1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

LIETUVOS VIRĖJAI IŠKOVOJO KOMANDINĮ AUKSĄ!

Tarptautiniame konkurse „Baltijos kulinarinės žvaigždės taurė“, nominacijoje „Baltijos pietūs. Juodoji dėžė“, Sankt Peterburge, Lietuvos virėjai iškovojo komandinį auksą!

Š. m. kovo 24 d. vykusiame konkurse dalyvavo 5 komandos: Estijos, Latvijos, Lietuvos, Rusijos, Suomijos. Konkurso nugalėtojų Taurė atiteko patyrusiai estų virtuvės šefų komandai, lietuviai iškovojo aukso medalius, latviai apdovanoti sidabro medaliais, rusams atiteko bronzos medaliai.

Šiais metais konkurso formatas – komandinis darbas: nominacijoje dirbo iš karto trys virėjai, kurie savo patiekalų pagrindinius produktus gavo „Juodoje dėžėje“. Virėjai turėjo paruošti tris konkursinius patiekalus: šaltą užkandį, sriubą ir pagrindinį patiekalą su nacionaliniais savo šalies motyvais.

Skaityti daugiau: LIETUVOS VIRĖJAI IŠKOVOJO KOMANDINĮ AUKSĄ!

LRVVKA PREZENTACIJA PAJŪRYJE

Pavasario valgiaraštis pagal profesionalius virtuvių šefus: 5 porcijos vaisių ir daržovių per dieną

Pamažu šylant orams ir artėjant šventoms Velykoms, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) nariai – profesionalūs virtuvių šefai kartu su „HoReCa“ sektoriaus atstovais pajūryje vykusiame renginyje dalinosi šiuolaikinės gastronomijos tendencijomis, netradicinėmis idėjomis, patiekė gurmaniškus patiekalus.

Sausio mėnesį naujai išrinktas LRVVKA prezidentas Darius Dabrovolskas asociacijos narius pakvietė į Klaipėdoje įsikūrusį viešbutį „Amberton Klaipėda“, kurio restorane buvo gaminami šventiški patiekalai. Jau tampa tradicija, kad pavasarį prieš vasaros sezoną pajūrio regione dirbantys virtuvių šefai peržiūri savo meniu ir pasisėmę šviežių idėjų jį papildo naujais patiekalais. „Šiais metais rengsime šventinių pietų gaminimo ciklą, o pirmasis profesionalių virtuvių šefų susitikimas skirtas pavasario valgiaraščiui, todėl pačios naujausios tendencijos buvo pristatomos gaminant itin pavasariškus patiekalus,“ - teigia D. Dabrovolskas.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA PAJŪRYJE

LRVVKA ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS

LRVVKA ataskaitinis susirinkimas vyko  2015 m. sausio 25 d. bare „Skybar“, viešbutyje „Radisson Blu Hotel Lietuva“, Konstitucijos pr. 20, Vilniuje.

Sveikiname naujai išrinktą LRVVKA Tarybą: Prezidentą Darių Dabrovolską, Tarybos narius - Rūtą Šiušienę, Aldoną Gečienę, Stanislovą Kizenevič, Justiną Kapkovičių, Tomą Rimydį ir Deivydą Praspaliauską! Tarybai linkime skanių idėjų ir visokeriopos sėkmės darbuose.

Susirinkimo metu priėmėme naujus narius: Andrių Kubilių (restoranas „Time“), Evaldą Žaliuką (Panevėžio darbo rinkos mokymo centras) bei kandidatą į narius Nikitą Vornik (restoranas „1 dublis“).

Ataskaitiniame susirinkime skanavome kolegų vaišes, atsineštas „iš namų“. Vaišių stalą papildė UAB „Reaton“ ir AB „Vilniaus paukštynas“ kokybiški užkandžių produktai. Mėgavomės UAB „Bijola“ fantastišku tortu ir stebėjome Monin ambasadoriaus Lietuvoje, UAB „Sangaida“ atstovo, Danilos Blagoveščenskij kokteilių šou bei ragavome puikaus skonio kokteilius.

Skaityti daugiau: LRVVKA ATASKAITINIS SUSIRINKIMAS

Žurnalas „GERAS SKONIS”

Žurnalo  Geras skonis” 2015-ųjų metų pavasario numeris jau laukia skaitytojų!

Pavasariu kvepiantys valgiaraščiai kviečiakartu leistis į žaismingą kulinarinę kelionę! Karamelizuotų burokėlių muslinas, vištiena, gardinta apelsinų sultimis, gvakamolė ir artišokai, špinatų kremas su perliniu kuskusu, gardūs sūrio užkandukai ir daugybė kitų gaivių lengvų receptų bei tinkamai pasirinktas ir pateiktas vynas pranašauja pavasario šėlsmą ant mūsų stalo...

Pokalbis su Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) prezidentu, virtuvės menininku Dariumi Dabrovolsku. Apie kulinarinius konkursus, Lietuvoje plintantį kulinarinį virusą ir paties prezidento sukurti kulinariniai šedevrai, kvepiantys... šviežia žuvimi ir gaiviais vyšnių ledais.

Skaityti daugiau: Žurnalas „GERAS SKONIS”

LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA š. m. sausio 11 d. organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: CUKRAUS FUNKCINĖS SAVYBĖS IR JO PRODUKTŲ ĮKVĖPTA KULINARIJA BEI KONDITERIJA.

KURSŲ DĖSTYTOJOS: Rūta Šiušienė (LRVVKA Prezidentė) ir Aldona Gečienė (Tarybos narė) - daugkartinės tarptautinių gastronomijos konkursų dalyvės ir prizininkės. 2012 m. IKA/pasaulio kulinarinės olimpiados Erfurte bei pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup 2014 Liuksemburge medalių laimėtojos.

Kepinių ir patiekalų gamybai buvo naudojami:

  • AB Nordic Sugar Kėdainiai - „Dansukker produktai,

  • AB „Vilniaus paukštynas vištienos produktai.

Skaityti daugiau: LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI

Joomla templates by a4joomla