1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA š. m. sausio 11 d. organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: CUKRAUS FUNKCINĖS SAVYBĖS IR JO PRODUKTŲ ĮKVĖPTA KULINARIJA BEI KONDITERIJA.

KURSŲ DĖSTYTOJOS: Rūta Šiušienė (LRVVKA Prezidentė) ir Aldona Gečienė (Tarybos narė) - daugkartinės tarptautinių gastronomijos konkursų dalyvės ir prizininkės. 2012 m. IKA/pasaulio kulinarinės olimpiados Erfurte bei pasaulio kulinarijos čempionato Culinary World Cup 2014 Liuksemburge medalių laimėtojos.

Kepinių ir patiekalų gamybai buvo naudojami:

  • AB Nordic Sugar Kėdainiai - „Dansukker produktai,

  • AB „Vilniaus paukštynas vištienos produktai.

Skaityti daugiau: LRVVKA MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA ŠVENTINĖ PREZENTACIJA

Gruodžiui įsibėgėjus LRVVK Asociacija ir restorano „Soul&Pepper” virtuvės šefas Gediminas Albrichtas  pakvietė visus virtuvės profesionalus, kulinarus ir konditerius, susitikti ir pasidalinti patirtimi  bei susipažinti  su rinkoje siūlomomis naujienomis. Taip pat pasidžiaugti naujais asociacijos nariais, papildžiusiais LRVVKA gretas ir čia pat pademonstravusiais savo kulinarinius sugebėjimus. Visi kartu pasidžiaugėme Lietuvos virėjų nacionalinės komandos ir individualių rungčių laimėjimais pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup”, vykusiame š. m. lapkričio 22 - 26 d. Liuksemburge. Individualioje rungtyje pristatyti Lietuvos virtuvės meistrių darbai buvo apdovanoti aukso, dviem sidabro ir bronzos medaliais, o nacionalinės komandos pastangos buvo įvertintos sidabro ir bronzos medaliais! 

Skaityti daugiau: LRVVKA ŠVENTINĖ PREZENTACIJA

AUKSINIO RUDENS GĖRYBĖS ANT LRVVKA STALO

2014 m. rugsėjo 14 d. Radviliškio jaukioje kavinėje „Linda“, į kurią mielai pakvietė LRVVKA narė ir kavinės savininkė Vida Dauneckienė, vyko rudeninis virtuvės šefų pasimatymas. Kadangi LRVVKA renginiai nėra dažni, bet labai aktualūs ir naudingi, šis renginys buvo ne išimtis dalyvių gausa – susirinko aplinkinių miestų virėjų ir konditerių specialybių atstovai, atvyko žmonės iš Klaipėdos, Druskininkų, Vilniaus ir vidurio Lietuvos. Renginio tema „Auksinio rudens gėrybės“ skatino profesionalus atvykti, domėtis naujovėmis, sekti gastronomine mada ir bendrauti tarpusavyje.

Tęsiant lietuviškos modernios virtuvės populiarinimą, LRVVKA nariai gamino patiekalus iš vietinių lietuviškų  produktų ir pasiūlė naujoviškas produktų derinimo ir patiekalų gaminimo galimybes. LRVVKA nariai svečius vaišino elegantiškais ir gardžiais patiekalais, demonstravo patiekalų ruošimo variantus ir galimybes moderniai patiekti stilingose lėkštėse. Renginys praėjo akimirksniu, lydimas geros dalyvių nuotaikos, kvapnios karštos „Zinzino“ kavos, naudingų tiekėjų prezentacijų, susikaupimo bei diskusijų.

Skaityti daugiau: AUKSINIO RUDENS GĖRYBĖS ANT LRVVKA STALO

GERIAUSIO LIETUVOS VIRĖJO, TALENTŲ, JAUNŲJŲ VIRĖJŲ KONKURSAI

2014 m. lapkričio 6 - 7 dienomis Lietuvos parodų centre Litexpo” tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2014ir BAF, Baltijos maisto ir gėrimų mugės, metu LRVVK Asociacija organizavo konkursus: Geriausias Lietuvos virėjas 2014, Gastronomijos talentai 2014, Jaunųjų virėjų komanda 2014, Jaunieji gastronomijos talentai 2014, Geriausias virėjas-mokinys SUP 2014!

Konkurso Geriausias Lietuvos virėjas 2014 I-osios vietos nugalėtojas Deivydas Praspaliauskas (restoranas 1 dublis) laimėjo pagrindinį prizą - Big Green Egg kepsninę! II-ąją vietą iškovojo Evaldas Juška (restoranas Lauro lapas“), o III-oji vieta atiteko Artūrui Tomašekičiui (laisvalaikio centras IDW Esperanza Resort“).

Virėjų patiekalus ir konkursinius darbus vertino tarptautinės komisijos nariai: Serge Fery (FR), Svetlana Riskova (LV), Iulia Dragut (RO), Kamil Luhn-Skibinski (AUT). Techninis teisėjas Stanislav Kizenevič (LT).

Skaityti daugiau: GERIAUSIO LIETUVOS VIRĖJO, TALENTŲ, JAUNŲJŲ VIRĖJŲ KONKURSAI

PRAMOGINĖ ŽVEJYBA!

Rugpjūčio 9 d. LRVVKA sukvietė virtuvės šefus, rėmėjus ir partnerius į pramoginę žvejybą Išlaužo žuvis” tvenkininės žuvininkystės ūkyje. Nuo pat ankstyvo ryto, žvaliai nusiteikę, apsiginklavę meškerėmis rinkosi žūklės entuziastai ir mėgėjai išbandyti jėgas, pasiryžę sugauti kuo didesnį laimikį, pabendrauti su kolegomis ar tiesiog pasigėrėti gamta ir vandenyje besivartančiomis didelėmis žuvimis. Su neturinčiais patirties žvejai draugiškai dalinosi patarimais, kaip teisingai uždėti masalą ant kabliuko ir užmesti meškerę. Sėkmė šypsojosi ne tik profesionalams, bet ir mėgėjams: virtuvės šefai, ištikimiausi asociacijos rėmėjai bei jų atžalos uoliai darbavosi plūdinėmis, dugninėmis meškerėmis ir vos spėjo traukti su graibštais karpius. Žvejybai įsibėgėjus, džiaugsmui ribų nebuvo. Kad aktyvios ir azartiškos veiklos metu žvejai neliktų alkani, užkandžiams puikiai tiko AB Kaišiadorių paukštynas karštai rūkytos vištienos sparnų tulpės, UAB Litbana” švieži vaisiai ir daržovės, virtuvės šefo Tomo Rimydžio kepta duona.

Skaityti daugiau: PRAMOGINĖ ŽVEJYBA!

Joomla templates by a4joomla