1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

2013 M. VASARIO 24 D. LRVVKA ORGANIZAVO PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KĖLIMO KURSUS

2013 m. vasario 24 d. Vilniuje, UAB “Baltic Master” mokymo centre, įvyko LRVVKA organizuoti virėjų profesinio meistriškumo kėlimo kursai, kuriuos vedė du LRVVKA nariai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai: Darius Dabrovolskas – restorano „Neringa“ virtuvės šefas ir Valius Čepanonis – Prancūzijos ambasados vyr. virėjas. Į profesinius kėlimo kursus susirinko apie penkiasdešimt virėjų, šefų, technologų, virėjo profesijos mokytojų iš visos Lietuvos: Druskininkų, Joniškio, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Palangos, Šiaulių ir Vilniaus. UAB “Baltic Master” kursams suteikė puikias patalpas, kuriose sudarytos visapusiškos sąlygos kulinariniams mokymams: sumontuota naujausia profesionali virtuvės įranga, šaldymo agregatai, stebėjimo ekranas. Kursų metu patalpų šeimininkaipristatė naują HoReCa prekių šaką – Progastro.lt by Baltic Master – profesionalią barų ir restoranų virtuvės smulkaus inventoriaus įrangą.

Skaityti daugiau: 2013 M. VASARIO 24 D. LRVVKA ORGANIZAVO PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KĖLIMO KURSUS

PRANEŠIMAS APIE LRVVKA 2013 M. VISUOTINĮ-ATASKAITINĮ SUSIRINKIMĄ

Naujieji 2013 metai jau įsibėgėjo, tad ir LRVVKA (Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija) pradėjo tryliktuosius savo veiklos metus. Vasario 3 dieną asociacijos nariai ir rėmėjai Vilniuje, „Conti“ viešbutyje, susirinko apžvelgti praėjusių 2012 metų darbus bei numatyti 2013 metų veiklos gaires.

Renginio pradžioje LRVVKA prezidentė Rūta Šiušienė padėkojo ilgametei LRVVKA vykdomajai direktorei Loretai Charčenkienei, kurios dešimties metų darbas šiose pareigose daug prisidėjo, plačiai išvystant sėkmingą asociacijos veiklą. Taip pat buvo padėkota ir LRVVKA Tarybos narei Onai Jurkšienei, kuri 2012 metų rudenį laikinai perėmė vykdomosios direktorės pareigas ir daug prisidėjo prie sėkmingų „Litexpo“ parodų rūmuose vykusių „Geriausias Lietuvos virėjas 2012“ ir kitų konkursų bei šventinės 2012 m. gruodžio 2 d. prezentacijos organizavimo.

Labai džiugu, kad praėję 2012 metai buvo tokie darbingi ir sėkmingi – įvyko 4 planinės prezentacijos, pelnytas pirmasis Lietuvos virėjų olimpinis medalis, sėkmingi Lietuvos virtuvės meistrų konkursai. Šiuos visus renginius apžvelgė LRVVKA Prezidentė Rūta Šiušienė. Šiems dideliems darbams ruošėmės iš anksto, nes ir tarptautinėms išvykoms, ypač į virėjų olimpiadą, ir Lietuvoje vykdomiems konkursams buvo reikalingos didelės lėšos.

 

Skaityti daugiau: PRANEŠIMAS APIE LRVVKA 2013 M. VISUOTINĮ-ATASKAITINĮ SUSIRINKIMĄ

2012 m. lapkričio 9 - 10 d. ''GERIAUSIOJO VIRĖJO 2012'' ir ''TALENTŲ KONKURSO 2012'' metu buvo organizuojami seminarai ''Sūrio patiekalai - nuo užkandžio iki deserto''

Sūris, kaip labai svarbus ir itin vertingas maisto produktas, buvo žinomas ir vartojamas nuo 2000 m. pr. m. e. jau senovės graikams ir romėnams sūris buvo vienas svarbesnių maisto produktų. Sūrio gamyba klestėjo daugelyje Romos imperijos vietovių. X amžiuje Italija buvo pažangiausias sūrio gamybos kraštas. Viduramžiais jų gamybą plėtė ir tobulino Vakarų Europos vienuolynai. Šiuo laiku daugiausiai sūrių gamina JAV, toliau – Prancūzija, Italija, Vokietija. Svarbiausi sūrio importuotojai yra Anglija, Vokietija, Belgija. Sūrio eksporte pirmauja Naujoji Zelandija, toliau seka Nyderlandai, Danija, JAV.

Skaityti daugiau: 2012 m. lapkričio 9 - 10 d. ''GERIAUSIOJO VIRĖJO 2012'' ir ''TALENTŲ KONKURSO 2012'' metu buvo...

ŠVENTINIŲ VALGIARAŠČIŲ IDĖJOS LRVVKA PREZENTACIJOJE 2012 M. GRUODŽIO 2 D. RESTORANE ''GREEN HALL'', VILNIUJE

Artėjant šventėms, visos maitinimo įstaigos lyg išprotėjusios suka galvą, kaip pradžiuginti ir kuo nustebinti savo klientus. Daug šventinio valgiaraščio idėjų bei 5 patiekalų simfonija 2012 m. gruodžio 2 d. skambėjo Vilniuje, restorane „Green Hall“, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos - LRVVKA - šventinės prezentacijos metu. Tarpusavyje derantys produktai, subtilūs pagrindiniai patiekalų akcentai maloniai glostė renginio dalyvių ir žiūrovų – asociacijos narių ir kitų HORECA įmonių atstovų - gomurius, aitrino vaizduotę. Lėkštėse karaliavo minimalizmas.

Prezentacijos organizatoriai siekė sukurti neeilinį renginį, atsisakant ilgų teorinių pristatymų, o labiaususitelkiant į patiekiamų išskirtinių produktų ir patiekalų aromatus, skonius bei derinimo ir degustavimo principus. Tad renginio metu buvo pateikti nekasdieniai produktai, patiekalai bei išskirtiniai indai.

Renginys prasidėjo trumpa kompanijos „Bonduelle“ produktų prezentacija. Kūčių vakaro patiekalų idėjas - ką pagaminti ir kaip gardžiai patiekti pasninkiniusvalgius - pasiūlė kompanijos „Bonduelle“ atstovas šefas Tomasz Szymanski, nuolatinis LRVVKA svečias, ir šį kartą specialiai į šventinę LRVVKA prezentaciją atvykęs iš Lenkijos.

Skaityti daugiau: ŠVENTINIŲ VALGIARAŠČIŲ IDĖJOS LRVVKA PREZENTACIJOJE 2012 M. GRUODŽIO 2 D. RESTORANE ''GREEN...

Lietuviai iš geriausių pasaulio šefų olimpiados, vykusios 2012 m. spalio 5 - 10 d. Erfurte, parsivežė bronzos medalius!

Dirbę naktimis, sudėtingomis sąlygomis, bronziniai Lietuvos virėjai pademonstravo ne tik fantaziją, bet ir tikrus raumenis bei atkaklumą. Cooking unlimited!“ – skelbė olimpiados šūkis ir atrodo, kad visi virėjai buvo pasiruošę kovoti iki paskutinio kraujo lašo. Lietuviams teko dirbti į karinį sandėlį panašioje virtuvėje, sėdint ant dėžių, nuolat lakstant į šaldytuvą, stovintį lauke net per lietų, ir visa tai vyko naktimis! Be to, Lietuvos komandai teko virtuve dalintis su Kanados ir Honkongo komandomis, kai tuo tarpu, olimpiados lyderiai norvegai įsikūrė erdvioje virtuvėje, esančioje pačioje Erfurto širdyje – miesto rotušėje. Tačiau Lietuvos virtuvės olimpiečiai, net ir triūsdami nepatogioje virtuvėje bei miegodami po kelias valandas per parą, sugebėjo iškovoti bronzos medalius!

Skaityti daugiau: Lietuviai iš geriausių pasaulio šefų olimpiados, vykusios 2012 m. spalio 5 - 10 d. Erfurte,...

Joomla templates by a4joomla