1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

NAUJAS „GERO SKONIO“ NUMERIS JAU PREKYBOJE!

„Gero skonio“ rudens numeryje daugiau kaip 100 puslapių gražesnio gyvenimo pasiūlymų. Keliaukite, skanaukite, mėgaukitės. Juk žymiausi pasaulio meistrai kuria Jums.

Kaip ir kiekvienais metais, pristatome geriausių pasaulio restoranų penkiasdešimtuką. Tikime, kad šis sąrašas tampa Jūsų kelionių plano dalimi. Šiais metais geriausiu pasaulio restoranu pripažintas Ispanijos „El Celler de Can Roca“! Jis išsviedė René Redzepi vadovaujamą skandinavišką „Noma“ iš pirmosios lentelės vietos. Modernistinis „El Celler“ (Žirona, Katalonija) pirmiausia bakstelėjo „Nomai“  2013-aisiais ir nustūmė ją laipteliu žemiau – į antrąją vietą. Šį kartą „Noma“ nusileido dviem laipteliais, tad antrąją vietą užleido Massimo Botturos  restoranui „Osteria Francescana“ (Modena). Tai žemiausia iškovota „Nomos“ vieta tarp pasaulio geriausiųjų nuo 2008-ųjų.

O tiems, kas neketina ieškoti gurmaniškų patirčių svetur ir žada jas kurti savo virtuvėje, pateikiame gausybę pasaulio ir Lietuvos virtuvės meistrų patarimų ir receptų. Pargrįžusius iš atostogų pasitiko ruduo – derliaus metas. Ne tik daržovių ir vaisių. Šį kartą kviečiame mėgautis rudeninėmis jūrų gėrybėmis: omarais, midijomis, jūrų šukutėmis, krabais, krevetėmis... ir, žinoma, austrėmis! Apie jas šiame numeryje rašome ypač išsamiai.

Skaityti daugiau: Naujas „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

VASAROS ŽYGIS BAIDARĖMIS ŪLA

Vasarai įsibėgėjus, rugpjūčio 8 d. LRVVKA sukvietė narius ir partnerius į Dzūkiją, vieną seniausių etnografinių kaimų - Zervynas - prie Ūlos upės bei susėdę į baidares, pasinėrę į gamtos glėbį, smagiai plaukė, gėrėdamiesi Dzūkijos nacionalinio parko vaizdingu maršrutu: kopų ruožu, aukštais skardžiais, almančiais šaltiniais.

Nuoširdžiai dėkojame renginio rėmėjams: UAB Reatonrūkyta žuvis, stirniena, kepta šernienos mėsa; UAB Agrovet – sultingi mėsos šašlykai, rūkyti mėsos užkandžiai; AB Vilniaus paukštynas“ – kepamos vištienos dešrelės, rūkyti vištienos užkandžiai;UAB Vilniaus Citma – šviežios daržovės, vaisiai; UAB Manjana – švaros ir higienos priemonės, stilingi puodeliai; UAB Mineraliniai vandenys – negazuotas mineralinis vanduo.

 

Skaityti daugiau: VASAROS ŽYGIS BAIDARĖMIS ŪLA

PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

Tęsdami mokymų ciklą, š.m. gegužės 31 d. LRVVKA sukvietė į profesinio meistriškumo kėlimo kursus: ŽUVIES, MĖSOS, PAUKŠTIENOS PARUOŠIMO TECHNOLOGIJŲ GALIMYBĖS BEI PATEIKIMO BŪDAI.

Dalinomės idėjomis ir gamybos metodais, ruošdami pasitikimo šaltus, karštus užkandžius, sriubas, karštus patiekalus, desertą.

Keliaudami po pasaulio virtuves, užkandžius ir patiekalus gardinome „Santa Maria“ apelsininiais pipirais, naudojome kakavą, aitriąją papriką, wasabi ir sezamą. Artėjant vasaros sezonui, prisiminėme barbekiu liniją – prieskonines žoleles, aliejus ir padažus.

Skaityti daugiau: PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

SEMINARAI SU VIRTUVĖS ŠEFU ART SMITH

JAV ambasada kartu su LRVVK asociacija š.m. birželio 14-tą ir 17-tą dienomis nariams organizavo meistriškumo seminarus: Atraskite Ameriką per kulinarijos meną su virtuvės šefu ART SMITH - pasaulinio lygio kulinaru iš Čikagos (JAV). Garbusis virtuvės šefas Art Smith pristatė keturis amerikiečių virtuvės patiekalus bei pasidalino žiniomis apie šios virtuvės ypatumus. Seminare kartu gamino kulinaro Art Smith sous" šefas Hector Guerrero.

 JAV kulinaras Art Smith

● JAV virtuvės šefas, pelnęs garbingiausius kulinarijos pasaulio apdovanojimus; kelių restoranų JAV vyriausiasis virtuvės šefas  ir bendrasavininkas;

● 10 metų dirbo asmeniniu Oprah Winfrey virėju;

● Art Smith yra trijų kulinarijos knygų autorius: Back to the Table; Kitchen Life: Real Food for Real Families; ir Back to the Family; nuolat dalyvauja televiziniuose projektuose ir kulinarijos realybės šou JAV;

Smith yra ne pelno siekiančios organizacijos Common Threads (2003) įkūrėjas, kurios veikla – kulinarijos pamokos žemesnio pragyvenimo lygio šeimų vaikams, kuriose jie yra mokomi gaminti sveikus ir nebrangius patiekalus;

2007 m. žurnalas Chicago išrinko Art Smith metų čikagiečiu; tais pačiais metais prestižinis James Beard fondas suteikė jam metų filantropo vardą.

Skaityti daugiau: SEMINARAI SU VIRTUVĖS ŠEFU ART SMITH

LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE

Vasaros sezoną Lietuvos virtuvių šefai pasitinka atnaujindami valgiaraščius

Artėjant vasarai Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) nariai kartu su viešojo maitinimo įstaigų sektoriaus atstovais surengė sezono naujienų pristatymą. Druskininkuose vykusiame renginyje, kurį vedė maisto žurnalistė Beata Nicholson, patyrę virtuvės šefai pasiūlė naujus receptus gaiviųjų gėrimų, lengvų užkandžių ir patiekalų iš naujai atrastų maistingų produktų. Netrukus šiomis naujienomis bus papildyti ir Lietuvos restoranų bei kavinių valgiaraščiai.

Renginį vedusi Beata Nicholson po vykusio pristatymo dalinosi įspūdžiais, jog visi patiekalai buvo kupini vasariško šviežumo, smagu, kad sveiki ir modernūs ingredientai randa vietą ant lietuvių stalo, ir džiaugiuosi, kad pamažu naudojama kynva, kad siūloma daugiau galimybių su daržovėmis, vietoj pieno produktų naudoti avokadus, ar pilno grūdo miltus. Vasarą norime valgyti lengviau ir apie kokybę savo lėkštėje turėtume galvoti nuolat. LRVVK asociacija padeda naujienas sėkmingai paskleisti tarp viešojo maitinimo profesionalų ir taip, kad viskas pasiektų Lietuvos žmones“.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE

Joomla templates by a4joomla