1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

Artėjant šiltajam sezonui, Lietuvos virtuvės šefai kartu su meistru iš Latvijos bei visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pajūryje pristatė Baltijos jūros regiono virtuvę, kuri stebina ne tik žuvies patiekalų įvairove, bet ir gardžiais paukštienos bei mėsos patiekalais. Viešbutyje Amberton Klaipėda idėjomis ir patirtimi dalinosi tarptautinių konkursų dalyviai bei patyrę virtuvės šefai: Evgenij Ponomarjov, Latvijos virėjų klubo Pavarų klubs Tarybos narys, restorano Gastronome gamybos vadovas. Virtuvės šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis, supažindino su neatrastais skoniais, pristatė Asociacijos partnerių naujienas.

Skaityti daugiau: Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

LRVVKA ataskaitinis visuotinis susirinkimas!

Nuoširdžiai sveikiname naujai išrinktą LRVVK Asociacijos Prezidentą Jaroslav Orševski bei Tarybos narius: Darių Dabrovolską, Aldoną Gečienę, Honoratą Lyndo, Tomą Rimydį, Rūtą Šiušienę, Jevgenij Volkov.

Metinę veiklos ataskaitą pristatė Asociacijos vykdomoji direktorė Jūratė Mikalkėnienė. Finansinę ataskaitą už 2017 m. paruošė vyr. buhalterė Jolanta Dumbravienė. Su Asociacijos veiklos tikslais ir planais supažindino Darius Dabrovolskas.

LRVVKA dėkoja nariams bei rėmėjams už suteiktą galimybę kartu tobulėti bei kelti gastronomijos standartus.

Ataskaitinis susirinkimas vyko 2018 m. sausio 28 d. viešbutyje Radisson Blu Hotel Lietuva, Vilniuje.

Skaityti daugiau: LRVVKA ataskaitinis visuotinis susirinkimas!

„Lietuvos regionų virtuvė – suvalkiečių valgiai šiuolaikiškai“!

Artėjant valstybės 100-mečiui, geriausi virtuvės šefai, tęsdami Lietuvos regionų virtuvės ciklą, pristatė suvalkiečių virtuvės patiekalų ypatumus, panaudojant šiuolaikines gamybos technologijų galimybes. Restorane „Karpynė“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – aukso medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Liucija Makovska, geriausiu Lietuvos virėju 2016 m. pripažintas Jevgenij Volkov, skonio detektyvas Ruslanas Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais. Šventiškai renginį papuošė bei kūrybiškai lietuvišką septyniolikos kilogramų sūrį su valstybės simboliu išdrožinėjo Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ - meninio sūrio drožinėjimo sidabro medalio laimėtoja.

Skaityti daugiau: „Lietuvos regionų virtuvė – suvalkiečių valgiai šiuolaikiškai“!

„Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio pasiūlymus. Restorane „Terrazza“ tarptautinių konkursų laimėtojai, patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, bronzos medalius pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“, Erfurte, iškovoję virtuvės šefai Tomas Rimydis ir Jevgenij Volkov, charizmatiškas skonio detektyvas Ruslan Bolgov, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Skaityti daugiau: „Naujametinis valgiaraštis, žengiant į valstybės šimtmetį“

Meistriškumo kursai su žymiu Tailando virtuvės meistru

Birželio 5 d. Tailando Karalystės ambasada, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei kulinarijos studija „Beatos virtuvė“ sukvietė į meistriškumo kursus: Tailandietiški patiekalai pagal garsiausią Tailando virtuvės meistrą McDang. M.L. Sirichalerm Svasti, geriau žinomas kaip virtuvės šefas McDang – žymus Tailando maisto ekspertas ir gerbiamas tailandietiškos virtuvės ambasadorius pristatė geriausius savo šalies nacionalinius patiekalus.

Skaityti daugiau: Meistriškumo kursai su žymiu Tailando virtuvės meistru

Joomla templates by a4joomla