

Joomla templates by a4joomla