1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

ŠVENTINIŲ VALGIARAŠČIŲ IDĖJOS LRVVKA PREZENTACIJOJE 2012 M. GRUODŽIO 2 D. RESTORANE ''GREEN HALL'', VILNIUJE

Artėjant šventėms, visos maitinimo įstaigos lyg išprotėjusios suka galvą, kaip pradžiuginti ir kuo nustebinti savo klientus. Daug šventinio valgiaraščio idėjų bei 5 patiekalų simfonija 2012 m. gruodžio 2 d. skambėjo Vilniuje, restorane „Green Hall“, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos - LRVVKA - šventinės prezentacijos metu. Tarpusavyje derantys produktai, subtilūs pagrindiniai patiekalų akcentai maloniai glostė renginio dalyvių ir žiūrovų – asociacijos narių ir kitų HORECA įmonių atstovų - gomurius, aitrino vaizduotę. Lėkštėse karaliavo minimalizmas.

Prezentacijos organizatoriai siekė sukurti neeilinį renginį, atsisakant ilgų teorinių pristatymų, o labiaususitelkiant į patiekiamų išskirtinių produktų ir patiekalų aromatus, skonius bei derinimo ir degustavimo principus. Tad renginio metu buvo pateikti nekasdieniai produktai, patiekalai bei išskirtiniai indai.

Renginys prasidėjo trumpa kompanijos „Bonduelle“ produktų prezentacija. Kūčių vakaro patiekalų idėjas - ką pagaminti ir kaip gardžiai patiekti pasninkiniusvalgius - pasiūlė kompanijos „Bonduelle“ atstovas šefas Tomasz Szymanski, nuolatinis LRVVKA svečias, ir šį kartą specialiai į šventinę LRVVKA prezentaciją atvykęs iš Lenkijos.

Skaityti daugiau: ŠVENTINIŲ VALGIARAŠČIŲ IDĖJOS LRVVKA PREZENTACIJOJE 2012 M. GRUODŽIO 2 D. RESTORANE ''GREEN...

2012 m. lapkričio 9 - 10 d. ''GERIAUSIOJO VIRĖJO 2012'' ir ''TALENTŲ KONKURSO 2012'' metu buvo organizuojami seminarai ''Sūrio patiekalai - nuo užkandžio iki deserto''

Sūris, kaip labai svarbus ir itin vertingas maisto produktas, buvo žinomas ir vartojamas nuo 2000 m. pr. m. e. jau senovės graikams ir romėnams sūris buvo vienas svarbesnių maisto produktų. Sūrio gamyba klestėjo daugelyje Romos imperijos vietovių. X amžiuje Italija buvo pažangiausias sūrio gamybos kraštas. Viduramžiais jų gamybą plėtė ir tobulino Vakarų Europos vienuolynai. Šiuo laiku daugiausiai sūrių gamina JAV, toliau – Prancūzija, Italija, Vokietija. Svarbiausi sūrio importuotojai yra Anglija, Vokietija, Belgija. Sūrio eksporte pirmauja Naujoji Zelandija, toliau seka Nyderlandai, Danija, JAV.

Skaityti daugiau: 2012 m. lapkričio 9 - 10 d. ''GERIAUSIOJO VIRĖJO 2012'' ir ''TALENTŲ KONKURSO 2012'' metu buvo...

2012 m. lapkričio 19 d. geriausius vyno ir desertų derinius sukūrė ''Time'', ''Lauro lapas'' ir ''Esperanza'' restoranų komandos

Šių metų Vyno ir desertų derinių čempionate nugalėjo „Time“ restorano iš Vilniaus komanda: Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas ir Renata Ozarovska (desertas „Vėlyvasis skynimas“ su vynu „Kracher Auslese 2010”), antroji vieta atiteko Orintai Charčenkaitei ir Deivydui Praspaliauskui iš Vilniaus restorano „Lauro lapas" (Rudojo sviesto ledai su vynu „Reichsgraf von Kesselstatt Josephshofer Riesling Auslese 2006”), trečiąją vietą iškovojo restorano „Esperanza“  komanda: Renatas Jauniškis ir Justinas Kapkočius (desertas „Madam constanc“ su vynu „Klein Constantia Vin de Constance 2002”). Pastarasis duetas pelnė specialų “Riedel” prizą už geriausią čempionato vyną. Specialiu “Džiugo” prizu apdovanotas desertas “Džiugas tropikuose” kurį sukūrė Halina Višnevskaja (baras “Stars and Legends”) ir someljė mokyklos studentas Edvinas Ališauskas. Varžybų teisėja, LRVVKA  atstovė Ona Jurkšienė, skyrė asociacijos simpatijų prizą - lietuvišką saldujį vyną - restorano „Neringa“ komandai: Žydrei Satienei ir Dariui Dabrovolskui („Creme Brulee“ su „Gunderloch Rothenberg Riesling Auslese“).

   

Skaityti daugiau: 2012 m. lapkričio 19 d. geriausius vyno ir desertų derinius sukūrė ''Time'', ''Lauro lapas'' ir...

Lietuviai iš geriausių pasaulio šefų olimpiados, vykusios 2012 m. spalio 5 - 10 d. Erfurte, parsivežė bronzos medalius!

Dirbę naktimis, sudėtingomis sąlygomis, bronziniai Lietuvos virėjai pademonstravo ne tik fantaziją, bet ir tikrus raumenis bei atkaklumą. Cooking unlimited!“ – skelbė olimpiados šūkis ir atrodo, kad visi virėjai buvo pasiruošę kovoti iki paskutinio kraujo lašo. Lietuviams teko dirbti į karinį sandėlį panašioje virtuvėje, sėdint ant dėžių, nuolat lakstant į šaldytuvą, stovintį lauke net per lietų, ir visa tai vyko naktimis! Be to, Lietuvos komandai teko virtuve dalintis su Kanados ir Honkongo komandomis, kai tuo tarpu, olimpiados lyderiai norvegai įsikūrė erdvioje virtuvėje, esančioje pačioje Erfurto širdyje – miesto rotušėje. Tačiau Lietuvos virtuvės olimpiečiai, net ir triūsdami nepatogioje virtuvėje bei miegodami po kelias valandas per parą, sugebėjo iškovoti bronzos medalius!

Skaityti daugiau: Lietuviai iš geriausių pasaulio šefų olimpiados, vykusios 2012 m. spalio 5 - 10 d. Erfurte,...

LRVVKA komanda iškovojo antrąją vietą Atvirajame Lenkijos BBQ čempionate 2012!

 Baigėsi darbingas pavasaris ir atskubėjo ilgai laukta vasara... O kokia vasara be gražaus oro, žaliuojančios gamtos, linksmos draugijos ir ant kvepiančių žarijų pagamintų skanėstų?

Birželio 22-24 dienomis, kol tautiečiai šventė laisvas Jonines, LRVVKA nariai - Stanislovas Kizenevič, Darius Dabrovolskas ir Artūras Braslauskas - išsiruošė į kaimyninę Lenkiją, į atvirąjį BBQ čempionatą 2012, kuris vyko Pečneve šalia Lodzės miesto.

Skaityti daugiau: LRVVKA komanda iškovojo antrąją vietą Atvirajame Lenkijos BBQ čempionate 2012!

Joomla templates by a4joomla