1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Seminaras su virtuvės meistru Douglas Spiik!

Kovo 5 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija kvietė Lietuvos virtuvės šefus ir mėgėjus į mokymus „Šiuolaikinės gastronomijos tendencijos pagal iSi kulinarijos ambasadorių ir virtuvės meistrą Douglas Spiik“. Švedų virtuvės šefas yra tituluojamas molekulinės virtuvės ekspertu, yra pelnęs daugybę apdovanojimų, tarp jų – „Culinary World Cup 2014“ čempionato aukso bei pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA Culinary Olympica 2016“ sidabro medalius. Švęsdama 15 metų bendradarbiavimo su ISI GmbH kompanija jubiliejų, šį virtuvės meistrą į Lietuvą pakvietė UAB Sangaida“, bendradarbiaujant su LRVVKA.

Skaityti daugiau: Seminaras su virtuvės meistru Douglas Spiik!

Pasitinkame pavasario sezoną!

2017 m. vasario 19 d. LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: „Augalinio maisto gaminimo pamoka - daiginimas restorano virtuvėje“.

Augalinio maisto technologė Ona Jurkšienė supažindino su paprastais įvairių kultūrų (grikių, lęšių, avinžirnių, pupelių, ryžių, kanapių, saulėgrąžų branduolių) daiginimo metodais ir daigintų kultūrų panaudojimu, gaminant patiekalus.

Skaityti daugiau: Pasitinkame pavasario sezoną!

Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas!

Tarptautinės parduotuvių, restoranų, viešbučių įrangos parodos BaltShop.BaltHotel.BaltGastro 2016“ ir Baltijos maisto ir gėrimų mugės BAF metu išrinktas geriausias 2016-ųjų Lietuvos virėjas – juo tapo Jevgenij Volkov, šiais metais debiutavęs nacionalinėje šefų rinktinėje ir kartu su ja Lietuvai parvežęs bronzos medalį iš Pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics“. Nuo lapkričio 10 d. Vilniaus parodų rūmuose šurmuliavusio renginio metu paskelbtos ir pirmą kartą šalies istorijoje organizuoto konkurso „Virėjo ir barmeno komanda 2016“ nugalėtojos – jomis tapo šefė Astera Tenkutienė, restoranas Imperial By California Gourmet“, ir barmenė Jurga Rapševičiūtė, restoranas Merci“.

Skaityti daugiau: Išrinktas geriausias Lietuvos virėjas!

LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Gruodžio pradžioje geriausi Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto meniu pasiūlymus. Restorane „Green Hall“ patyrę virtuvės meistrai, tarp kurių – ne kartą geriausiu Lietuvos virėju pripažintas Deivydas Praspaliauskas, aukso medalius prieš kiek daugiau nei mėnesį Erfurte, Vokietijoje, vykusioje pasaulio kulinarijos olimpiadoje „IKA/Culinary Olympics 2016“ iškovojusios Honorata Lyndo ir Aldona Gečienė, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos prezidentas Darius Dabrovolskas, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, stalo ir salės puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis išskirtiniais skoniais.

Skaityti daugiau: LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Lietuvos šefai iš pasaulio kulinarijos olimpiados parsivežė auksą, sidabrą ir bronzą!

Kulinarijos srityje Lietuva gali didžiuotis ne tik užsieniečių pamėgtais šaltibarščiais. Nacionalinė šefų rinktinė spalio pabaigoje Erfurte, Vokietijoje, visam pasauliui įrodė, kad lietuviai neatsilieka nuo pasaulinių kulinarinių tendencijų ir yra tokie pat stiprūs kaip italai ar skandinavai. 13-os šefų Nacionalinė komanda į Lietuvą parvežė du bronzos medalius, Regioninė komanda iškovojo auksą, o individualų rungtyje pelnytas sidabras.

Skaityti daugiau: Lietuvos šefai iš pasaulio kulinarijos olimpiados parsivežė auksą, sidabrą ir bronzą!

Joomla templates by a4joomla