1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

ŽURNALAS GERAS SKONIS MINI JUBILIEJINES SUKAKTIS

Pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas GERAS SKONIS pavasarį mini net dvi jubiliejines sukaktis

Šį pavasarį žurnalas GERAS SKONIS, šviečiantis Lietuvos visuomenę gastronomijos, gėrimų ir vartojimo kultūros srityse, mini net dvi jubiliejines sukaktis: balandžio mėn. jau išleistas 100-asis žurnalo numeris, o gegužės mėn. GERAS SKONIS švęs 15-ąjį gimtadienį. 1999 m. pasirodė pirmasis žurnalo GERAS SKONIS numeris. Tai pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas, kuris iki šiol leidžiamas be pertrūkių. Minėdama šias reikšmingas sukaktis ir norėdama išreikšti pagarbą ištikimiausiems skaitytojams, žurnalo kūrybinė komanda imasi iniciatyvos suorganizuoti geriausių Lietuvos restoranų dešimtuko rinkimus.

 

Skaityti daugiau: ŽURNALAS GERAS SKONIS MINI JUBILIEJINES SUKAKTIS

LAIMĖTA II-OJI VIETA KONKURSE "BALTIJOS KULINARINĖS ŽVAIGŽDĖS TAURĖ", SANKT PETERBURGE

Kelionė į Sankt Peterburgą atstovauti Lietuvą tarptautiniame kulinariniame renginyje iš tiesų yra didelis iššūkis, ypač tiems, kurie tokios patirties turi ne daug. Penkių virėjų LRVVKA komanda jau buvo suformuota kelis mėnesius prieš renginį, tarp tų laimingųjų patekau ir aš. Lietuvos virėjų delegacijos kapitonu išrinktas jau ne vienerius metus  „Baltic Culinary Star” dalyvavęs bei nemažų rezultatų pasiekęs – Darius Dabrovolskas, teisėjas taip pat ne menką patirtį turintis – Tomas Rimydis ir dar du dalyviai be manęs – Evaldas Juška (restoranas „Lauro lapas“) ir Artūras Samavičius (restoranas „Imperial by California Gourmet“).  Kelionės tikslas buvo ne tik sudalyvauti, bet, žinoma, ir pelnyti apdovanojimus, todėl pasiruošimo darbai intensyviai vyko jau porą mėnesių. Buvo duota kulinarinė užduotis, tema ir ją turėjome išpildyti parodydami, ką mokame, tuo pat metu turėjome atskleisti šalies kulinarinį identitetą. Man atitekusi užduotis buvo pagaminti nacionalinį šalies patiekalą lašišos sriuba su papildomu užkandžiu. Evaldas turejo pagaminti karštą patiekalą panaudojant antienos krūtinėlę. Artūrui atiteko įdomiausia rungtis: juodoji dėžė - rungtis, kurioje pagrindiniai ingridientai yra nežinomi. Užduotis - pagaminti šaltą banketinį patiekalą šešiems asmenims. 

Skaityti daugiau: LAIMĖTA II-OJI VIETA KONKURSE "BALTIJOS KULINARINĖS ŽVAIGŽDĖS TAURĖ", SANKT PETERBURGE

PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA ir Amerikos ambasada Lietuvoje pristatė konditerijos meistrą - kulinarijos švietimo instituto kūrybos direktorių - MICHAEL LAISKONIS.

Š.m. vasario 21 d. 12 val. "Baltic Master" mokymo centre vyko konditerijos kursai tema:
šiuolaikiniai porcijinių desertų gamybos metodai;

kompozicija ir struktūra: efektyvesnis gaminimas, vadovaujantis moksliniu supratimu.

Skaityti daugiau: PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

ČEMPIONATAS „GERIAUSIAS LIETUVOS JAUNASIS VIRĖJAS 2014“

Konkurso „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2014” nugalėtojas - PAVEL KONCEJALOV

Savaitgalį Vilniuje praūžė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA rengiamas čempionatas „Jaunasis Lietuvos virėjas 2014”. Dėl šio titulo varžėsi 8 jaunieji Lietuvos restoranų virtuvių virėjai, kurie turėjo pagaminti du konkursinius patiekalus: karštą patiekalą iš vištienos ir desertą iš džiovintų obuolių, šokolado ir farino cukraus. Profesionalių virtuvės šefų komisija „Jaunojo Lietuvos virėjo 2014 “ titulą skyrė virėjui Pavel Koncejalov, restoranas „Telegrafas“, Kempinski Hotel Cathedral Square, Vilnius, kuriam atiteko ir „Išradingiausio vištienos patiekalo“ apdovanojimas. Moderniausio deserto autoriumi tapo Aurimas Labanauskas, restoranas „Moon Garden“, Vilnius.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA prezidentė Rūta Šiušienė pasakoja, kad šio konkurso dalyviai – profesionaliai gaminantys jaunieji virtuvių virėjai, todėl nebuvo lengva išrinkti nugalėtoją.

Skaityti daugiau: ČEMPIONATAS „GERIAUSIAS LIETUVOS JAUNASIS VIRĖJAS 2014“

2013 M. GRUODŽIO 1 D. LRVVKA PREZENTACIJA "PAŽINK ITALIJĄ" RESTORANE "14 10", KAUNE

Gastronomijos mada žengia į Lietuvą - LRVVKA nariai perduoda Lietuvos kulinarams įgytą Italijoje patirtį

Gastronomija šiuo metu pastatyta ant mados pjedestalo. Kiekvienas laikmetis turi savo populiarią temą: buvo kosmoso užkariavimas, IT įneštos permainos pasaulyje, dabar – gastronomija. Madinga kalbėtis apie kulinarijos, konditerijos meistrus,  virtuvių šefus ir jų gaminamus patiekalus, geras pokalbio palaikymo tonas – nusimanyti apie produktų derinimą, apie patiekalų gaminimo technologines naujienas, tiesiog privaloma turėti savo nuomonę apie vynus ir jų gamintojus.

Kulinarijos mokyklos Vakarų Europoje yra užpildytos manekenėmis, žinomais sportininkais, menininkais, politikais -  visi mokosi ir gilina savo gastronomines žinias. Pasak „studentų“, maisto ruošimas ne tik praplečia besimokančiojo akiratį, bet ir ramina, padeda užsimiršti, atsipalaiduoti. Patiekalo gaminimas tampa savotiška meditacja, reikalaujančia susikaupimo ir atidumo.

Skaityti daugiau: 2013 M. GRUODŽIO 1 D. LRVVKA PREZENTACIJA "PAŽINK ITALIJĄ" RESTORANE "14 10", KAUNE

Joomla templates by a4joomla