1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Gero maisto akademija paskelbė 30-ies geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą. Pačio geriausio restorano įvertinimas atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“. Antrosios vietos laimėtojas - restoranas „Dublis“, kurio šeimininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Restoranas „Dine“ įvertintas trečiąja vieta, o Klaipėdos restoranui „Monai“ skirta ketvirtoji vieta.

Projektą Gero maisto akademija įgyvendina kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei žurnalu „Geras skonis“.

Skaityti daugiau: Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

Birželio 29 dieną restorano The Gallery terasoje žiniasklaidai ir visuomenei buvo pristatyta Nacionalinė šefų rinktinė atstovausianti Lietuvai pasaulio kulinarijos olimpiadoje IKA/Culinary Olympics Erfurte, Vokietijoje. Šių metų spalį vykstančioje olimpiadoje lietuviai dalyvaus jau antrą kartą ir sieks pelnyti aukščiausio lygio kulinarinius įvertinimus.

Skaityti daugiau: Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

LRVVKA prezentacija „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė virtuvės profesionalus į prezentaciją „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“. Į Druskininkuose Grand SPA Lietuva restorane vykusį renginį rinkosi ir patyrę virtuvės šefai, ir restoranų savininkai. Pristatydami patiekalus, virtuvės šefai akcentavo pilnavertę mitybą, siūlydami rinktis maistingus produktus. Atsižvelgiant į sezoniškumą, restoranų valgiaraščiai paįvairinami patiekalais, kuriuose gausu šviežių vaisių, daržovių, žalumos.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“

Profesinio meistriškumo kursai - su kepsninėmis „Big Green Egg“ įmanoma viskas!

 Š. m. birželio 5 d. restorano Terrazza“ lauko terasoje LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus – SU KEPSNINĖMIS „BIG GREEN EGG“ ĮMANOMA VISKAS: IŠRAIŠKINGŲ SKONIŲ UŽKANDŽIAI, MINKŠTI MĖSOS KEPSNIAI, GARDI ŽUVIS, RAFINUOTAS DESERTAS.

Kursų dėstytojai, nacionalinės šefų rinktinės nariai, Justinas Misius, Artūras Braslauskas ir Artūras Samavičius pristatė kepsninių paruošimo technologijų galimybes bei skirtingus „Big Green Egg“ naudojimo būdus: tiesioginį, netiesioginį kepimą, rūkymą ir kitus naudojimo būdus.

Skaityti daugiau: Profesinio meistriškumo kursai - su kepsninėmis „Big Green Egg“ įmanoma viskas!

LRVVKA prezentacija „Azijos virtuvės skoniai“

Artėjant šiltajam sezonui, LRVVK  Asociacija Lietuvos virtuvės šefus pajūryje sukvietė į prezentaciją „Azijos virtuvės skoniai“, siekdama supažindinti su Tolimųjų Rytų šalių gastronomijos ypatybėmis. Viešbutyje „Amberton Klaipėda“ vykusiame renginyje geriausi Lietuvos restoranų šefai kvietė užuosti ir ragauti įvairiausių egzotinių, mūsų gomuriui dar neįprastų skonių. Virėjai dalinosi  idėjomis ir įdomiais pasiūlymais, kaip praturtinti ir nuspalvinti kasdienę virtuvę gurmaniškais, egzotinių skonių užkandžiais, patiekalais, desertais ir gėrimais.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Azijos virtuvės skoniai“

Joomla templates by a4joomla