1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Pergalę Lietuvos Jaunųjų virėjų čempionate lėmė skonis ir vos du taškai

Savaitgalį Vilniuje išrinktas „Geriausias Lietuvos jaunasis virėjas 2016“. Šis titulas atiteko sostinėje įsikūrusiame restorane „Time“ dirbančiam Ignui Višinskui. Jam vos dviem vertinimo taškais nusileido ir antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate užėmė Palangoje įsikūrusio restorano „Onorė“ virtuvei vadovaujantis Bernardas Anužis. Trečioji vieta ir specialus prizas už inovatyviausią desertą įteiktas „Sweet Root“ restorane Vilniuje dirbančiam virėjui Ignui Damanskui.

Skaityti daugiau: Pergalę Lietuvos Jaunųjų virėjų čempionate lėmė skonis ir vos du taškai

Kursai „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“

Vasario mėnesį LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kursus  „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“, siūlydama pasisemti gastronominių idėjų pavasario valgiaraščiui. Virtuvės šefai Valius Čepanonis ir Tomas Rimydis, tarptautinių gastronomijos konkursų dalyviai ir laimėtojai, pristatė gaivius užkandžius, patiekalus bei desertus, varijuodami tarp klasikinių ir modernių virtuvių. Kursai vyko UAB „MBR Parduotuvių ir restoranų įranga“ moderniausia įranga aprūpintoje klasėje.

Skaityti daugiau: Kursai „Antienos, triušienos, jautienos patiekalai bei naujausios pagardų tendencijos“

ŠVENTINĖ PREZENTACIJA RESTORANE „SIESTA“

Pasitinkant didžiąsias metų šventes, LRVVK Asociacija Lietuvos virtuvių šefus sukvietė į šventinę prezentaciją Švenčių belaukiant, idėjos iš geriausių Lietuvos šefų“. Elegantiškai ir skoningai išpuoštoje restorano Siesta“ jaukioje salėje įmonių atstovai siūlė individualaus įvaizdžio kūrybos galimybes, naujausių tendencijų įkvėptas serviruotes, modernią įrangą, produkcijos naujienas. Profesionalūs virtuvės šefai siūlė kūrybiškai, skoningai ir gardžiai sutikti šventes, pasidalino patirtimi bei papasakojo, kaip pasigaminti įdomesnius pagardus: kalė kopūsto traškučius, petražolių ikrus, grikių kempinę, trapios tešlos laivelį, vaisių sniegą ir kt.

Šventiniam stalui skaniomis, originaliomis idėjomis dalinosi geriausi Lietuvos šefai: Darius Dabrovolskas, restoranas Chef2 Food House“; Aldona Gečienė, restoranas Imperial by California Gourmet“; Justinas Kapkovičius; Honorata Lyndo, restoranas Neringa“; Tomas Rimydis; Arūnas Stoškus, restoranų grupė Fortas“; Aida Matulevičiūtė, HBH Vilnius“; Olga Medveckaja, Maxima LT“; Tomas Meištininkas ir Mantas Petraitis, restoranas Siesta“.

Skaityti daugiau: ŠVENTINĖ PREZENTACIJA RESTORANE „SIESTA“

Pavasarinis GERO SKONIO numeris jau prekyboje!

Sveikindami su pavasariu pristatome daugiau kaip 100 puslapių kokybiškesnio gyvenimo link!

Pagrindinė šio numerio tema – sveika mityba. Kaip sveikiau gyventi ir maitintis? Nuo ko pradėti? Motyvuojančiais pamąstymais, asmeninėmis įžvalgomis, rekomendacijomis bei patarimais dalijasi trys moterys: sveikos gyvensenos tyrinėtoja Guoda Azguridienė, gydytoja dietologė Edita Gavelienė ir „Žuvinės“ restoranų savininkė Rūta Sakalauskienė.

Skaityti daugiau: Pavasarinis GERO SKONIO numeris jau prekyboje!

LRVVKA KURSAI „MILTINIŲ GAMINIŲ IR VIŠTIENOS PARUOŠIMO TECHNOLOGIJŲ GALIMYBĖS“

Artėjant šventiniam laikotarpiui, lapkričio mėnesį LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus  „Miltinių gaminių ir vištienos paruošimo technologijų galimybės“, suburdama profesijos atstovus, kurie domisi naujovėmis maisto gamybos srityje, siekia gastronominių žinių bei skanių patiekimo idėjų pobūviams ir šventėms. Kursai vyko UAB „MBR Parduotuvių ir restoranų įranga“ moderniausia įranga aprūpintoje klasėje. Šventinius kepinius ir skirtingas vištienos variacijas su miltiniais gaminiais pristatė virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska - daugkartinės tarptautinių gastronomijos konkursų dalyvės ir prizininkės - 2012 m. IKA/pasaulio kulinarinės olimpiados Erfurte bei pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup 2014 Liuksemburge medalių laimėtojos.

Skaityti daugiau: LRVVKA KURSAI „MILTINIŲ GAMINIŲ IR VIŠTIENOS PARUOŠIMO TECHNOLOGIJŲ GALIMYBĖS“

Joomla templates by a4joomla