1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

2013 M. BIRŽELIO 9 D. VYKO LRVVKA PROFESINIO MEISTRIŠKUMO KURSAI

 

Modernios lietuviškos virtuvės seminarų ciklas vainikuotas specializuotais mokymais “Vištieną gaminkime kitaip”. 

2013 m. birželio 9 d. „Baltic Master“ mokymo klasėje LRVVKA (Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija) sukvietė visus, norinčius pasisemti idėjų, tiesiogiai pamatyti naujausias patiekalų gaminimo technologijas, išgirsti profesionalių virtuvės šefų patarimus, kas padeda taupyti laiką virtuvėje, įvertinti labai patogius naudoti naujus vištienos produktus, išbandyti neįprastus „Santa Maria“ prieskonių mišinius.  

“Ačiū, už  kursus! Labai buvo įdomūs ir naudingi, tikiuosi, kad dar daug idėjų esat kupini ir lauksime naujų mokymų”, - daug nuoširdžių padėkų girdėjome po birželio 9 d. vykusių LRVVKA profesinio meistriškumo kėlimo kursų. Labai džiugu, kad į kursus atėjo ne tik virėjų profesijos atstovai, bet ir žmonės, tiesiog mėgstantys gaminti. LRVVKA virtuvės šefų skleidžiamos žinios tampa vis populiaresnės ir reikalingesnės, vis daugiau žmonių nori žinoti ką valgo, paragauti patiekalų, ruoštų skirtingais terminio apdorojimo būdais, išmanyti  produktų, jų stuktūrų ir spalvų derinimą ir svarbiausia – subtilų pateikimą lėkštėse! 

 

Šių metų LRVVKA vystoma tema - „Moderni lietuviška virtuvė“. Visų renginių, mokymų metu LRVVKA vadovaujasi šia gražia idėja - populiarina lietuvišką produkciją, palaiko vietinius gamintojus, gamina neįprastus patiekalus iš  įprastų produktų ir ragina dar labiau stiprinti mūsų lietuviško maisto tradicijas gaminant „kitaip“ ir „naujai“. 

Artūras Skairys, „KG Group“ marketingo tarnybos direktorius, renginio metu trumpai papasakojo dalyviams apie įmonių grupės „KG Group“ investicijas į naujausias paukštienos apdirbimo technologijas, atskleidė, kokias tiesiogines naudas (laiko ir sąnaudų taupymo) jos suteikia HoReCa  sektoriaus atstovams, dirbantiems su  inovatyviais vištienos produktais. 

„Dažniausiai buvome įpratę gaminti visą viščiuką ar jo dalis: sparnelius, šlauneles, blauzdeles, ketvirčius. Tačiau pasaulyje naudojamos vištienos apdorojimo technologijos leidžia vištieną apdoroti iki pačių smulkiausių, lygiomis dalimis suskirstytų, į porcijas padalytų produktų, kuriuos lengviau pasigaminti ir profesionaliam virtuvės šefui, ir paprastam vartotojui“, – teigia A. Skairys. 

Tarptautiniųkulinarinių konkursų prizininkė, gerb. Aldona Gečienė, restorano „California Gourmet“ virtuvės šefė, savo patiekalais įrodo, kad mūsų šiuolaikinė lietuviška virtuvė yra įdomi ir pakankamai išskirtinė ir gali sudominti net ir visko ragavusius užsieniečius. Savo žodžius p. Aldona patvirtino pristatydama 4 išradingus  patiekalus:  

ñ  Aštraus skonio, griliuota ir kepta vištiena su švelnia moliūgų piurė ir porų „Canelioni“;  

ñ  Vištienos šlaunelių suktinukas su pipirų padažu, kukurūzų polenta pagardinta trintais žaliais žirneliais bei svieste keptomis daržo gėrybėmis; 

ñ  Baravykų skonio Tortellini su vištienos įdaru, cikorijų padažu ir keptomis kreivabudėmis; 

ñ  Vištienos blauzdelė „Confit“ su troškintais savojų kopūstais ir moliuskais „Razor“. 

„Kokybiški ingredientai ir žinių bei fantazijos nestokojantys virtuvės šefai yra svarbiausios šiuolaikinės lietuviškos virtuvės sudedamosios dalys”, - pasakoja A. Gečienė. Kokybiškus ingredientus kursų metu gaminamiems ir ragaujamiems patiekalams pristatė „KG Group“ paukštynai. Svarbiausias naujai tiekiamos paukštienos akcentas – moderniomis technologijomis iškaulinėta, išgyslinėta, juostelėmis išpjaustyta ir išploninta vištienos mėsa, leidžianti taupyti Jūsų darbo laiką ir įmonės sąnaudas. Taip pat gilesnio išpjaustymo produktai: sparnų vidurinės dalys, sparnų peteliai ir peteliai „Tulpės“, taip pat blauzda be sąnario, leidžiantys pagaminti platų spektrą patiekalų greitai ir skaniai.

Netradiciniu būdu panaudoti ir pateikti kasdienius maisto produktus – tai Ruslano Bolgovo, virtuvės šefo, mūsų skonio detektyvo - vizitinė kortelė. „Šiek tiek meilės, fantazijos ir patiekalas tampa išties šiuolaikišku“ - šypsosi Ruslanas, tarptautinių konkursų laureatas, pristatydamas savo 4 nekasdieniškus patiekalus iš kasdieninės lietuviškos vištienos:  

ñ  Pavasarinių lapų salotos su melionu, provanso smėlio agurkais, prancūziškos duonos voratinkliais, 5 grūdų sviestu užkepta vištienos filė ir sicilietišku apelsinų bei balto balzamiko padažu; 

ñ  Šlaunelių mėsos vamzdeliai su saldžiarūgščiu padažu, keptos morkos griežinėliai, skrudinti  Basmati ryžių rutuliukai, Wan-Tan tešlos paplotėliu; 

ñ  Špinatų skonio Tagliatelle su vištienos bei kokosų pieno ir kario padažu; 

ñ  Vištienos sparneliai „Tulpės“ su mango ir imbiero padažu.

 

LRVVKA garantuoja, kad idėjų dar ilgai nepristigs ir rudenį vėl lauks visų, norinčių tobulėti, kurti ir augti kartu, profesinio meistriškumo kėlimo renginiuose. Rudenį LRVVKA pakvies į „Dilmah“ arbatos popietę, vaišins „KG Group“ šviežia duona, kepama iš naujų specializuotų miltų,  pateiks ragavimui „Vilkyškių pieninės“ naujus sūrius ir patiekalus iš jų, su džiaugsmu priims naujus narius į LRVVKA komandą bei tęs pagrindinę metų temą  „moderni lietuviška virtuvė“:  vietiniai produktai + aukštosios technologijos + sumanių šefų meistriškumas, kurių Lietuvoje yra užtektinai! 

Už rėmimą produktais organizuojant seminarą, LRVVKA nuoširdžiai dėkoja: pagrindiniam rėmėjui „KG Group“ įmonei už puikius vištienos produktus, UAB „Sangaida“ už modernias lėkštes ir puikią grietinėlę, UAB „Litbana“ už labai reikalingas daržoves, be kurių neįsivaizduojame išbaigtų patiekalų, UAB „Sanitex“ už visus būtinus, bet nematomus, patiekalų skonį paryškinančius produktus, UAB „Dasita“ už labai patogius naudoti trynių/kiaušinių plakinius, AS „Santa Maria“ už platų prieskonių ir marinatų pasirinkimą. Visuomet džiaugiamės partneryste su UAB „Manjana“, tiekiančia aplinką tausojančias valymo priemones, su UAB „Baltic Master“, suteikiančia patalpas seminarams, su „Nestle Professional“, kiekvieno renginio metu vaišinančiais skania kava. Už informacinę sklaidą sakome didelį ačiū mūsų partneriams Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijai (LVRA), taip pat  portalams ir leidinaims: „Meniu.lt“, „Restoranai.lt“, „Patiekalai.lt“, „Geri valgiai.lt“, "Horecaguru.lt", leidiniams: „Geras skonis“, „Restoranų verslas“, „HoReCa|LT“ už informacinį rėmimą. Dėkojame už pagalbą virtuvės šefams paruošiamuosiuose darbuose Vilniaus Žirmūnų darbo rinkos mokymo centro mokiniams: Janinai Malčauskaitei, Indrei Plačenytei, Aleksandrui Bernotui, UAB „Rel Mažoji Ragainė“ direktoriui Eduardui Radzivilovui. 

 

LRVVKA kolektyvas

 

Kviečiame peržiūrėti nuotraukas:

 

 

 

Joomla templates by a4joomla