1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

2013 M. VASARIO 24 D. LRVVKA ORGANIZAVO PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KĖLIMO KURSUS

2013 m. vasario 24 d. Vilniuje, UAB “Baltic Master” mokymo centre, įvyko LRVVKA organizuoti virėjų  profesinio meistriškumo kėlimo kursai, kuriuos vedė du  LRVVKA nariai, tarptautinių konkursų dalyviai ir prizininkai: Darius Dabrovolskas – restorano „Neringa“ virtuvės šefas ir Valius Čepanonis – Prancūzijos ambasados vyr. virėjas. Į profesinius kėlimo kursus susirinko apie penkiasdešimt virėjų, šefų, technologų, virėjo profesijos mokytojų iš visos Lietuvos: Druskininkų, Joniškio, Kauno, Klaipėdos, Marijampolės, Palangos, Šiaulių ir Vilniaus. UAB “Baltic Master” kursams suteikė puikias patalpas, kuriose sudarytos visapusiškos sąlygos kulinariniams mokymams: sumontuota naujausia profesionali virtuvės įranga, šaldymo agregatai, stebėjimo ekranas. Kursų metu patalpų šeimininkai  pristatė naują HoReCa prekių šaką – Progastro.lt by Baltic Master – profesionalią barų ir restoranų virtuvės smulkaus inventoriaus įrangą.

Virtuvės meistrai Darius ir Valius susirinkusiems pristatė naujausias mėsos paruošimo technologijas, gamino užkandžius ir pagrindinius mėsos patiekalus, panaudodami  netradicinius kokybiškus UAB „Agrovet“ galvijų  skerdienos produktus: cukrinius jautienos kaulus, jautienos diafragmą, jautienos pilvinę stormeną, jautienos žandus, brandintą jautienos antrekotą, veršienos kumpį ir čiobreliaukę. Prie mėsos užkandžių ir patiekalų buvo derinami kompanijos AS „Santa Maria“ – prieskonių mados ekspertės – rekomenduoti geriausiai skonines savybes atskleidžiantys prieskoniai. Kiekvienas paruoštas patiekalas iš karto buvo tiekiamas ragauti. Dėstytojai pabrėžė, kad svarbiausia yra  patiekalo kokybė ir geros skoninės savybės, o norint tai pasiekti, reikia kruopščiai pasirinkti ir paruošti tinkamus produktus. Kursų metu buvo akcentuotas gaminamų patiekalų „lietuviškumas“ ir išskirtinumas, ypač šiuo metu, kai Lietuva ruošiasi Lietuvos pirmininkavimui Europos Sąjungoje.

Pateikiame kursų metu gamintų patiekalų valgiaraštį:

Užkandis:

1.     Kepti cukriniai jautienos kaulai su gruzdintais grikiais.

SM rekomenduoja akmens druską, juoduosius pipirus Tellicherry ir laiškinius česnakus.

2.     Jautienos diafragma su pupelių koše, pupelių kremu, keptomis mini bulvytėmis, česnakiniu kremu, keptomis daržovėmis ir kaulų čiulpų padažu.

SM rekomenduoja prieskonių mišinį Chef de Provance, jautienos Demi Glace.

Karšti patiekalai:

1.     Jautienos pilvinė stormena virta vakuume 6 val. su bulvių pyragėliais, svogūnėliais, karamelizuotų svogūnų kremu, džiovintomis slyvomis, petražolių šaknies kremu.

SM rekomenduoja saulėje džiovintus pomidorus, Chipotle padažą-glajų, čiobrelius.

2.     Jautienos žandai virti 16 val. su marinuotais salierais, karamelizuotų salierų kremu, keptais grybais, bulvytėmis, šalotiniais svogūnais ir „oskar“ padažu.

SM rekomenduoja prieskonių mišinį Virginia, raudonojo vyno padažą, rožinius raudonuosius pipirus.

3.     Brandintas jautienos antrekotas su 100 min. virtu kiaušinio tryniu, burokėlių kremu, marinuotais burokėliais, kepta bulve, bulvių espuma.

SM rekomenduoja prieskonių mišinį Steakhouse, rūkytą papriką.

4.     Veršienos kumpio ir čiobreliaukės duetas su žaliųjų žirnelių kremu, žaliaisiais žirneliais, gruzdintomis perlinėmis kruopomis.

SM rekomenduoja prieskonių mišinį Pasto basilica.

Kursuose gaminami patiekalai buvo patiekiami keliais būdais, panaudojant skirtingų formų modernias „Sangaida“ lėkštes.

Apie naudojamus netradicinius mėsos produktus ir jų paruošimo specifiką, pvz., kad kaulai pjaustomi rankiniu būdu ir jautienos žandų įpjovimą, pasakojo „Agrovet“ atstovas Kęstutis Trinskis.

Kursų metu dėstytojams patiekalus gaminti padėjo ir apie prieskonių naujoves pasakojo bei konsultavo „Santa Maria“ technologas Artūras Braslauskas.

Dėstytojams asistavo: Justinas Kapkovičius - laisvalaikio centro "IDW Esperanza Resort" Trakuose virėjas; Egidijus Simutis ir Paulius Juodvalkis - VŠĮ Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro mokiniai.

Patiekalai buvo gaminami iš kokybiškų produktų, kuriuos parūpino: UAB “Agrovet” (mėsos produktai), AS „Santa Maria“ (prieskoniai), UAB “Litbana” (daržovės, vaisiai), „Promo Cash&Carry” (pupelės, grikių kruopos, kiaušiniai, miltai, aliejus, džiovintos slyvos, obuolių actas, geriamasis vanduo, vienkartiniai indai ir kt.). Patiekalams modernias lėkštes pateikė UAB “Sangaida“. Švaros ir higienos priemonėmis aprūpino UAB „Manjana“. Dalyviai vaišinosi skirtingų skonių „Miko“ kava. Pyragėlius kepė „Beatričės saldumynai“ konditerės, panaudojant UAB „Dasita“ produktus. Nuoširdžiai dėkojame rėmėjams už suteiktus kokybiškus ir įdomius produktus. Esame dėkingi šių kursų dėstytojams LRVVKA nariams Dariui Dabrovolskui ir Valiui Čepanoniui už jų išmonę, gaminant ir patiekant neeilinius patiekalus. Renginio pabaigoje visiems klausytojams buvo įteikti kursų baigimo pažymėjimai, klausytojai dėkojo organizatoriams ir dėstytojams už puikų renginį.

Pateikiame kursų metu gamintų patiekalų nuotraukas.

 

Joomla templates by a4joomla