1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

LRVVKA vasaros renginys

Rugpjūčio 6 d. LRVVKA sukvietė narius ir partnerius į Dzūkiją, Jungtinį gamtinį ūkį, vienkiemį prie Merkio upės, kuriame gamtinio ūkio entuziastai, natūraliai auginantys paukščius ir augalus, papasakojo apie senovinių lietuviškų patiekalų gamybą, išbandėme gamtinius maisto gamybos būdus, ragavome barščius, po žeme slėgtą kastinį, blynus iš duoninės tešlos. Besimėgaudami tyru gamtos oru, klausydami upės garsų, jėgas išbandėme Merkio upe irkluodami baidarėmis, įveikdami medžių nuovirtas, šakas. Po intensyvaus irklavimo laukė karšti barščiai bei komandinė „Višta puode“ rungtis: vištos pagavimas, nupešimas, dorojimas, gamyba. Įkvėpti komandinės palaikymo dvasios, šefai įrodė, kad puikiai moka gardžiai paruošti vištieną. Kitą dieną vyko etninio paveldo edukacija - blynų iš ruginių bei kvietinių miltų paruošimas bei kepimas ant karšto molio pagrindo. Blynus gardinome šviežiai slėgtu kastiniu. Pasisėmę naujų idėjų, kupini įspūdžių, atgavę jėgas, su nauja energija kimbame į darbus.
 


 

 

Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Gero maisto akademija paskelbė 30-ies geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą. Pačio geriausio restorano įvertinimas atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“. Antrosios vietos laimėtojas - restoranas „Dublis“, kurio šeimininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Restoranas „Dine“ įvertintas trečiąja vieta, o Klaipėdos restoranui „Monai“ skirta ketvirtoji vieta.

Projektą Gero maisto akademija įgyvendina kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei žurnalu „Geras skonis“.

Skaityti daugiau: Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Profesinio meistriškumo kursai - su kepsninėmis „Big Green Egg“ įmanoma viskas!

 Š. m. birželio 5 d. restorano Terrazza“ lauko terasoje LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus – SU KEPSNINĖMIS „BIG GREEN EGG“ ĮMANOMA VISKAS: IŠRAIŠKINGŲ SKONIŲ UŽKANDŽIAI, MINKŠTI MĖSOS KEPSNIAI, GARDI ŽUVIS, RAFINUOTAS DESERTAS.

Kursų dėstytojai, nacionalinės šefų rinktinės nariai, Justinas Misius, Artūras Braslauskas ir Artūras Samavičius pristatė kepsninių paruošimo technologijų galimybes bei skirtingus „Big Green Egg“ naudojimo būdus: tiesioginį, netiesioginį kepimą, rūkymą ir kitus naudojimo būdus.

Skaityti daugiau: Profesinio meistriškumo kursai - su kepsninėmis „Big Green Egg“ įmanoma viskas!

Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

Birželio 29 dieną restorano The Gallery terasoje žiniasklaidai ir visuomenei buvo pristatyta Nacionalinė šefų rinktinė atstovausianti Lietuvai pasaulio kulinarijos olimpiadoje IKA/Culinary Olympics Erfurte, Vokietijoje. Šių metų spalį vykstančioje olimpiadoje lietuviai dalyvaus jau antrą kartą ir sieks pelnyti aukščiausio lygio kulinarinius įvertinimus.

Skaityti daugiau: Nacionalinė šefų rinktinė pasaulio kulinarijos olimpiadoje kausis už Lietuvą!

LRVVKA prezentacija „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija sukvietė virtuvės profesionalus į prezentaciją „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“. Į Druskininkuose Grand SPA Lietuva restorane vykusį renginį rinkosi ir patyrę virtuvės šefai, ir restoranų savininkai. Pristatydami patiekalus, virtuvės šefai akcentavo pilnavertę mitybą, siūlydami rinktis maistingus produktus. Atsižvelgiant į sezoniškumą, restoranų valgiaraščiai paįvairinami patiekalais, kuriuose gausu šviežių vaisių, daržovių, žalumos.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Šiuolaikinė virtuvė su itališkomis variacijomis“

Joomla templates by a4joomla