1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

LIETUVOS VIRTUVIŲ ŠEFAI KURSUOSE SĖMĖSI ŽINIŲ APIE MILTUS IR JŲ SAVYBES

Birželio 15 d. „Baltic Master” mokymo klasėje Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus, kurių tema buvo „Miltinių pusgaminių ir gaminių paruošimo technologijos bei patiekimas restoranuose“. Kursuose dalyvavo virtuvių šefai, norintys pasisemti idėjų, sužinoti daugiau apie miltus, jų savybes, lemiančias gaminių kokybę. Taip pat gauti informacijos apie vietinius ir tarptautinius miltų žymėjimo standartus ir AB „Kauno Grūdai” specializuotus miltus ir miltinius mišinius, kurie skirti konkretiems kepiniams.

LRVVKA asociacijos prezidentė Rūta Šiušienė, konditerijos meistrė, tarptautinių konkursų laimėtoja bei Tarybos narė Aldona Gečienė, restorano „Imperial by California Gourmet“ virtuvės šefė, surinkusi didžiausią tarptautinių gastronomijos apdovanojimų kolekciją, dalijosi patirtimi ir kursų dalyviams pristatė specializuotų miltų naudą šiuolaikinėje profesionalioje virtuvėje. LRVVKA narės gyvai parodė įvairių rūšių AB „Kauno Grūdai“ gaminamų miltų skirtumus, apibūdino jų savybes, pademonstravo, kokiems gaminiams jie skirti. Vėliau dalyviai stebėjo gaminimo proceso eigą ir degustavo iš skirtingų miltų pagamintus kepinius.

Skaityti daugiau: LIETUVOS VIRTUVIŲ ŠEFAI KURSUOSE SĖMĖSI ŽINIŲ APIE MILTUS IR JŲ SAVYBES

LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE: „ŠVIEŽIAI, SVEIKAI IR ŠVENTIŠKAI“

Pavasariškai šiltą gegužės sekmadienį viešbutyje „Europa Royale Druskininkai“ LRVVKA vėl subūrė draugėn vienos profesijos - virėjų - atstovus. Restoranų ir kavinių šefai, virėjai, besiruošiantys tapti šefais, jaukiai  sėdėjo viešbučio restorano salėje, šventiškai išpuoštoje baltais kėdžių užvalkalais, perjuostais aukso spalvos kaspinais, ir draugiškai šurmuliavo, smagiai leido laiką savi tarp savų ir laukė LRVVKA šių metų antrosios prezentacijos, kurios temą padiktavo artėjanti vasara ir kurortinės zonos ypatumai. Pristatytų patiekalų tema - „Šviežiai, sveikai ir šventiškai“. Kaip visada, salė buvo pilna baltais virėjų švarkais pasipuošusių žmonių, tarp kurių šmėžavo ir maisto produktų tiekėjų atstovai, atvežę virtuvių šefams pristatyti Lietuvos rinkoje naujų produktų: tirpstančios burnoje Velso ėrienos, traškių šparagų, užaugintų „Genovaitės uogainės“ ūkyje, šefo druskininkiečio, Tomo Mockūno, prašmatniai patiektos kraujinės dešros, ir žinoma, lietuviškos vištienos bei specializuotų miltų makaronams.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE: „ŠVIEŽIAI, SVEIKAI IR ŠVENTIŠKAI“

ŽURNALAS GERAS SKONIS MINI JUBILIEJINES SUKAKTIS

Pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas GERAS SKONIS pavasarį mini net dvi jubiliejines sukaktis

Šį pavasarį žurnalas GERAS SKONIS, šviečiantis Lietuvos visuomenę gastronomijos, gėrimų ir vartojimo kultūros srityse, mini net dvi jubiliejines sukaktis: balandžio mėn. jau išleistas 100-asis žurnalo numeris, o gegužės mėn. GERAS SKONIS švęs 15-ąjį gimtadienį. 1999 m. pasirodė pirmasis žurnalo GERAS SKONIS numeris. Tai pirmasis Lietuvoje gastronominis žurnalas, kuris iki šiol leidžiamas be pertrūkių. Minėdama šias reikšmingas sukaktis ir norėdama išreikšti pagarbą ištikimiausiems skaitytojams, žurnalo kūrybinė komanda imasi iniciatyvos suorganizuoti geriausių Lietuvos restoranų dešimtuko rinkimus.

 

Skaityti daugiau: ŽURNALAS GERAS SKONIS MINI JUBILIEJINES SUKAKTIS

LRVVKA PREZENTACIJA PALANGOJE

2014 m. balandžio 6 d., sekmadienį, Palangoje, viešbutyje „Pajūrio Gabija“, LRVVKA meistrai pirmą kartą šiais metais pristatė 2014-ųjų kulinarijos naujoves. Iš visos Lietuvos į renginį susirinko bemaž 100 restoranų virtuvių šefų, entuziastingų virėjų, turinčių ambicijų ir siekiančių savo tikslų. LRVVKA kulinarijos virtuozai dalijosi profesinėmis žiniomis ir patirtimi, tiekėjai pristatė Lietuvos rinkoje atsiradusius naujus produktus. Dauguma patiekalų gaminti iš vietos produktų, vienas įdomiausių – dietinė, skoniu ir maistinėmis savybėmis išsiskirianti lietuviška arkliena. Ją pristatė jauna lietuvių verslininkų šeima, įsteigusi įmonę Arklienos krautuvėlę. Puikią renginio nuotaiką padėjo kurti bendrovės „Jokado projektai“ pristatyta ypatingo dizaino bei nepriekaištingos kokybės restoranų ir viešbučių darbuotojų drabužių kolekcija bei lietuvių dizainerės Julijos Janus parengta virėjų darbo drabužių, išsiskiriančių forma, medžiagos novatoriškumu, šiaurietišku minimalizmu, jaunatviška ir „chuliganiša“ apdaila, kolekcija.

Skaityti daugiau: LRVVKA PREZENTACIJA PALANGOJE

LAIMĖTA II-OJI VIETA KONKURSE "BALTIJOS KULINARINĖS ŽVAIGŽDĖS TAURĖ", SANKT PETERBURGE

Kelionė į Sankt Peterburgą atstovauti Lietuvą tarptautiniame kulinariniame renginyje iš tiesų yra didelis iššūkis, ypač tiems, kurie tokios patirties turi ne daug. Penkių virėjų LRVVKA komanda jau buvo suformuota kelis mėnesius prieš renginį, tarp tų laimingųjų patekau ir aš. Lietuvos virėjų delegacijos kapitonu išrinktas jau ne vienerius metus  „Baltic Culinary Star” dalyvavęs bei nemažų rezultatų pasiekęs – Darius Dabrovolskas, teisėjas taip pat ne menką patirtį turintis – Tomas Rimydis ir dar du dalyviai be manęs – Evaldas Juška (restoranas „Lauro lapas“) ir Artūras Samavičius (restoranas „Imperial by California Gourmet“).  Kelionės tikslas buvo ne tik sudalyvauti, bet, žinoma, ir pelnyti apdovanojimus, todėl pasiruošimo darbai intensyviai vyko jau porą mėnesių. Buvo duota kulinarinė užduotis, tema ir ją turėjome išpildyti parodydami, ką mokame, tuo pat metu turėjome atskleisti šalies kulinarinį identitetą. Man atitekusi užduotis buvo pagaminti nacionalinį šalies patiekalą lašišos sriuba su papildomu užkandžiu. Evaldas turejo pagaminti karštą patiekalą panaudojant antienos krūtinėlę. Artūrui atiteko įdomiausia rungtis: juodoji dėžė - rungtis, kurioje pagrindiniai ingridientai yra nežinomi. Užduotis - pagaminti šaltą banketinį patiekalą šešiems asmenims. 

Skaityti daugiau: LAIMĖTA II-OJI VIETA KONKURSE "BALTIJOS KULINARINĖS ŽVAIGŽDĖS TAURĖ", SANKT PETERBURGE

Joomla templates by a4joomla