1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

ČEMPIONATAS „GERIAUSIAS LIETUVOS JAUNASIS VIRĖJAS 2014“

Konkurso „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas 2014” nugalėtojas - PAVEL KONCEJALOV

Savaitgalį Vilniuje praūžė Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA rengiamas čempionatas „Jaunasis Lietuvos virėjas 2014”. Dėl šio titulo varžėsi 8 jaunieji Lietuvos restoranų virtuvių virėjai, kurie turėjo pagaminti du konkursinius patiekalus: karštą patiekalą iš vištienos ir desertą iš džiovintų obuolių, šokolado ir farino cukraus. Profesionalių virtuvės šefų komisija „Jaunojo Lietuvos virėjo 2014 “ titulą skyrė virėjui Pavel Koncejalov, restoranas „Telegrafas“, Kempinski Hotel Cathedral Square, Vilnius, kuriam atiteko ir „Išradingiausio vištienos patiekalo“ apdovanojimas. Moderniausio deserto autoriumi tapo Aurimas Labanauskas, restoranas „Moon Garden“, Vilnius.

Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos LRVVKA prezidentė Rūta Šiušienė pasakoja, kad šio konkurso dalyviai – profesionaliai gaminantys jaunieji virtuvių virėjai, todėl nebuvo lengva išrinkti nugalėtoją.

Skaityti daugiau: ČEMPIONATAS „GERIAUSIAS LIETUVOS JAUNASIS VIRĖJAS 2014“

PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA ir Amerikos ambasada Lietuvoje pristatė konditerijos meistrą - kulinarijos švietimo instituto kūrybos direktorių - MICHAEL LAISKONIS.

Š.m. vasario 21 d. 12 val. "Baltic Master" mokymo centre vyko konditerijos kursai tema:
šiuolaikiniai porcijinių desertų gamybos metodai;

kompozicija ir struktūra: efektyvesnis gaminimas, vadovaujantis moksliniu supratimu.

Skaityti daugiau: PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

LRVVKA KURSAI

"Lietuviškų sūrių naudojimas bei inovacijos su iSi sifonais šiuolaikinėje virtuvėje"

Š.m. lapkričio 10 d. Baltic Master mokymo klasėje LRVVKA (Lietuvos restoranų vyr. virėjų ir konditerių asociacija) sukvietė visus, kurie mėgsta sūrius valgyti ir vaišinti jais savo svečius, kurie neabejingi lietuviškų sūrių populiarinimui ir sūrių vartojimo kultūros pažinimui. Kursų dalyvius domino modernus sūrių patiekalų gamybos procesas. Kaip iš kasdieniškų produktų padaryti modernų patiekalą – šiuo klausimu savo patirtimi dalinosi iSi sifonų atstovas iš Austrijos Kamil Luhn - Skibinski.

Šį kartą LRVVKA kartu su AB „Vilkyškių pienine“ ir UAB „Sangaida“ pristatė 13 patiekalų, kurių gamybai buvo naudoti lietuviški sūriai.

 

Skaityti daugiau: LRVVKA KURSAI

2013 M. GRUODŽIO 1 D. LRVVKA PREZENTACIJA "PAŽINK ITALIJĄ" RESTORANE "14 10", KAUNE

Gastronomijos mada žengia į Lietuvą - LRVVKA nariai perduoda Lietuvos kulinarams įgytą Italijoje patirtį

Gastronomija šiuo metu pastatyta ant mados pjedestalo. Kiekvienas laikmetis turi savo populiarią temą: buvo kosmoso užkariavimas, IT įneštos permainos pasaulyje, dabar – gastronomija. Madinga kalbėtis apie kulinarijos, konditerijos meistrus,  virtuvių šefus ir jų gaminamus patiekalus, geras pokalbio palaikymo tonas – nusimanyti apie produktų derinimą, apie patiekalų gaminimo technologines naujienas, tiesiog privaloma turėti savo nuomonę apie vynus ir jų gamintojus.

Kulinarijos mokyklos Vakarų Europoje yra užpildytos manekenėmis, žinomais sportininkais, menininkais, politikais -  visi mokosi ir gilina savo gastronomines žinias. Pasak „studentų“, maisto ruošimas ne tik praplečia besimokančiojo akiratį, bet ir ramina, padeda užsimiršti, atsipalaiduoti. Patiekalo gaminimas tampa savotiška meditacja, reikalaujančia susikaupimo ir atidumo.

Skaityti daugiau: 2013 M. GRUODŽIO 1 D. LRVVKA PREZENTACIJA "PAŽINK ITALIJĄ" RESTORANE "14 10", KAUNE

Trumų medžioklė

Kokios asociacijos kyla išgirdus žodžių junginį – „trumų medžioklė“? Ar iš tiesų įmanoma medžioti grybus? Atsakymas – taip, įmanoma, ir tai vyksta tikrąją to žodžio prasme.
Penkta savo vizito Italijoje dieną išsiruošėme į medžioklę. Pamatyti, kaip ieškomi trumai, dar vadinami juoduoju valgomu auksu, gali tekti tik vieną kartą gyvenime, todėl visi labai nekantravome.

 Skaityti daugiau (pdf)...

Joomla templates by a4joomla