1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

MOBILI KULINARINĖ KELIONĖ - PRAKTINĖ STAŽUOTĖ ITALIJOJE!

 

Puiki galimybė pasimėgauti  Italijos  „LA DOLCE  VITA“ – saldžiu gyvenimu! Mobili kulinarinė 12 dienų kelionė LRVVKA nariams - praktinė stažuotė Italijoje! Projektas dalinai finansuojamas Leonardo da Vinci fondo lėšomis, kartu dalyvaujant LVRA nariams.

Susipažinti su LE MARCHE (Markės) regionu – puikiu kraštovaizdžiu, turtingu kultūros paveldu, istoriniu architektūros palikimu ir vietinės produkcijos kokybe, susitikusi su vietos ūkininkais ir patirti tikrąjį kaimo gyvenimą. Markės regionas yra vienas gyvybiškiausių Italijos regionų  - kultūros, pramoninės ir žemės ūkio bei maisto gamybos požiūriu. Regiono ekonomika tradiciškai yra grindžiama žemdirbyste ir fantastiniais vietinių amatininkų produktais. Visi maisto gamybos profesionalai puikiai supranta, kaip svarbu išlaikyti gyvas senąsias regionų tradicijas skatinti restoranus pasitikėti ir naudoti šviežius, išaugintus vietos ūkininkų, produktus.

Skaityti daugiau: MOBILI KULINARINĖ KELIONĖ - PRAKTINĖ STAŽUOTĖ ITALIJOJE!

2013 M. BIRŽELIO 9 D. VYKO LRVVKA PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

2013 m. birželio 9 d. UAB "Baltic Master" mokymo centre LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: VIŠTIENĄ GAMINKIME KITAIP - NEĮPRASTI VIŠTIENOS PRODUKTAI IR NAUJAUSIOS JŲ GAMINIMO TENDENCIJOS!

Naujomis technologijomis apdoroti vištienos produktai – tikra pagalba kiekvienam virtuvės šefui: nebereikia gaišti laiko išpjaustymo, svėrimo ir skirstymo į porcijas darbams, todėl patiekalą galima paruošti greičiau, taupiau, daugiau laiko skirti serviravimui ir apipavidalinimui.

Patiekalų gamybai buvo naudojama  AB „VILNIAUS PAUKŠTYNAS“ lietuviška produkcija, vertinama visoje Europoje. Patiekalai buvo gardinami "Santa Maria" prieskoniais.

Kursų dėstytojai: 

Virtuvės grandė ALDONA GEČIENĖ – daugiausia tarptautinių apdovanojimų pelniusi virtuvės šefė ir RUSLAN BOLGOV – išmanusis skonio detektyvas.

Kursų metu asistavo: Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro mokiniai.

 

Skaityti daugiau: 2013 M. BIRŽELIO 9 D. VYKO LRVVKA PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

IŠRINKTAS ATSAKINGIAUSIAS LIETUVOS RESTORANAS

Kuomet visame pasaulyje buvo renkami geriausi restoranai, Lietuvoje trečiadienį, išrinktas Atsakingiausias Lietuvos restoranas. Juo tapo restoranų grupė Fortas su restoranu „Terrazza“. Atsakingiausias Lietuvos restoranas 2013 išrinktas už didžiausią pažangą, skaidrumą bei sąžiningą požiūrį į klientą.

Kitose nominacijose: „Už nykstančių žuvų atsisakymą ir nuoseklų vietinių ūkininkų produkcijos naudojimą“ – apdovanotas restoranas „Brasserie de Verres en Vers“ (restoranas atsisakė rajos, melsvauodegio tuno, ungurio – šios rūšys yra ties išnykimo riba). „Už reiklumą tiekėjams bei produktų kokybei ir už skaidrumą prieš visuomenę“ – restoranų tinklas „Kinų rožė“ (vienintelis Lietuvoje kinų restoranų tinklas, nenaudojantis sintetinio skonio stipriklio – natrio glutamato, kitaip dar žinomo, kaip E621).

Atsakingiausio restorano rinkimai vyko, pirmą kartą Lietuvoje organizuotoje, „LARTA - atsakingas restoranų verslas“ konferencijoje, kurioje spręsti aktualius restoranų lankytojams klausimus susirinko restoranų vadovai, virtuvės šefai ir ūkininkai.

Skaityti daugiau: IŠRINKTAS ATSAKINGIAUSIAS LIETUVOS RESTORANAS

2013 M. GEGUŽĖS 19 D. LRVVKA PREZENTACIJA "ŠIUOLAIKINĖ SVEIKUOLIŠKA VIRTUVĖ" DRUSKININKUOSE

Lietuviška virtuvė gali būti moderni. Tai įrodo LRVVKA meistrai,  kiekviename š.m. LRVVKA renginyje  pristatantys  autentiškus patiekalus: nuo pusryčių iki užkandžių, nuo pietų valgiaraščio iki  išradingų desertų.

Gegužės mėn. 19 d. LRVVKA  organizuota prezentacija-degustacija “Šiuolaikinė sveikuoliška virtuvė“ tęsia š.m. renginių temą – modernu ir lietuviška. Lietuvos kulinarijos profesionalams buvo pristatyta virš 20 naujų patiekalų: agurkų “bokšteliai” su graikinių riešutų pašteto įdaru, ISI sifono pagalba daryta burokėlių sriuba su ožkos sūrio kremu ir balzamiko acto ikrais, oto užkandėlė su garsvos drebučiais ir chia sėklomis,  ilgai kepto baklažano tyrė su granatų sėklomis bei kepintomis saulėgrąžomis, orkaitėje keptas moliūgas su šviežiais smidrais,  ryžių popieriaus vegetariški suktinukai, vegetariškos užtepėlės prie  šviežutėlės duonos, ryškūs oranžiniai naminiai makaronai ir aišku, gurmaniški desertai: rabarbarų kremas su riešutais ir balto šokolado putėsių sniegu, „Memel Blue ledai“ su mėlynuoju pelėsiniu sūriu.  

Skaityti daugiau: 2013 M. GEGUŽĖS 19 D. LRVVKA PREZENTACIJA "ŠIUOLAIKINĖ SVEIKUOLIŠKA VIRTUVĖ" DRUSKININKUOSE

2013 M. BALANDŽIO 21 D. LRVVKA ORGANIZAVO PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KĖLIMO KURSUS

2013 m. balandžio 21 d. UAB "Baltic Master" mokymo centre LRVVKA organizavo profesinio meistriškumo kėlimo kursus: „Lietuviškos žuvys ruoštos moderniu stiliumi su arbata ir kitais netradiciniais pagardais“ 

Patiekalų gamybai buvo naudojama AB „Išlaužo žuvis“ Lietuvos ežeruose natūraliai išauginta žuvis. Žuvies patiekalai buvo gardinami AS "Santa Maria" prieskoniais.

Kursų dėstytojai: Tomas Rimydis ir Darius Dabrovolskas – LRVVKA komandos „Gintarinis aljansas“ nariai bei tarptautinių konkursų dalyviai ir laimėtojai.

2012 m. kovo 1 – 3 d. I vieta ir nugalėtojų Taurė Baltijos šalių Kulinarijos žvaigždės taurės konkurse, Sankt Peterburge.

2012 m. spalio 5 – 10 d. III vieta ir bronzos medaliai LRVVKA komandai „Gintarinis Aljansas“ regioninių komandų rungtyje. Diplomas individualioje rungtyje Tomui Rimydžiui. “IKA/Pasaulio virtuvės šefų kulinarijos olimpiadoje” Erfurte, Vokietijoje.

Kursų metu asistavo: VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro mokiniai.

 

Skaityti daugiau: 2013 M. BALANDŽIO 21 D. LRVVKA ORGANIZAVO PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KĖLIMO KURSUS

Joomla templates by a4joomla