1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Derlingas rugsėjis LRVVKA kieme - Naujųjų Metų meniu pristatymas!

Rugsėjis - gausus derliumi ir LRVVKA "kieme". Darbymetis įsibėgėjo, renginys keičia renginį, mobilizuoja narių jėgas ir gausina gretas.

Šiemet LRVVKA lanko visus Lietuvos regionus: Žemaitiją, Dzūkiją, Aukštaitiją, gruodžio prezentacija yra  planuojama Kaune. Po 5-erių metų pertraukos, į Aukštaitijos sostinę Panevėžį LRVVKA sukvietė didelį dalyvių skaičių. Renginio tema buvo parinkta aktuali ir naudinga virtuvių šefams ir HoReCa srities įstaigų atstovams – „Naujųjų Metų  meniu pristatymas“. Būtent šiuo metu, pasibaigus vasaros sezono darbams, rūpestingi šefai pradeda ruošti šventinį valgiaraštį Kalėdoms ir Naujiesiams Metams. LRVVKA renginių iniciatoriai ir vykdytojai - virtuvių gamybos vadovai, technologai – suprasdami šventinio valgiaraščio svarbą ir poreikį, pasiūlė Naujametinio meniu pristatymo idėją.

Skaityti daugiau: Derlingas rugsėjis LRVVKA kieme - Naujųjų Metų meniu pristatymas!

ŽYGIS BAIDARĖMIS: LENGVIAU VALDYTI IRKLĄ AR SAMTĮ?

2013 m. rugpjūčio 16 d. LRVVKA aktyviausi nariai ir ištikimiausi rėmėjai suvažiavo draugėn į Krokšlio kaimo stovyklavietę "Ūlos krantas", Varėnos raj.  Įsikūrę ir pasistatę palapines gražiame gamtos kampelyje, pasistiprinę "Vilniaus paukštynas" parūkytais vištienos užkandžiais, puikiai nusiteikę, susėdome į baidares ir smagiai plaukėme iš Krokšlio kaimo žemyn Ūlos upe. Grožėdamiesi aukštais, vaizdingais skardžiais, aplenkdami nuvirtusius medžius, sėkmingai pasiekėme Ūlos ežerą. Pusiaukelėje atsikvėpę, vėl aktyviai laviravom, kol pasiekėme įspūdingą krioklį Rudnios kaime. Grožėdamiesi vandens purslais ir kriokliu almančia upe bei pasidžiaugę, kad „įveikėme“ sudėtingą kliūtį, leidomės Kašėtos kaimo link. Visas 7 val.  praleidę vis dar vasariškoje gamtoje, sėkmingai įveikėme 22 km. Turėjome ir pirmą kartą plaukusiųjų, kurie džiaugėsi naujais potyriais ir įgyta irklavimo patirtimi.

Skaityti daugiau: ŽYGIS BAIDARĖMIS: LENGVIAU VALDYTI IRKLĄ AR SAMTĮ?

2013 M. BIRŽELIO 9 D. VYKO LRVVKA PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

2013 m. birželio 9 d. UAB "Baltic Master" mokymo centre LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: VIŠTIENĄ GAMINKIME KITAIP - NEĮPRASTI VIŠTIENOS PRODUKTAI IR NAUJAUSIOS JŲ GAMINIMO TENDENCIJOS!

Naujomis technologijomis apdoroti vištienos produktai – tikra pagalba kiekvienam virtuvės šefui: nebereikia gaišti laiko išpjaustymo, svėrimo ir skirstymo į porcijas darbams, todėl patiekalą galima paruošti greičiau, taupiau, daugiau laiko skirti serviravimui ir apipavidalinimui.

Patiekalų gamybai buvo naudojama  AB „VILNIAUS PAUKŠTYNAS“ lietuviška produkcija, vertinama visoje Europoje. Patiekalai buvo gardinami "Santa Maria" prieskoniais.

Kursų dėstytojai: 

Virtuvės grandė ALDONA GEČIENĖ – daugiausia tarptautinių apdovanojimų pelniusi virtuvės šefė ir RUSLAN BOLGOV – išmanusis skonio detektyvas.

Kursų metu asistavo: Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro mokiniai.

 

Skaityti daugiau: 2013 M. BIRŽELIO 9 D. VYKO LRVVKA PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

MOBILI KULINARINĖ KELIONĖ - PRAKTINĖ STAŽUOTĖ ITALIJOJE!

 

Puiki galimybė pasimėgauti  Italijos  „LA DOLCE  VITA“ – saldžiu gyvenimu! Mobili kulinarinė 12 dienų kelionė LRVVKA nariams - praktinė stažuotė Italijoje! Projektas dalinai finansuojamas Leonardo da Vinci fondo lėšomis, kartu dalyvaujant LVRA nariams.

Susipažinti su LE MARCHE (Markės) regionu – puikiu kraštovaizdžiu, turtingu kultūros paveldu, istoriniu architektūros palikimu ir vietinės produkcijos kokybe, susitikusi su vietos ūkininkais ir patirti tikrąjį kaimo gyvenimą. Markės regionas yra vienas gyvybiškiausių Italijos regionų  - kultūros, pramoninės ir žemės ūkio bei maisto gamybos požiūriu. Regiono ekonomika tradiciškai yra grindžiama žemdirbyste ir fantastiniais vietinių amatininkų produktais. Visi maisto gamybos profesionalai puikiai supranta, kaip svarbu išlaikyti gyvas senąsias regionų tradicijas skatinti restoranus pasitikėti ir naudoti šviežius, išaugintus vietos ūkininkų, produktus.

Skaityti daugiau: MOBILI KULINARINĖ KELIONĖ - PRAKTINĖ STAŽUOTĖ ITALIJOJE!

2013 M. GEGUŽĖS 19 D. LRVVKA PREZENTACIJA "ŠIUOLAIKINĖ SVEIKUOLIŠKA VIRTUVĖ" DRUSKININKUOSE

Lietuviška virtuvė gali būti moderni. Tai įrodo LRVVKA meistrai,  kiekviename š.m. LRVVKA renginyje  pristatantys  autentiškus patiekalus: nuo pusryčių iki užkandžių, nuo pietų valgiaraščio iki  išradingų desertų.

Gegužės mėn. 19 d. LRVVKA  organizuota prezentacija-degustacija “Šiuolaikinė sveikuoliška virtuvė“ tęsia š.m. renginių temą – modernu ir lietuviška. Lietuvos kulinarijos profesionalams buvo pristatyta virš 20 naujų patiekalų: agurkų “bokšteliai” su graikinių riešutų pašteto įdaru, ISI sifono pagalba daryta burokėlių sriuba su ožkos sūrio kremu ir balzamiko acto ikrais, oto užkandėlė su garsvos drebučiais ir chia sėklomis,  ilgai kepto baklažano tyrė su granatų sėklomis bei kepintomis saulėgrąžomis, orkaitėje keptas moliūgas su šviežiais smidrais,  ryžių popieriaus vegetariški suktinukai, vegetariškos užtepėlės prie  šviežutėlės duonos, ryškūs oranžiniai naminiai makaronai ir aišku, gurmaniški desertai: rabarbarų kremas su riešutais ir balto šokolado putėsių sniegu, „Memel Blue ledai“ su mėlynuoju pelėsiniu sūriu.  

Skaityti daugiau: 2013 M. GEGUŽĖS 19 D. LRVVKA PREZENTACIJA "ŠIUOLAIKINĖ SVEIKUOLIŠKA VIRTUVĖ" DRUSKININKUOSE

Joomla templates by a4joomla