1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

MOBILI KULINARINĖ KELIONĖ - PRAKTINĖ STAŽUOTĖ ITALIJOJE!

 

Puiki galimybė pasimėgauti  Italijos  „LA DOLCE  VITA“ – saldžiu gyvenimu!

Mobili kulinarinė 12 dienų kelionė LRVVKA nariams - praktinė stažuotė Italijoje!

Projektas dalinai finansuojamas Leonardo da Vinci fondo lėšomis, kartu dalyvaujant LVRA nariams.

Susipažinti su LE MARCHE (Markės) regionu – puikiu kraštovaizdžiu, turtingu kultūros paveldu, istoriniu architektūros palikimu ir vietinės produkcijos kokybe, susitikusi su vietos ūkininkais ir patirti tikrąjį kaimo gyvenimą. Markės regionas yra vienas gyvybiškiausių Italijos regionų  - kultūros, pramoninės ir žemės ūkio bei maisto gamybos požiūriu. Regiono ekonomika tradiciškai yra grindžiama žemdirbyste ir fantastiniais vietinių amatininkų produktais. Visi maisto gamybos profesionalai puikiai supranta, kaip svarbu išlaikyti gyvas senąsias regionų tradicijas skatinti restoranus pasitikėti ir naudoti šviežius, išaugintus vietos ūkininkų, produktus.  

Projekto tikslas:

·        suteikti Lietuvos virėjams naujų praktinių įgūdžių realioje darbinėje ir socialinėje Italijos Markės regiono aplinkoje;

·        paskatinti perkelti įgytą patirtį į savo darbo vietą, kurti naujus patiekalus, dalintis ir skleisti įgytą patirtį;

·        remiantis Markės regiono pavyzdžiu, skatinti naujovių atsiradimą Lietuvos restoranų versle („Slow food“, glaudus ūkininkų ir restoranų bendradarbiavimas, kulinarinio paveldo patiekalų atgaivinimas);

·        kelti virėjo profesijos prestižą ir patrauklumą, remti šių asmenų mobilumą, verslumą ir įsidarbinimo galimybes;

·        skatinti užsienio kalbų mokymąsi (anglų, italų);

·        didinti asociacijos prestižą;

·        puoselėti glaudesnius ryšius su partneriais (LVRA);

·       užmegzti naujus tarptautinius kontaktus.

 

1 diena, 2013 spalio 06 d. - pervežimas iš Romos oro uosto į viešbutį Ambasador Grottamaryje (2 val., 223 km), 3 Star,  pusryčiai; apgyvendinimas kambariuose po du arba tris;
Vakarienė atvykimo proga  ir įvadas į kulinarinę programą;
Laisvas laikas.

2 diena, 2013 m. spalio 07 d. -  Markės regiono kulinarinė pamoka „Užkandžiai“ - „Antipasti“;

Prieš kiekvieną pamoką bus teorinis tos dienos receptų įvadas, kuris pereis į gaminimo eigą ir pasibaigs pietumis bei diskusija apie pamoką; pietų metu bus skanaujamas vynas;
Laisvas laikas, rekomenduojama vykti į paplūdimį.

3 diena, 2013 m. spalio 08 d.  - "Antipasti" ir vyno degustacijos;

Kursas leidžia atrasti autentiškus senus Markės regiono skonius ir aromatus; privati užkandžių gaminimo pamoka su vietos šefu (žuvis, mėsa) - praktinė pamoka; pietūs su Jūsų pačių pagamintais patiekalais; išvažiuojamoji Markės regiono vyno degustacija; grįžimas į viešbutį.

4 diena, 2013 m. spalio 09 d.  - organinės duonos gamyba, sūrių degustacija po pietų;

Duonos su lauko žolelėmis gaminimo kursai; pietūs;  apsilankymas pas ūkininką ir sūrių degustacija www.laveragara.it;
grįžimas į viešbutį.

5 diena, 2013 m. spalio 10 d.  - makaronų gamyba ir garsiausios makaronų gamyklos Italijoje "La PASTA  DI ALDO" aplankymas.

3-jų skirtingų makaronų rūšių gamyba, paskaita apie padažus, pietūs iš pasigamintų produktų; po pietų – vizitas į makaronų fabriką; grįžimas į viešbutį.

6 diena, 2013 m. spalio 11 d.  - Triufelių medžioklė ir pietūs vietinėje užeigoje DA PEPPA.

Kelionė autobusu iki Sibilini kalnų, kur su vietiniu triufelių medžiotoju leisimės medžioti triufelių.

Pietūs su triufeliais.  Grįžimas į viešbutį, kur vyks praktinis triufelių gamybos seminaras. Vakarienė - Jūsų pasigaminti patiekalai.

7-8 dienos, 2013 m. spalio 12-13 d.  - šeštadienis-sekmadienis – laisvas laikas ir socialinė programa.

9 diena, 2013 m. spalio 14 d.  -  Makaronų gamyba  ir alyvuogių all’Ascolana paruošimas. Kurso tikslas – išmokinti technikos ir parodyti tipinį tradicinį Markės regiono alyvuogių  all’Ascolana paruošimo būdą (įdarytos alyvuogės)  http://ricette.giallozafferano.it/Olive-all-ascolana.html;

Pietūs iš pasiruoštų produktų; laisvas laikas.

10 diena, 2013 m. spalio 15 d. -  kursai apie antrą užkandį -  “secondi Piatti” (second starter) – 3 val. praktinių užsiėmimų, po pietų – vietinio aliejaus gamintojo aplankymas ir produkto testavimas; grįžimas į viešbutį.

11 diena, 2013 m. spalio 16 d. -  Markės regiono desertų gamyba; pietūs su Jūsų produktais, laisvas laikas.

12 diena, 2013 m. spalio 17 d.  -  Markės regiono žuvies turgaus aplankymas (labai anksti), galima ekskursija laiveliu; žuvies paruošimo paskaita, pietūs iš Jūsų produktų;

Laisvas laikas;

Šventinė vakarienė ir dalyvavimo sertifikatų pasirašymas su Moreno Moretti.

13 diena, 2013 m. spalio 18 d. - laisvas laikas;

14 diena, 2013 m. spalio 19 d. -  pervažiavimas iš viešbučio į Romos oro uostą.

 

Projekto dalyviai: vienas srautas  - 10 LRVVKA narių;

 

LRVVKA narių atrankos kriterijai:

·        Narystės stažas asociacijoje;

·        Aktyvus dalyvavimas LRVVKA renginiuose – patiekalų gamyba ir pristatymas;

·        LRVVKA profesinių kėlimo kursų vedimas;

·        Aktyvus dalyvavimas tarptautiniuose konkursuose;

·        Užsienio kalbų (anglų, italų) žinojimas.

Visi LRVVKA nariai, kurie nori ir gali dalyvauti šioje mobilioje kulinarinėje kelionėje, turi pateikti užpildytą anketą iki Š.M. LIEPOS 19 d.  Anketą rasite čia.

 

Užpildytas anketas siųsti: Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Dalį išlaidų turės padengti seminaro dalyviai patys: (skrydis į Romą ir atgal), dienpinigiai.

Kelionė LRVVKA nariams planuojama 2013 10 06 -19 d.

Tarybos posėdis ir atsiųstų anketų svarstymas bei seminaro dalyvių išaiškinimas vyks 2013 m. liepos 22 d.

 

LRVVKA administracija

Joomla templates by a4joomla