1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

2012 m. lapkričio 19 d. geriausius vyno ir desertų derinius sukūrė ''Time'', ''Lauro lapas'' ir ''Esperanza'' restoranų komandos

Šių metų Vyno ir desertų derinių čempionate nugalėjo „Time“ restorano iš Vilniaus komanda: Arminas Darasevičius, Egidijus Lapinskas ir Renata Ozarovska (desertas „Vėlyvasis skynimas“ su vynu „Kracher Auslese 2010”), antroji vieta atiteko Orintai Charčenkaitei ir Deivydui Praspaliauskui iš Vilniaus restorano „Lauro lapas" (Rudojo sviesto ledai su vynu „Reichsgraf von Kesselstatt Josephshofer Riesling Auslese 2006”), trečiąją vietą iškovojo restorano „Esperanza“  komanda: Renatas Jauniškis ir Justinas Kapkočius (desertas „Madam constanc“ su vynu „Klein Constantia Vin de Constance 2002”). Pastarasis duetas pelnė specialų “Riedel” prizą už geriausią čempionato vyną. Specialiu “Džiugo” prizu apdovanotas desertas “Džiugas tropikuose” kurį sukūrė Halina Višnevskaja (baras “Stars and Legends”) ir someljė mokyklos studentas Edvinas Ališauskas. Varžybų teisėja, LRVVKA  atstovė Ona Jurkšienė, skyrė asociacijos simpatijų prizą - lietuvišką saldujį vyną - restorano „Neringa“ komandai: Žydrei Satienei ir Dariui Dabrovolskui („Creme Brulee“ su „Gunderloch Rothenberg Riesling Auslese“).

   

Skaityti daugiau: 2012 m. lapkričio 19 d. geriausius vyno ir desertų derinius sukūrė ''Time'', ''Lauro lapas'' ir...

LRVVKA komanda iškovojo antrąją vietą Atvirajame Lenkijos BBQ čempionate 2012!

 Baigėsi darbingas pavasaris ir atskubėjo ilgai laukta vasara... O kokia vasara be gražaus oro, žaliuojančios gamtos, linksmos draugijos ir ant kvepiančių žarijų pagamintų skanėstų?

Birželio 22-24 dienomis, kol tautiečiai šventė laisvas Jonines, LRVVKA nariai - Stanislovas Kizenevič, Darius Dabrovolskas ir Artūras Braslauskas - išsiruošė į kaimyninę Lenkiją, į atvirąjį BBQ čempionatą 2012, kuris vyko Pečneve šalia Lodzės miesto.

Skaityti daugiau: LRVVKA komanda iškovojo antrąją vietą Atvirajame Lenkijos BBQ čempionate 2012!

Jaunųjų virėjų varžybos „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“

Lietuvos Somelje asociacija kartu su LRVVKA: 2012 m. vasario 27 dieną, Londone, Jungtinėje Karalystėje.

    Pasaulinės vyriausių virėjų organizacijų asociacijos (World Association of Chefs Societies) organizuojamame renginyje, kuriame Lietuvos atstovas dalyvavo pirmą kartą, D. Praspaliauskas buvo trečias tarp Šiaurės Europos šalių deleguotų virėjų ir nusileido tik šiuo metu kulinarijos pasaulio madas diktuojančių Švedijos ir Danijos šalių atstovams.

Skaityti daugiau: Jaunųjų virėjų varžybos „Hans Bueschkens Young Chef Challenge“

Baltijos jūros regiono šalių tarptautinis “Baltijos kulinarinės žvaigždės” taurės (“Baltic Culinary Star” Cup) konkursas

   Jau aštuntą pavasarį LRVVK asociacijos komanda „Gintarinis aljansas“ vyko į Sankt Peterburgą, kuriame kovo 1 – 3 dienomis “ExpoHoReCa 2012” parodos metu vyko Baltijos jūros regiono šalių tarptautinis “Baltijos kulinarinės žvaigždės” taurės (“Baltic Culinary Star” Cup) virėjų konkursas, kuriame šiais metais rungėsi šešios virėjų komandos iš Rusijos, Latvijos, Lietuvos, Suomijos, Estijos bei Lenkijos.

Skaityti daugiau: Baltijos jūros regiono šalių tarptautinis “Baltijos kulinarinės žvaigždės” taurės (“Baltic...

Rinkiminis – ataskaitinis susirinkimas, prezentacija

    2012 m. vasario 5 d. viešbutyje „Šarūnas“ įvyko LRVVKA ataskaitinis susirinkimas, kurio metu buvo pateiktos 2011 m. veiklos ir finansinė ataskaitos, taip pat, pasibaigus Prezidento ir Tarybos kadencijoms, buvo išrinkti nauji šių LRVVKA institucijų nariai. Ataskaitinio susirinkimo dalyviams buvo pristatyti ir 2012 m. LRVVKA planai.

Skaityti daugiau: Rinkiminis – ataskaitinis susirinkimas, prezentacija

Joomla templates by a4joomla