1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

LRVVKA KURSAI

"Lietuviškų sūrių naudojimas bei inovacijos su iSi sifonais šiuolaikinėje virtuvėje"

Š.m. lapkričio 10 d. Baltic Master mokymo klasėje LRVVKA (Lietuvos restoranų vyr. virėjų ir konditerių asociacija) sukvietė visus, kurie mėgsta sūrius valgyti ir vaišinti jais savo svečius, kurie neabejingi lietuviškų sūrių populiarinimui ir sūrių vartojimo kultūros pažinimui. Kursų dalyvius domino modernus sūrių patiekalų gamybos procesas. Kaip iš kasdieniškų produktų padaryti modernų patiekalą – šiuo klausimu savo patirtimi dalinosi iSi sifonų atstovas iš Austrijos Kamil Luhn - Skibinski.

Šį kartą LRVVKA kartu su AB „Vilkyškių pienine“ ir UAB „Sangaida“ pristatė 13 patiekalų, kurių gamybai buvo naudoti lietuviški sūriai.

 

Skaityti daugiau: LRVVKA KURSAI

Trumų medžioklė

Kokios asociacijos kyla išgirdus žodžių junginį – „trumų medžioklė“? Ar iš tiesų įmanoma medžioti grybus? Atsakymas – taip, įmanoma, ir tai vyksta tikrąją to žodžio prasme.
Penkta savo vizito Italijoje dieną išsiruošėme į medžioklę. Pamatyti, kaip ieškomi trumai, dar vadinami juoduoju valgomu auksu, gali tekti tik vieną kartą gyvenime, todėl visi labai nekantravome.

 Skaityti daugiau (pdf)...

Derlingas rugsėjis LRVVKA kieme - Naujųjų Metų meniu pristatymas!

Rugsėjis - gausus derliumi ir LRVVKA "kieme". Darbymetis įsibėgėjo, renginys keičia renginį, mobilizuoja narių jėgas ir gausina gretas.

Šiemet LRVVKA lanko visus Lietuvos regionus: Žemaitiją, Dzūkiją, Aukštaitiją, gruodžio prezentacija yra  planuojama Kaune. Po 5-erių metų pertraukos, į Aukštaitijos sostinę Panevėžį LRVVKA sukvietė didelį dalyvių skaičių. Renginio tema buvo parinkta aktuali ir naudinga virtuvių šefams ir HoReCa srities įstaigų atstovams – „Naujųjų Metų  meniu pristatymas“. Būtent šiuo metu, pasibaigus vasaros sezono darbams, rūpestingi šefai pradeda ruošti šventinį valgiaraštį Kalėdoms ir Naujiesiams Metams. LRVVKA renginių iniciatoriai ir vykdytojai - virtuvių gamybos vadovai, technologai – suprasdami šventinio valgiaraščio svarbą ir poreikį, pasiūlė Naujametinio meniu pristatymo idėją.

Skaityti daugiau: Derlingas rugsėjis LRVVKA kieme - Naujųjų Metų meniu pristatymas!

Mobili kulinarinė 12 dienų kelionė LRVVKA nariams - praktinė stažuotė Italijoje 2013 10 06-19!

 Kelionės įspūdžiais dalinasi Justinas Kapkovičius, kelionės dalyvis, LRVVKA narys - puikus kelionės vedlys
Komanda
Skaityti daugiau (pdf)...

ŽYGIS BAIDARĖMIS: LENGVIAU VALDYTI IRKLĄ AR SAMTĮ?

2013 m. rugpjūčio 16 d. LRVVKA aktyviausi nariai ir ištikimiausi rėmėjai suvažiavo draugėn į Krokšlio kaimo stovyklavietę "Ūlos krantas", Varėnos raj.  Įsikūrę ir pasistatę palapines gražiame gamtos kampelyje, pasistiprinę "Vilniaus paukštynas" parūkytais vištienos užkandžiais, puikiai nusiteikę, susėdome į baidares ir smagiai plaukėme iš Krokšlio kaimo žemyn Ūlos upe. Grožėdamiesi aukštais, vaizdingais skardžiais, aplenkdami nuvirtusius medžius, sėkmingai pasiekėme Ūlos ežerą. Pusiaukelėje atsikvėpę, vėl aktyviai laviravom, kol pasiekėme įspūdingą krioklį Rudnios kaime. Grožėdamiesi vandens purslais ir kriokliu almančia upe bei pasidžiaugę, kad „įveikėme“ sudėtingą kliūtį, leidomės Kašėtos kaimo link. Visas 7 val.  praleidę vis dar vasariškoje gamtoje, sėkmingai įveikėme 22 km. Turėjome ir pirmą kartą plaukusiųjų, kurie džiaugėsi naujais potyriais ir įgyta irklavimo patirtimi.

Skaityti daugiau: ŽYGIS BAIDARĖMIS: LENGVIAU VALDYTI IRKLĄ AR SAMTĮ?

Joomla templates by a4joomla