1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska grįžo su iškovota bronza. Praėjusią savaitę vykusiose varžybose mūsų šalies atstovės varžėsi su daugiau nei 80 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių ir apdovanojimus pelnė nepaisant drastiško kulinarinės kultūros skirtumo, sudėtingos adaptacijos, jau konkurso eigoje tobulintų patiekalų receptūrų ir jų gamyboje naudotų nors žinomų, bet kitokio nei įprasta skonio ingredientų.

Skaityti daugiau: Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius!

Pasitikdami vasarą Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Sveikatingumo centre Grand SPA Lietuva patyrę virtuvės meistrai dalinosi stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, gausiai naudodami šviežios žalumos, kvietė mėgautis gaiviais, lengvais skoniais. Renginį vedė virtuvės šefė Honorata Lyndo – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja. Meniškai raižytą sūrį iš „Rokiškio sūrio“ produkcijos pristatė Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja. Po keletos savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos bei kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.

Skaityti daugiau: Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius!

LRVVKA ataskaitinis visuotinis susirinkimas!

Nuoširdžiai sveikiname naujai išrinktą LRVVK Asociacijos Prezidentą Jaroslav Orševski bei Tarybos narius: Darių Dabrovolską, Aldoną Gečienę, Honoratą Lyndo, Tomą Rimydį, Rūtą Šiušienę, Jevgenij Volkov.

Metinę veiklos ataskaitą pristatė Asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė. Finansinę ataskaitą už 2017 m. paruošė vyr. buhalterė Jolanta Dumbravienė. Su Asociacijos veiklos tikslais ir planais supažindino Darius Dabrovolskas.

LRVVKA dėkoja nariams bei rėmėjams už suteiktą galimybę kartu tobulėti bei kelti gastronomijos standartus.

Ataskaitinis susirinkimas vyko 2018 m. sausio 28 d. viešbutyje Radisson Blu Hotel Lietuva, Vilniuje.

Skaityti daugiau: LRVVKA ataskaitinis visuotinis susirinkimas!

Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

Artėjant šiltajam sezonui, Lietuvos virtuvės šefai kartu su meistru iš Latvijos bei visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pajūryje pristatė Baltijos jūros regiono virtuvę, kuri stebina ne tik žuvies patiekalų įvairove, bet ir gardžiais paukštienos bei mėsos patiekalais. Viešbutyje Amberton Klaipėda idėjomis ir patirtimi dalinosi tarptautinių konkursų dalyviai bei patyrę virtuvės šefai: Evgenij Ponomarjov, Latvijos virėjų klubo Pavarų klubs Tarybos narys, restorano Gastronome gamybos vadovas. Virtuvės šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis, supažindino su neatrastais skoniais, pristatė Asociacijos partnerių naujienas.

Skaityti daugiau: Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

„Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio pasiūlymus. Restorane „Terrazza“ tarptautinių konkursų laimėtojai, patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, bronzos medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“, Erfurte, iškovoję virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Jevgenij Volkov, charizmatiškas skonio detektyvas Ruslan Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Skaityti daugiau: „Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

Joomla templates by a4joomla