1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

ŠVENTINĖ PREZENTACIJA RESTORANE „SIESTA“

Pasitinkant didžiąsias metų šventes, LRVVK Asociacija Lietuvos virtuvių šefus sukvietė į šventinę prezentaciją Švenčių belaukiant, idėjos iš geriausių Lietuvos šefų“. Elegantiškai ir skoningai išpuoštoje restorano Siesta“ jaukioje salėje įmonių atstovai siūlė individualaus įvaizdžio kūrybos galimybes, naujausių tendencijų įkvėptas serviruotes, modernią įrangą, produkcijos naujienas. Profesionalūs virtuvės šefai siūlė kūrybiškai, skoningai ir gardžiai sutikti šventes, pasidalino patirtimi bei papasakojo, kaip pasigaminti įdomesnius pagardus: kalė kopūsto traškučius, petražolių ikrus, grikių kempinę, trapios tešlos laivelį, vaisių sniegą ir kt.

Šventiniam stalui skaniomis, originaliomis idėjomis dalinosi geriausi Lietuvos šefai: Darius Dabrovolskas, restoranas Chef2 Food House“; Aldona Gečienė, restoranas Imperial by California Gourmet“; Justinas Kapkovičius; Honorata Lyndo, restoranas Neringa“; Tomas Rimydis; Arūnas Stoškus, restoranų grupė Fortas“; Aida Matulevičiūtė, HBH Vilnius“; Olga Medveckaja, Maxima LT“; Tomas Meištininkas ir Mantas Petraitis, restoranas Siesta“.

Skaityti daugiau: ŠVENTINĖ PREZENTACIJA RESTORANE „SIESTA“

LRVVKA KURSAI „MILTINIŲ GAMINIŲ IR VIŠTIENOS PARUOŠIMO TECHNOLOGIJŲ GALIMYBĖS“

Artėjant šventiniam laikotarpiui, lapkričio mėnesį LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus  „Miltinių gaminių ir vištienos paruošimo technologijų galimybės“, suburdama profesijos atstovus, kurie domisi naujovėmis maisto gamybos srityje, siekia gastronominių žinių bei skanių patiekimo idėjų pobūviams ir šventėms. Kursai vyko UAB „MBR Parduotuvių ir restoranų įranga“ moderniausia įranga aprūpintoje klasėje. Šventinius kepinius ir skirtingas vištienos variacijas su miltiniais gaminiais pristatė virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska - daugkartinės tarptautinių gastronomijos konkursų dalyvės ir prizininkės - 2012 m. IKA/pasaulio kulinarinės olimpiados Erfurte bei pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup 2014 Liuksemburge medalių laimėtojos.

Skaityti daugiau: LRVVKA KURSAI „MILTINIŲ GAMINIŲ IR VIŠTIENOS PARUOŠIMO TECHNOLOGIJŲ GALIMYBĖS“

LRVVKA prezentacija „Naujienos rudens valgiaraščiui“ restorane „Karpynė"

Atėjus rudeniui, siekiant įpūsti naujų gastronominių vėjų, LRVVK Asociacija sukvietė Lietuvos virtuvių šefus į prezentaciją „Naujienos rudens valgiaraščiui“. Restorane „Karpynė“ vykusiame renginyje viešojo maitinimo įmonių sektoriaus atstovai pasiūlė naujienas inovatyviomis technologijomis pagamintos produkcijos ir modernią įrangą profesionalams. Virtuvės šefai sekdami pasaulio virtuvės madas bei atsižvelgdami į rudens sezono gėrybių gausą, pasidalino naujausia patirtimi ir idėjomis valgiaraščių atnaujinimui, pasiūlė naujus užkandžių ir patiekalų receptus.


Pasitikimui - rudens gėrybių gaiva

Talentingos drožinėtojos Vitos Bruzgienės meninė moliūgų kompozicija, pražydusi žiedais, papuošė pasitikimo stalą. Aida Matulevičiūtė, restorano „HBH Vilnius“ vadovė, pasiūlė iš rudens gėrybių gaivius, žvalumo teikiančius kokteilius:Jaunystės paslaptį“ - su obuoliais, agurkais, greipfurtais, špinatų lapais bei Sekmadienio gaivą“ - su pomidorais, salierais, gardinant Vorčesterio padažu bei Santa Maria juodaisiais pipirais. 

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Naujienos rudens valgiaraščiui“ restorane „Karpynė"

LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI „ŠVENTINIS DEGUSTACINIS VALGIARAŠTIS“

LRVVKA tęsdama mokymų ciklą  š. m. spalio 18 d. sukvietė profesijos bendraminčius į meistriškumo kėlimo kursus, kurie vyko moderniai įrengtoje UAB „MBR Parduotuvių ir restoranų įranaga“ mokymo klasėje. Iš visos Lietuvos gausiai susirinkę virtuvės šefai, virėjai, profesijos mokytojai žinių ir patirties sėmėsi iš daugkartinių tarptautinių gastronomijos konkursų dalyvių bei prizininkių, virtuvės šefių Aldonos Gečienės ir Honoratos Lyndo. Virtuvės meistrės, pristatydamos šventinį degustacinį valgiaraštį, dalinosi idėjomis ir inovatyviais gamybos metodais, ruošdamos elegantiškos išvaizdos ir pikantiško skonio užkandžius, patiekalus bei desertus.

Skaityti daugiau: LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI „ŠVENTINIS DEGUSTACINIS VALGIARAŠTIS“

Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

NAUJAS „GERO SKONIO“ NUMERIS JAU PREKYBOJE!

„Gero skonio“ rudens numeryje daugiau kaip 100 puslapių gražesnio gyvenimo pasiūlymų. Keliaukite, skanaukite, mėgaukitės. Juk žymiausi pasaulio meistrai kuria Jums.

Kaip ir kiekvienais metais, pristatome geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Tikime, kad šis sąrašas tampa Jūsų kelionių plano dalimi. Šiais metais geriausiu pasaulio restoranu pripažintas Ispanijos „El Celler de Can Roca“! Jis išsviedė René Redzepi vadovaujamą skandinavišką „Noma“ iš pirmosios lentelės vietos. Modernistinis „El Celler“ (Žirona, Katalonija) pirmiausia bakstelėjo „Nomai“  2013-aisiais ir nustūmė ją laipteliu žemiau – į antrąją vietą. Šį kartą „Noma“ nusileido dviem laipteliais, tad antrąją vietą užleido Massimo Botturos  restoranui „Osteria Francescana“ (Modena). Tai žemiausia iškovota „Nomos“ vieta tarp pasaulio geriausiųjų nuo 2008-ųjų.

O tiems, kas neketina ieškoti gurmaniškų patirčių svetur ir žada jas kurti savo virtuvėje, pateikiame gausybę pasaulio ir Lietuvos virtuvės meistrų patarimų ir receptų. Pargrįžusius iš atostogų pasitiko ruduo – derliaus metas. Ne tik daržovių ir vaisių. Šį kartą kviečiame mėgautis rudeninėmis jūrų gėrybėmis: omarais, midijomis, jūrų šukutėmis, krabais, krevetėmis... ir, žinoma, austrėmis! Apie jas šiame numeryje rašome ypač išsamiai.

Skaityti daugiau: Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Joomla templates by a4joomla