1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Žurnalas „GERAS SKONIS”

Žurnalo  Geras skonis” 2015-ųjų metų pavasario numeris jau laukia skaitytojų!

Pavasariu kvepiantys valgiaraščiai kviečiakartu leistis į žaismingą kulinarinę kelionę! Karamelizuotų burokėlių muslinas, vištiena, gardinta apelsinų sultimis, gvakamolė ir artišokai, špinatų kremas su perliniu kuskusu, gardūs sūrio užkandukai ir daugybė kitų gaivių lengvų receptų bei tinkamai pasirinktas ir pateiktas vynas pranašauja pavasario šėlsmą ant mūsų stalo...

Pokalbis su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) prezidentu, virtuvės menininku Dariumi Dabrovolsku. Apie kulinarinius konkursus, Lietuvoje plintantį kulinarinį virusą ir paties prezidento sukurti kulinariniai šedevrai, kvepiantys... šviežia žuvimi ir gaiviais vyšnių ledais.

Skaityti daugiau: Žurnalas „GERAS SKONIS”

LRVVKA ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS

LRVVKA ataskaitinis susirinkimas vyko  2015 m. sausio 25 d. bare „Skybar“, viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva“, Konstitucijos pr. 20, Vilniuje.

Sveikiname naujai išrinktą LRVVKA Tarybą: Prezidentą Darių Dabrovolską, Tarybos narius - Rūtą Šiušienę, Aldoną Gečienę, Stanislovą Kizenevič, Justiną Kapkovičių, Tomą Rimydį ir Deivydą Praspaliauską! Tarybai linkime skanių idėjų ir visokeriopos sėkmės darbuose.

Susirinkimo metu priėmėme naujus narius: Andrių Kubilių (restoranas „Time“), Evaldą Žaliuką (Panevėžio darbo rinkos mokymo centras) bei kandidatą į narius Nikitą Vornik (restoranas „1 dublis“).

Ataskaitiniame susirinkime skanavome kolegų vaišes, atsineštas „iš namų“. Vaišių stalą papildė UAB „Reaton“ ir AB „Vilniaus paukštynas“ kokybiški užkandžių produktai. Mėgavomės UAB „Bijola“ fantastišku tortu ir stebėjome Monin ambasadoriaus Lietuvoje, UAB „Sangaida“ atstovo, Danilos Blagoveščenskij kokteilių šou bei ragavome puikaus skonio kokteilius.

Skaityti daugiau: LRVVKA ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS

LRVVKA ŠVENTINĖ PREZENTACIJA

Gruodžiui įsibėgėjus LRVVK Asociacija ir restorano „Soul&Pepper” virtuvės šefas Gediminas Albrichtas  pakvietė visus virtuvės profesionalus, kulinarus ir konditerius, susitikti ir pasidalinti patirtimi  bei susipažinti  su rinkoje siūlomomis naujienomis. Taip pat pasidžiaugti naujais asociacijos nariais, papildžiusiais LRVVKA gretas ir čia pat pademonstravusiais savo kulinarinius sugebėjimus. Visi kartu pasidžiaugėme Lietuvos virėjų nacionalinės komandos ir individualių rungčių laimėjimais pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup”, vykusiame š. m. lapkričio 22 - 26 d. Liuksemburge. Individualioje rungtyje pristatyti Lietuvos virtuvės meistrių darbai buvo apdovanoti aukso, dviem sidabro ir bronzos medaliais, o nacionalinės komandos pastangos buvo įvertintos sidabro ir bronzos medaliais! 

Skaityti daugiau: LRVVKA ŠVENTINĖ PREZENTACIJA

LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA š. m. sausio 11 d. organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: CUKRAUS FUNKCINĖS SAVYBĖS IR JO PRODUKTŲ ĮKVĖPTA KULINARIJA BEI KONDITERIJA.

KURSŲ DĖSTYTOJOS: Rūta Šiušienė (LRVVKA Prezidentė) ir Aldona Gečienė (Tarybos narė) - daugkartinės tarptautinių gastronomijos konkursų dalyvės ir prizininkės. 2012 m. IKA/pasaulio kulinarinės olimpiados Erfurte bei pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup 2014 Liuksemburge medalių laimėtojos.

Kepinių ir patiekalų gamybai buvo naudojami:

  • AB Nordic Sugar Kėdainiai - „Dansukker produktai,

  • AB „Vilniaus paukštynas vištienos produktai.

Skaityti daugiau: LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI

GERIAUSIO LIETUVOS VIRĖJO, TALENTŲ, JAUNŲJŲ VIRĖJŲ KONKURSAI

2014 m. lapkričio 6 - 7 dienomis Lietuvos parodų centre Litexpo” tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2014ir BAF, Baltijos maisto ir gėrimų mugės, metu LRVVK Asociacija organizavo konkursus: Geriausias Lietuvos virėjas 2014, Gastronomijos talentai 2014, Jaunųjų virėjų komanda 2014, Jaunieji gastronomijos talentai 2014, Geriausias virėjas-mokinys SUP 2014!

Konkurso Geriausias Lietuvos virėjas 2014 I-osios vietos nugalėtojas Deivydas Praspaliauskas (restoranas 1 dublis) laimėjo pagrindinį prizą - Big Green Egg kepsninę! II-ąją vietą iškovojo Evaldas Juška (restoranas Lauro lapas“), o III-oji vieta atiteko Artūrui Tomašekičiui (laisvalaikio centras IDW Esperanza Resort“).

Virėjų patiekalus ir konkursinius darbus vertino tarptautinės komisijos nariai: Serge Fery (FR), Svetlana Riskova (LV), Iulia Dragut (RO), Kamil Luhn-Skibinski (AUT). Techninis teisėjas Stanislav Kizenevič (LT).

Skaityti daugiau: GERIAUSIO LIETUVOS VIRĖJO, TALENTŲ, JAUNŲJŲ VIRĖJŲ KONKURSAI

Joomla templates by a4joomla