1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

AUKSINIO RUDENS GĖRYBĖS ANT LRVVKA STALO

2014 m. rugsėjo 14 d. Radviliškio jaukioje kavinėje „Linda“, į kurią mielai pakvietė LRVVKA narė ir kavinės savininkė Vida Dauneckienė, vyko rudeninis virtuvės šefų pasimatymas. Kadangi LRVVKA renginiai nėra dažni, bet labai aktualūs ir naudingi, šis renginys buvo ne išimtis dalyvių gausa – susirinko aplinkinių miestų virėjų ir konditerių specialybių atstovai, atvyko žmonės iš Klaipėdos, Druskininkų, Vilniaus ir vidurio Lietuvos. Renginio tema „Auksinio rudens gėrybės“ skatino profesionalus atvykti, domėtis naujovėmis, sekti gastronomine mada ir bendrauti tarpusavyje.

Tęsiant lietuviškos modernios virtuvės populiarinimą, LRVVKA nariai gamino patiekalus iš vietinių lietuviškų  produktų ir pasiūlė naujoviškas produktų derinimo ir patiekalų gaminimo galimybes. LRVVKA nariai svečius vaišino elegantiškais ir gardžiais patiekalais, demonstravo patiekalų ruošimo variantus ir galimybes moderniai patiekti stilingose lėkštėse. Renginys praėjo akimirksniu, lydimas geros dalyvių nuotaikos, kvapnios karštos „Zinzino“ kavos, naudingų tiekėjų prezentacijų, susikaupimo bei diskusijų.

Skaityti daugiau: AUKSINIO RUDENS GĖRYBĖS ANT LRVVKA STALO

PRAMOGINĖ ŽVEJYBA!

Rugpjūčio 9 d. LRVVKA sukvietė virtuvės šefus, rėmėjus ir partnerius į pramoginę žvejybą Išlaužo žuvis” tvenkininės žuvininkystės ūkyje. Nuo pat ankstyvo ryto, žvaliai nusiteikę, apsiginklavę meškerėmis rinkosi žūklės entuziastai ir mėgėjai išbandyti jėgas, pasiryžę sugauti kuo didesnį laimikį, pabendrauti su kolegomis ar tiesiog pasigėrėti gamta ir vandenyje besivartančiomis didelėmis žuvimis. Su neturinčiais patirties žvejai draugiškai dalinosi patarimais, kaip teisingai uždėti masalą ant kabliuko ir užmesti meškerę. Sėkmė šypsojosi ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams: virtuvės šefai, ištikimiausi asociacijos rėmėjai bei jų atžalos uoliai darbavosi plūdinėmis, dugninėmis meškerėmis ir vos spėjo traukti su graibštais karpius. Žvejybai įsibėgėjus, džiaugsmui ribų nebuvo. Kad aktyvios ir azartiškos veiklos metu žvejai neliktų alkani, užkandžiams puikiai tiko AB Kaišiadorių paukštynas karštai rūkytos vištienos sparnų tulpės, UAB Litbana” švieži vaisiai ir daržovės, virtuvės šefo Tomo Rimydžio kepta duona.

Skaityti daugiau: PRAMOGINĖ ŽVEJYBA!

LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE: „ŠVIEŽIAI, SVEIKAI IR ŠVENTIŠKAI“

Pavasariškai šiltą gegužės sekmadienį viešbutyje „Europa Royale Druskininkai“ LRVVKA vėl subūrė draugėn vienos profesijos - virėjų - atstovus. Restoranų ir kavinių šefai, virėjai, besiruošiantys tapti šefais, jaukiai  sėdėjo viešbučio restorano salėje, šventiškai išpuoštoje baltais kėdžių užvalkalais, perjuostais aukso spalvos kaspinais, ir draugiškai šurmuliavo, smagiai leido laiką savi tarp savų ir laukė LRVVKA šių metų antrosios prezentacijos, kurios temą padiktavo artėjanti vasara ir kurortinės zonos ypatumai. Pristatytų patiekalų tema - „Šviežiai, sveikai ir šventiškai“. Kaip visada, salė buvo pilna baltais virėjų švarkais pasipuošusių žmonių, tarp kurių šmėžavo ir maisto produktų tiekėjų atstovai, atvežę virtuvių šefams pristatyti Lietuvos rinkoje naujų produktų: tirpstančios burnoje Velso ėrienos, traškių šparagų, užaugintų „Genovaitės uogainės“ ūkyje, šefo druskininkiečio, Tomo Mockūno, prašmatniai patiektos kraujinės dešros, ir žinoma, lietuviškos vištienos bei specializuotų miltų makaronams.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE: „ŠVIEŽIAI, SVEIKAI IR ŠVENTIŠKAI“

LIETUVOS VIRTUVIŲ ŠEFAI KURSUOSE SĖMĖSI ŽINIŲ APIE MILTUS IR JŲ SAVYBES

Birželio 15 d. „Baltic Master” mokymo klasėje Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus, kurių tema buvo „Miltinių pusgaminių ir gaminių paruošimo technologijos bei patiekimas restoranuose“. Kursuose dalyvavo virtuvių šefai, norintys pasisemti idėjų, sužinoti daugiau apie miltus, jų savybes, lemiančias gaminių kokybę. Taip pat gauti informacijos apie vietinius ir tarptautinius miltų žymėjimo standartus ir AB „Kauno Grūdai” specializuotus miltus ir miltinius mišinius, kurie skirti konkretiems kepiniams.

LRVVKA asociacijos prezidentė Rūta Šiušienė, konditerijos meistrė, tarptautinių konkursų laimėtoja bei Tarybos narė Aldona Gečienė, restorano „Imperial by California Gourmet“ virtuvės šefė, surinkusi didžiausią tarptautinių gastronomijos apdovanojimų kolekciją, dalijosi patirtimi ir kursų dalyviams pristatė specializuotų miltų naudą šiuolaikinėje profesionalioje virtuvėje. LRVVKA narės gyvai parodė įvairių rūšių AB „Kauno Grūdai“ gaminamų miltų skirtumus, apibūdino jų savybes, pademonstravo, kokiems gaminiams jie skirti. Vėliau dalyviai stebėjo gaminimo proceso eigą ir degustavo iš skirtingų miltų pagamintus kepinius.

Skaityti daugiau: LIETUVOS VIRTUVIŲ ŠEFAI KURSUOSE SĖMĖSI ŽINIŲ APIE MILTUS IR JŲ SAVYBES

LRVVKA PREZENTACIJA PALANGOJE

2014 m. balandžio 6 d., sekmadienį, Palangoje, viešbutyje „Pajūrio Gabija“, LRVVKA meistrai pirmą kartą šiais metais pristatė 2014-ųjų kulinarijos naujoves. Iš visos Lietuvos į renginį susirinko bemaž 100 restoranų virtuvių šefų, entuziastingų virėjų, turinčių ambicijų ir siekiančių savo tikslų. LRVVKA kulinarijos virtuozai dalijosi profesinėmis žiniomis ir patirtimi, tiekėjai pristatė Lietuvos rinkoje atsiradusius naujus produktus. Dauguma patiekalų gaminti iš vietos produktų, vienas įdomiausių – dietinė, skoniu ir maistinėmis savybėmis išsiskirianti lietuviška arkliena. Ją pristatė jauna lietuvių verslininkų šeima, įsteigusi įmonę Arklienos krautuvėlę. Puikią renginio nuotaiką padėjo kurti bendrovės „Jokado projektai“ pristatyta ypatingo dizaino bei nepriekaištingos kokybės restoranų ir viešbučių darbuotojų drabužių kolekcija bei lietuvių dizainerės Julijos Janus parengta virėjų darbo drabužių, išsiskiriančių forma, medžiagos novatoriškumu, šiaurietišku minimalizmu, jaunatviška ir „chuliganiša“ apdaila, kolekcija.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA PALANGOJE

Joomla templates by a4joomla