1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

Tęsdami mokymų ciklą, š.m. gegužės 31 d. LRVVKA sukvietė į profesinio meistriškumo kėlimo kursus: ŽUVIES, MĖSOS, PAUKŠTIENOS PARUOŠIMO TECHNOLOGIJŲ GALIMYBĖS BEI PATEIKIMO BŪDAI.

Dalinomės idėjomis ir gamybos metodais, ruošdami pasitikimo šaltus, karštus užkandžius, sriubas, karštus patiekalus, desertą.

Keliaudami po pasaulio virtuves, užkandžius ir patiekalus gardinome „Santa Maria“ apelsininiais pipirais, naudojome kakavą, aitriąją papriką, wasabi ir sezamą. Artėjant vasaros sezonui, prisiminėme barbekiu liniją – prieskonines žoleles, aliejus ir padažus.

Skaityti daugiau: PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE

Vasaros sezoną Lietuvos virtuvių šefai pasitinka atnaujindami valgiaraščius

Artėjant vasarai Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) nariai kartu su viešojo maitinimo įstaigų sektoriaus atstovais surengė sezono naujienų pristatymą. Druskininkuose vykusiame renginyje, kurį vedė maisto žurnalistė Beata Nicholson, patyrę virtuvės šefai pasiūlė naujus receptus gaiviųjų gėrimų, lengvų užkandžių ir patiekalų iš naujai atrastų maistingų produktų. Netrukus šiomis naujienomis bus papildyti ir Lietuvos restoranų bei kavinių valgiaraščiai.

Renginį vedusi Beata Nicholson po vykusio pristatymo dalinosi įspūdžiais, jog visi patiekalai buvo kupini vasariško šviežumo, smagu, kad sveiki ir modernūs ingredientai randa vietą ant lietuvių stalo, ir džiaugiuosi, kad pamažu naudojama kynva, kad siūloma daugiau galimybių su daržovėmis, vietoj pieno produktų naudoti avokadus, ar pilno grūdo miltus. Vasarą norime valgyti lengviau ir apie kokybę savo lėkštėje turėtume galvoti nuolat. LRVVK asociacija padeda naujienas sėkmingai paskleisti tarp viešojo maitinimo profesionalų ir taip, kad viskas pasiektų Lietuvos žmones“.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE

LIETUVOS VIRĖJAI IŠKOVOJO KOMANDINĮ AUKSĄ!

Tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, nominacijoje „Baltijos pietūs. Juodoji dėžė“, Sankt Peterburge, Lietuvos virėjai iškovojo komandinį auksą!

Š. m. kovo 24 d. vykusiame konkurse dalyvavo 5 komandos: Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Suomijos. Konkurso nugalėtojų Taurė atiteko patyrusiai estų virtuvės šefų komandai, lietuviai iškovojo aukso medalius, latviai apdovanoti sidabro medaliais, rusams atiteko bronzos medaliai.

Šiais metais konkurso formatas – komandinis darbas: nominacijoje dirbo iš karto trys virėjai, kurie savo patiekalų pagrindinius produktus gavo „Juodoje dėžėje“. Virėjai turėjo paruošti tris konkursinius patiekalus: šaltą užkandį, sriubą ir pagrindinį patiekalą su nacionaliniais savo šalies motyvais.

Skaityti daugiau: LIETUVOS VIRĖJAI IŠKOVOJO KOMANDINĮ AUKSĄ!

LRVVKA SUKVIETĖ Į MEISTRIŠKUMO KURSUS

Š.m. balandžio 19 d. LRVVK Asociacija sukvietė profesijos bendraminčius į meistriškumo kėlimo kursus „Žuvies ir mėsos paruošimo technologijų galimybės bei pateikimo būdai“.

Mokymus vedė Asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas ir Tarybos narys Tomas Rimydis: Lietuvos nacionalinės virėjų komandos nariai, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2014” Liuksemburge medalių laimėtojai.

Virtuvės šefai pristatė žuvies (lašišos, menkės, plekšnės, eršketo) išpjaustymo būdus, skirtingų mėsos dalių panaudojimo ir gamybos galimybes bei jų ruošimą žemoje temperatūroje. Patyrę šefai gamindami parekomendavo, kaip prie žuvies ar mėsos derinti garnyrų skonius, kokiais pagardais papuošti. Renginio metu kiekvienas kursų dalyvis turėjo galimybę padegustuoti ir įvertinti virtuvės šefų pagamintus patiekalus, kurių skoniai tirpo burnoje.
Patiekalų gamybai buvo naudojami UAB „Reaton“ kokybiški produktai. Kursai vyko LRVVKA naujo rėmėjo – UAB „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ mokymų klasėje su moderniais įrenginiais, kurie garantuoja funkcional

Skaityti daugiau: LRVVKA SUKVIETĖ Į MEISTRIŠKUMO KURSUS

LRVVKA PREZENTACIJA PAJŪRYJE

Pavasario valgiaraštis pagal profesionalius virtuvių šefus: 5 porcijos vaisių ir daržovių per dieną

Pamažu šylant orams ir artėjant šventoms Velykoms, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) nariai – profesionalūs virtuvių šefai kartu su „HoReCa“ sektoriaus atstovais pajūryje vykusiame renginyje dalinosi šiuolaikinės gastronomijos tendencijomis, netradicinėmis idėjomis, patiekė gurmaniškus patiekalus.

Sausio mėnesį naujai išrinktas LRVVKA prezidentas Darius Dabrovolskas asociacijos narius pakvietė į Klaipėdoje įsikūrusį viešbutį „Amberton Klaipėda“, kurio restorane buvo gaminami šventiški patiekalai. Jau tampa tradicija, kad pavasarį prieš vasaros sezoną pajūrio regione dirbantys virtuvių šefai peržiūri savo meniu ir pasisėmę šviežių idėjų jį papildo naujais patiekalais. „Šiais metais rengsime šventinių pietų gaminimo ciklą, o pirmasis profesionalių virtuvių šefų susitikimas skirtas pavasario valgiaraščiui, todėl pačios naujausios tendencijos buvo pristatomos gaminant itin pavasariškus patiekalus,“ - teigia D. Dabrovolskas.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA PAJŪRYJE

Joomla templates by a4joomla