1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

Išrinktas Geriausias Lietuvos Virėjas!

Po įnirtingos kovos ringe paskelbtas geriausias Lietuvos virėjas

Lapkričio 10 d. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija (LRVVKA) tarptautinės svetingumo parodos „BaltShop. BaltHotel. BaltGastro 2018“ metu išrinko geriausią Lietuvos virėją. Juo tapo restorano „Sweet Root“ vyriausiasis šefas Justinas Misius.

Antroji vieta atiteko restorano 4 Palangoje šefui - Gabrieliui Zajac, o trečioji - Bernardui Anužiui, kuris 2016 m. užėmė antrąją vietą Lietuvos jaunųjų virėjų čempionate.

Virėjų čempionatas vyko parodų ir kongresų centre Litexpo, o geriausio virėjo apdovanojimai - viešbutyje Crowne Plaza.

Skaityti daugiau: Išrinktas Geriausias Lietuvos Virėjas!

Šventinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Artėjant didžiausioms ir gražiausioms metų šventėms, savo skaitytojams paruošėme šventinę nuotaiką spinduliuojantį GERO SKONIO numerį. Pagrindiniame žurnalo straipsnyje Šventiniai linkėjimai nuo Chaîne des Rôtisseurs kalbiname šios asociacijos narius - pačius įvairiausius žmones - nuo restoranų verslo atstovų iki medikų, politikų, kuriems maistas ir stalo kultūra yra kasdienio gyvenimo aistra. Klausiame jų, kaipgi jie pasitinka Kūčias, Kalėdas, kokios tradicijos vyrauja jų namuose, kai visa šeima, visi artimiausieji susiburia prie bendro stalo.   

Skaityti daugiau: Šventinis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius!

Pasitikdami vasarą Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė šiltojo sezono valgiaraščio pasiūlymus. Sveikatingumo centre Grand SPA Lietuva patyrę virtuvės meistrai dalinosi stalo puošybos idėjomis, patiekalų gamybos ir pateikimo subtilybėmis, gausiai naudodami šviežios žalumos, kvietė mėgautis gaiviais, lengvais skoniais. Renginį vedė virtuvės šefė Honorata Lyndo – pasaulio kulinarijos olimpiados „IKA/Culinary Olympics 2016“ aukso medalio laimėtoja. Meniškai raižytą sūrį iš „Rokiškio sūrio“ produkcijos pristatė Vita Brūzgienė - pasaulio kulinarijos čempionato „IKA Culinary Olympics 2016“ sidabro medalio laimėtoja. Po keletos savaičių įtempto darbo, reikalaujančio begalinės kantrybės, kruopštumo, precizikos bei kūrybiškumo, sūris virto gražiausiu meno kūriniu, vasara dvelkiančiais žiedų motyvais.

Skaityti daugiau: Virtuvės šefai siūlo naujus šiltojo sezono skonius!

Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Iš Honkonge vykusio tarptautinio kulinarijos konkurso „Hot Chef Challange“ Lietuvos virtuvės meistrės Aldona Gečienė, Honorata Lyndo ir Liucija Makovska grįžo su iškovota bronza. Praėjusią savaitę vykusiose varžybose mūsų šalies atstovės varžėsi su daugiau nei 80 dalyvių iš įvairių pasaulio šalių ir apdovanojimus pelnė nepaisant drastiško kulinarinės kultūros skirtumo, sudėtingos adaptacijos, jau konkurso eigoje tobulintų patiekalų receptūrų ir jų gamyboje naudotų nors žinomų, bet kitokio nei įprasta skonio ingredientų.

Skaityti daugiau: Lietuva pirmą kartą dalyvavo Azijoje vykusiame tarptautiniame kulinarijos konkurse

Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

Artėjant šiltajam sezonui, Lietuvos virtuvės šefai kartu su meistru iš Latvijos bei visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pajūryje pristatė Baltijos jūros regiono virtuvę, kuri stebina ne tik žuvies patiekalų įvairove, bet ir gardžiais paukštienos bei mėsos patiekalais. Viešbutyje Amberton Klaipėda idėjomis ir patirtimi dalinosi tarptautinių konkursų dalyviai bei patyrę virtuvės šefai: Evgenij Ponomarjov, Latvijos virėjų klubo Pavarų klubs Tarybos narys, restorano Gastronome gamybos vadovas. Virtuvės šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis, supažindino su neatrastais skoniais, pristatė Asociacijos partnerių naujienas.

Skaityti daugiau: Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

Joomla templates by a4joomla