1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

VASAROS ŽYGIS BAIDARĖMIS ŪLA

Vasarai įsibėgėjus, rugpjūčio 8 d. LRVVKA sukvietė narius ir partnerius į Dzūkiją, vieną seniausių etnografinių kaimų - Zervynas - prie Ūlos upės bei susėdę į baidares, pasinėrę į gamtos glėbį, smagiai plaukė, gėrėdamiesi Dzūkijos nacionalinio parko vaizdingu maršrutu: kopų ruožu, aukštais skardžiais, almančiais šaltiniais.

Nuoširdžiai dėkojame renginio rėmėjams: UAB Reatonrūkyta žuvis, stirniena, kepta šernienos mėsa; UAB Agrovet – sultingi mėsos šašlykai, rūkyti mėsos užkandžiai; AB Vilniaus paukštynas“ – kepamos vištienos dešrelės, rūkyti vištienos užkandžiai;UAB Vilniaus Citma – šviežios daržovės, vaisiai; UAB Manjana – švaros ir higienos priemonės, stilingi puodeliai; UAB Mineraliniai vandenys – negazuotas mineralinis vanduo.

 

Skaityti daugiau: VASAROS ŽYGIS BAIDARĖMIS ŪLA

SEMINARAI SU VIRTUVĖS ŠEFU ART SMITH

JAV ambasada kartu su LRVVK asociacija š.m. birželio 14-tą ir 17-tą dienomis nariams organizavo meistriškumo seminarus: Atraskite Ameriką per kulinarijos meną su virtuvės šefu ART SMITH - pasaulinio lygio kulinaru iš Čikagos (JAV). Garbusis virtuvės šefas Art Smith pristatė keturis amerikiečių virtuvės patiekalus bei pasidalino žiniomis apie šios virtuvės ypatumus. Seminare kartu gamino kulinaro Art Smith sous" šefas Hector Guerrero.

 JAV kulinaras Art Smith

● JAV virtuvės šefas, pelnęs garbingiausius kulinarijos pasaulio apdovanojimus; kelių restoranų JAV vyriausiasis virtuvės šefas  ir bendrasavininkas;

● 10 metų dirbo asmeniniu Oprah Winfrey virėju;

● Art Smith yra trijų kulinarijos knygų autorius: Back to the Table; Kitchen Life: Real Food for Real Families; ir Back to the Family; nuolat dalyvauja televiziniuose projektuose ir kulinarijos realybės šou JAV;

Smith yra ne pelno siekiančios organizacijos Common Threads (2003) įkūrėjas, kurios veikla – kulinarijos pamokos žemesnio pragyvenimo lygio šeimų vaikams, kuriose jie yra mokomi gaminti sveikus ir nebrangius patiekalus;

2007 m. žurnalas Chicago išrinko Art Smith metų čikagiečiu; tais pačiais metais prestižinis James Beard fondas suteikė jam metų filantropo vardą.

Skaityti daugiau: SEMINARAI SU VIRTUVĖS ŠEFU ART SMITH

LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE

Vasaros sezoną Lietuvos virtuvių šefai pasitinka atnaujindami valgiaraščius

Artėjant vasarai Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) nariai kartu su viešojo maitinimo įstaigų sektoriaus atstovais surengė sezono naujienų pristatymą. Druskininkuose vykusiame renginyje, kurį vedė maisto žurnalistė Beata Nicholson, patyrę virtuvės šefai pasiūlė naujus receptus gaiviųjų gėrimų, lengvų užkandžių ir patiekalų iš naujai atrastų maistingų produktų. Netrukus šiomis naujienomis bus papildyti ir Lietuvos restoranų bei kavinių valgiaraščiai.

Renginį vedusi Beata Nicholson po vykusio pristatymo dalinosi įspūdžiais, jog visi patiekalai buvo kupini vasariško šviežumo, smagu, kad sveiki ir modernūs ingredientai randa vietą ant lietuvių stalo, ir džiaugiuosi, kad pamažu naudojama kynva, kad siūloma daugiau galimybių su daržovėmis, vietoj pieno produktų naudoti avokadus, ar pilno grūdo miltus. Vasarą norime valgyti lengviau ir apie kokybę savo lėkštėje turėtume galvoti nuolat. LRVVK asociacija padeda naujienas sėkmingai paskleisti tarp viešojo maitinimo profesionalų ir taip, kad viskas pasiektų Lietuvos žmones“.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE

PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

Tęsdami mokymų ciklą, š.m. gegužės 31 d. LRVVKA sukvietė į profesinio meistriškumo kėlimo kursus: ŽUVIES, MĖSOS, PAUKŠTIENOS PARUOŠIMO TECHNOLOGIJŲ GALIMYBĖS BEI PATEIKIMO BŪDAI.

Dalinomės idėjomis ir gamybos metodais, ruošdami pasitikimo šaltus, karštus užkandžius, sriubas, karštus patiekalus, desertą.

Keliaudami po pasaulio virtuves, užkandžius ir patiekalus gardinome „Santa Maria“ apelsininiais pipirais, naudojome kakavą, aitriąją papriką, wasabi ir sezamą. Artėjant vasaros sezonui, prisiminėme barbekiu liniją – prieskonines žoleles, aliejus ir padažus.

Skaityti daugiau: PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA SUKVIETĖ Į MEISTRIŠKUMO KURSUS

Š.m. balandžio 19 d. LRVVK Asociacija sukvietė profesijos bendraminčius į meistriškumo kėlimo kursus „Žuvies ir mėsos paruošimo technologijų galimybės bei pateikimo būdai“.

Mokymus vedė Asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas ir Tarybos narys Tomas Rimydis: Lietuvos nacionalinės virėjų komandos nariai, pasaulio kulinarijos čempionato „Culinary World Cup 2014” Liuksemburge medalių laimėtojai.

Virtuvės šefai pristatė žuvies (lašišos, menkės, plekšnės, eršketo) išpjaustymo būdus, skirtingų mėsos dalių panaudojimo ir gamybos galimybes bei jų ruošimą žemoje temperatūroje. Patyrę šefai gamindami parekomendavo, kaip prie žuvies ar mėsos derinti garnyrų skonius, kokiais pagardais papuošti. Renginio metu kiekvienas kursų dalyvis turėjo galimybę padegustuoti ir įvertinti virtuvės šefų pagamintus patiekalus, kurių skoniai tirpo burnoje.
Patiekalų gamybai buvo naudojami UAB „Reaton“ kokybiški produktai. Kursai vyko LRVVKA naujo rėmėjo – UAB „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ mokymų klasėje su moderniais įrenginiais, kurie garantuoja funkcional

Skaityti daugiau: LRVVKA SUKVIETĖ Į MEISTRIŠKUMO KURSUS

Joomla templates by a4joomla