1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI „ŠVENTINIS DEGUSTACINIS VALGIARAŠTIS“

LRVVKA tęsdama mokymų ciklą  š. m. spalio 18 d. sukvietė profesijos bendraminčius į meistriškumo kėlimo kursus, kurie vyko moderniai įrengtoje UAB „MBR Parduotuvių ir restoranų įranaga“ mokymo klasėje. Iš visos Lietuvos gausiai susirinkę virtuvės šefai, virėjai, profesijos mokytojai žinių ir patirties sėmėsi iš daugkartinių tarptautinių gastronomijos konkursų dalyvių bei prizininkių, virtuvės šefių Aldonos Gečienės ir Honoratos Lyndo. Virtuvės meistrės, pristatydamos šventinį degustacinį valgiaraštį, dalinosi idėjomis ir inovatyviais gamybos metodais, ruošdamos elegantiškos išvaizdos ir pikantiško skonio užkandžius, patiekalus bei desertus.

Skaityti daugiau: LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI „ŠVENTINIS DEGUSTACINIS VALGIARAŠTIS“

LRVVKA prezentacija „Naujienos rudens valgiaraščiui“ restorane „Karpynė"

Atėjus rudeniui, siekiant įpūsti naujų gastronominių vėjų, LRVVK Asociacija sukvietė Lietuvos virtuvių šefus į prezentaciją „Naujienos rudens valgiaraščiui“. Restorane „Karpynė“ vykusiame renginyje viešojo maitinimo įmonių sektoriaus atstovai pasiūlė naujienas inovatyviomis technologijomis pagamintos produkcijos ir modernią įrangą profesionalams. Virtuvės šefai sekdami pasaulio virtuvės madas bei atsižvelgdami į rudens sezono gėrybių gausą, pasidalino naujausia patirtimi ir idėjomis valgiaraščių atnaujinimui, pasiūlė naujus užkandžių ir patiekalų receptus.


Pasitikimui - rudens gėrybių gaiva

Talentingos drožinėtojos Vitos Bruzgienės meninė moliūgų kompozicija, pražydusi žiedais, papuošė pasitikimo stalą. Aida Matulevičiūtė, restorano „HBH Vilnius“ vadovė, pasiūlė iš rudens gėrybių gaivius, žvalumo teikiančius kokteilius:Jaunystės paslaptį“ - su obuoliais, agurkais, greipfurtais, špinatų lapais bei Sekmadienio gaivą“ - su pomidorais, salierais, gardinant Vorčesterio padažu bei Santa Maria juodaisiais pipirais. 

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Naujienos rudens valgiaraščiui“ restorane „Karpynė"

VASAROS ŽYGIS BAIDARĖMIS ŪLA

Vasarai įsibėgėjus, rugpjūčio 8 d. LRVVKA sukvietė narius ir partnerius į Dzūkiją, vieną seniausių etnografinių kaimų - Zervynas - prie Ūlos upės bei susėdę į baidares, pasinėrę į gamtos glėbį, smagiai plaukė, gėrėdamiesi Dzūkijos nacionalinio parko vaizdingu maršrutu: kopų ruožu, aukštais skardžiais, almančiais šaltiniais.

Nuoširdžiai dėkojame renginio rėmėjams: UAB Reatonrūkyta žuvis, stirniena, kepta šernienos mėsa; UAB Agrovet – sultingi mėsos šašlykai, rūkyti mėsos užkandžiai; AB Vilniaus paukštynas“ – kepamos vištienos dešrelės, rūkyti vištienos užkandžiai;UAB Vilniaus Citma – šviežios daržovės, vaisiai; UAB Manjana – švaros ir higienos priemonės, stilingi puodeliai; UAB Mineraliniai vandenys – negazuotas mineralinis vanduo.

 

Skaityti daugiau: VASAROS ŽYGIS BAIDARĖMIS ŪLA

Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

NAUJAS „GERO SKONIO“ NUMERIS JAU PREKYBOJE!

„Gero skonio“ rudens numeryje daugiau kaip 100 puslapių gražesnio gyvenimo pasiūlymų. Keliaukite, skanaukite, mėgaukitės. Juk žymiausi pasaulio meistrai kuria Jums.

Kaip ir kiekvienais metais, pristatome geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Tikime, kad šis sąrašas tampa Jūsų kelionių plano dalimi. Šiais metais geriausiu pasaulio restoranu pripažintas Ispanijos „El Celler de Can Roca“! Jis išsviedė René Redzepi vadovaujamą skandinavišką „Noma“ iš pirmosios lentelės vietos. Modernistinis „El Celler“ (Žirona, Katalonija) pirmiausia bakstelėjo „Nomai“  2013-aisiais ir nustūmė ją laipteliu žemiau – į antrąją vietą. Šį kartą „Noma“ nusileido dviem laipteliais, tad antrąją vietą užleido Massimo Botturos  restoranui „Osteria Francescana“ (Modena). Tai žemiausia iškovota „Nomos“ vieta tarp pasaulio geriausiųjų nuo 2008-ųjų.

O tiems, kas neketina ieškoti gurmaniškų patirčių svetur ir žada jas kurti savo virtuvėje, pateikiame gausybę pasaulio ir Lietuvos virtuvės meistrų patarimų ir receptų. Pargrįžusius iš atostogų pasitiko ruduo – derliaus metas. Ne tik daržovių ir vaisių. Šį kartą kviečiame mėgautis rudeninėmis jūrų gėrybėmis: omarais, midijomis, jūrų šukutėmis, krabais, krevetėmis... ir, žinoma, austrėmis! Apie jas šiame numeryje rašome ypač išsamiai.

Skaityti daugiau: Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

SEMINARAI SU VIRTUVĖS ŠEFU ART SMITH

JAV ambasada kartu su LRVVK asociacija š.m. birželio 14-tą ir 17-tą dienomis nariams organizavo meistriškumo seminarus: Atraskite Ameriką per kulinarijos meną su virtuvės šefu ART SMITH - pasaulinio lygio kulinaru iš Čikagos (JAV). Garbusis virtuvės šefas Art Smith pristatė keturis amerikiečių virtuvės patiekalus bei pasidalino žiniomis apie šios virtuvės ypatumus. Seminare kartu gamino kulinaro Art Smith sous" šefas Hector Guerrero.

 JAV kulinaras Art Smith

● JAV virtuvės šefas, pelnęs garbingiausius kulinarijos pasaulio apdovanojimus; kelių restoranų JAV vyriausiasis virtuvės šefas  ir bendrasavininkas;

● 10 metų dirbo asmeniniu Oprah Winfrey virėju;

● Art Smith yra trijų kulinarijos knygų autorius: Back to the Table; Kitchen Life: Real Food for Real Families; ir Back to the Family; nuolat dalyvauja televiziniuose projektuose ir kulinarijos realybės šou JAV;

Smith yra ne pelno siekiančios organizacijos Common Threads (2003) įkūrėjas, kurios veikla – kulinarijos pamokos žemesnio pragyvenimo lygio šeimų vaikams, kuriose jie yra mokomi gaminti sveikus ir nebrangius patiekalus;

2007 m. žurnalas Chicago išrinko Art Smith metų čikagiečiu; tais pačiais metais prestižinis James Beard fondas suteikė jam metų filantropo vardą.

Skaityti daugiau: SEMINARAI SU VIRTUVĖS ŠEFU ART SMITH

Joomla templates by a4joomla