1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG
Klaida
  • unable to open image `/var/www/vhosts/plesk.lvvk.lt/lrvvk.lt/lrvvka/cache/preview/04f1d4897d68766ee0dc5bb3ae265691.JPG': Permission denied @ error/blob.c/OpenBlob/2643

Derlingas rugsėjis LRVVKA kieme - Naujųjų Metų meniu pristatymas!

unable to open image `/var/www/vhosts/plesk.lvvk.lt/lrvvk.lt/lrvvka/cache/preview/04f1d4897d68766ee0dc5bb3ae265691.JPG': Permission denied @ error/blob.c/OpenBlob/2643

 

Tęsiant lietuviškos modernios virtuvės populiarinimą, LRVVKA nariai pristatė lietuviškų įmonių produkciją ir pavaišino svečius elegantiškais subtiliais patiekalais, naujausiais būdais išguldė patiekalus stilingose lėkštėse, pasiūlė naujoviškas produktų derinimo ir patiekalų gaminimo galimybes. Papuošė kėdes („Jokado projektai“) ir stalus („Sangaida“), pakylėdami renginį iki šventinio lygmens. Naujametinio šventinio valgiaraščio pristatymo nauda ir poreikis buvo įvertinti gausiais svečių plojimais, girdimais po kiekvieno patiekalo degustacijos.Rugsėjis - gausus derliumi ir LRVVKA "kieme". Darbymetis įsibėgėjo, renginys keičia renginį, mobilizuoja narių jėgas ir gausina gretas.

 

Šiemet LRVVKA lanko visus Lietuvos regionus: Žemaitiją, Dzūkiją, Aukštaitiją, gruodžio prezentacija yra  planuojama Kaune. Po 5-erių metų pertraukos, į Aukštaitijos sostinę Panevėžį LRVVKA sukvietė didelį dalyvių skaičių. Renginio tema buvo parinkta aktuali ir naudinga virtuvių šefams ir HoReCa srities įstaigų atstovams – „Naujųjų Metų  meniu pristatymas“. Būtent šiuo metu, pasibaigus vasaros sezono darbams, rūpestingi šefai pradeda ruošti šventinį valgiaraštį Kalėdoms ir Naujiesiams Metams. LRVVKA renginių iniciatoriai ir vykdytojai - virtuvių gamybos vadovai, technologai – suprasdami šventinio valgiaraščio svarbą ir poreikį, pasiūlė Naujametinio meniu pristatymo idėją.

Tęsiant lietuviškos modernios virtuvės populiarinimą, LRVVKA nariai pristatė lietuviškų įmonių produkciją ir pavaišino svečius elegantiškais subtiliais patiekalais, naujausiais būdais išguldė patiekalus stilingose lėkštėse, pasiūlė naujoviškas produktų derinimo ir patiekalų gaminimo galimybes. Papuošė kėdes („Jokado projektai“) ir stalus („Sangaida“), pakylėdami renginį iki šventinio lygmens. Naujametinio šventinio valgiaraščio pristatymo nauda ir poreikis buvo įvertinti gausiais svečių plojimais, girdimais po kiekvieno patiekalo degustacijos.

Pasitikimo vaišės sukuria vakaro nuotaiką

Svečiai buvo pasitikti vieno kąsnio gurmaniškais užkandžiais: vištienos putėsiais su džiovintom spanguolėm, Vilkyškių sūrių triufeliais su pistacijų plutele, pagardintais aviete, liofilizuotomis braškėmis („Sveiki produktai“) šokolade („Dasita“). Liucija Makovska, LRVVKA narė, ruošdama užkandžius sudėjo visą savo meilę, fantaziją ir gerus linkėjimus - vieno kąsnio dailūs, subtilūs, fantastiško skonio ir grožio užkandukai dingo akimirksniu.

Šalia užkandžių iš įprastų produktų, vegetariškų patiekalų mėgėjai buvo pamaloninti "Žaliavalgiškų užkandžių kąsneliais" (ruošė Ona Jurkšienė, LRVVKA narė): 39*C temp. ilgai keptos paprikos, cukinijos, moliūgai, daržovių sushi, cus-cus įdaryti pomidoriukai - visi patiekalai buvo gardinami argano aliejumi ir puošiami daigintais saulėgrąžų branduoliais bei daigais.

Skalsiai dingo nuo pusryčių stalo ir Farm Frites produkcija: bulvių spurgytės, rožytės, svogūnų žiedai, vištienos gabalėliai, siūlyti skanauti su "Vilkyškių pieninės" sūrių Fondiu, kurį skruputingai ruošė Evaldas Juška (restoranas "Lauro lapas").

 

Šalti-karšti užkandžiai –  šeimininko vizitinė kortelė

 

Audringais plojimais ir žodinėmis padėkomis buvo palydėtas Halinos Višnevskajos šaltas užkandis iš "Išlaužo žuvies" produkcijos: "Karštai rūkyto plačiakakčio ir amūro duetas su rabarbaro-pankolio marmeladu, paskanintas žirnių piurė, ančiuvių padažu ir argano aliejumi".

Tęsiamas "Vilkyškių pieninės" ir LRVVKA projektas skatinantis sūrių vartojimo kultūros plėtojimą, reprezentuojantis Lietuvos vietovardžius ar istorinius įvykius (http://www.vilkyskiu.lt/sefureceptai). Šį kartą "Franki" vyninės gamybos vadovas Gediminas Albrichtas pagamino salotas "Legendinės pilies griuvėsiai" - su Memel Blue sūriu, šokolado bei pistacijos trupinėliais.

AB "Vilniaus paukštynas" virtuvių šefams pristatė naujausią vištienos produktą - šlaunelių "Gulbelę". Aldona Gečienė, LRVVKA Tarybos narė, turėjo galimybę išbandyti naują "Vilniaus paukštyno" produktą ir pavaišinti svečius savo nauju karštu užkandžiu, rekomenduojamu šventiniam stalui "Kepta vištienos šlaunelė "Gulbelė" su Kalvadoso padažu, bulvių-sūrio Rosti, voveraitėmis ir sūrio putomis". "Mėsa yra nusmaukta nuo kaulo, kuris lieka prisitvirtinęs prie mėsos, kas leidžia patogiai šlaunelę paimti už kauliuko, marinatą tolygiai paskirstyti per visą mėsos plotą ir naudoti kauliuką dekoravimui - paskutiniam patiekalo akcento suteikimui" ,- dalinosi patarimais Aldona Gečienė. "Patiekalai iš šlaunelių "Gulbelės" ne tik patogūs valgyti, nes net nereikia įrankių. Tai produktas, tinkantis ir grilio patiekalams, taip pat puikiai dekoruojamas, gali būti itin originaliai patiekiamas", - išskirtinumus pasakojo "KG Group" marketingo direktorius Artūras Skairys. Turkijoje "Pirzola" gaminama ir iš avies, jaučio mėsos su kaulu, tačiau labai populiarūs patiekalai ir iš vištienos šlaunelių su kaulu.

Kriaušių-bruknių šerbetas leido visiems atsigaivinti. Šerbetą ruošė Valentin Ciobanu, viešbučio "Romantic" restorano "Deja'Vu" gamybos vadovas, mielai priėmęs visą LRVVKA komandą į savo valdas ir gelbėjęs visiems viso renginio metu.

 

Karšti patiekalai – šventės akcentas

 

Honorata Lyndo, LRVVKA Tarybos narė, kūrė karštą žuvies patiekalą: "Europos šamas iš Uralo su žolelių plutele, rudeninių daržovių piurė, polentos spurgyte, balto vyno padažu ir morkų-argano aliejaus pagardu". UAB "Reaton" tiekiamą į Lietuvą šamą pristatė Ritas Morkūnas.

Labiausiai lauktas ir šventiškiausias patiekalas buvo sukurtas ir pristatytas Justino Kapkovičiaus, LRVVKA nario, (laisvalaikio klubas "IDW Esperanza Resort") - "Elnienos kumpis, virtas žemoje temperatūroje/Ančių kepenėlės su Armanjaku/Pasternokai/Miško grybai/karšta miško uogų želė".

UAB "Joniškio Audruvis" padovanojo LRVVKA renginiui fantastiškos natūralios lietuviškos elnienos, o virtuvės šefas Justinas, sujungęs savo fantaziją ir patirtį, pavaišino svečius puikiai paruoštu elnienos kepsniu ir derančiais gurmaniškais priedais. Paskanavę patiekalo, renginio dalyviai plojimais dar kartą išsikvietė patiekalo autorių ir išsiklausinėjo patiekalo ruošimo subtilybes. Justinas nuoširdžiai atsakinėjo į visus klausimus, nes pristatant savo kūrinį LRVVKA renginiuose paslapčių ir nepaminėtų "smulkmenų" negali likti, reikia būti pasiruošusiam atiduoti savo žinias tiems, kurie jų siekia.

 

Desertai – užburia visus

 

Pagaliau smaližiai sulaukė savo eilės ir buvo saldžiai bei švelniai pamaloninti neeiliniais desertais, kuriuos sukūrė geriausios Lietuvos konditerės, LRVVKA narės: Natalija Krasauskienė, UAB "Bijola", Rūta Šiušienė, LRVVKA prezidentė, UAB "Minordija" ir Aldona Gečienė, restoranas "California Gourmet". 

Natalija Krasauskienė sukūrė Naujametinio stalo puošmeną-skanėstą "Katamelės vaisių sūkurys" - dailus karamelizuotų vaisių krepšelis, aplietas karamele ir puoštas baltomis ažūrinėmis snaigėmis, suteikiančiomis desertui žiemos šventės nuotaiką - tobulai skanu!

Rūta Šiušienė pademonstravo deserto apipavidalinimo subtilybes. Burnoje tirpo baltas, šerkšnu padengtas, skanėstas: kokosinės grietinėlės ir mango tyrės putėsis su svarainių ir ožerskio uogų padažu - viskas madinga, stilinga, subtiliai balta ir estetiška!

Aldonos Gečienės sukurti kokoso pieno grietinėlės ledai - svaiginantys ledai su traškiu permatomu kokoso griežinėliu privertė užmiršti visas dietas - neatsispyrė niekas!

Visų pristatytų desertų kepinių dalys buvo ruoštos naudojant naujus "Kauno Grūdų" miltus mieliniams gaminiams, grietinėlę turinčioms dalims pagaminti buvo naudojama UAB "Sangaida" grietinėlė "Gold" ir nauja "Kokosų pieno grietinėlė".

 

Rūta Šiušienė apibūdino ir pasidalino praktine patirtimi apie naujus "Kauno Grūdų" miltus: "miltai mieliniams gaminiams yra itin kokybiški, iš jų pagaminta tešla pasižymi puikiomis savybėmis: tešla yra elastinga, stabili, yra didelis tempimas, lengvai apdorojama ir gerai pučiasi. Iškepti gaminiai yra purūs, didelės apimties, idealaus korėtumo. Tai puikus produktas gaminant bandeles, pyrągą, pynę ar duonelę.

 

Naujiena gurmaniškam skoniui 

 

Atskiro dėmesio susilaukė Argano aliejus iš Maroko (MB NATURSANA BALTIC) - ekologiškas kulinarinis argano aliejus, kuris savo kvapu, maistinėmis savybėmis bei skoniu tampa gurmanų svajone. Jis naudojamas salotoms, daržovių, žuvies ir mėsos patiekalams, taip pat padažų ir net desertų gardinimui. Pasak Deivydo Praspaliausko, patirties nestokojančio virtuvės šefo: „tai tik laiko klausimas, kada argano aliejus atsiras vienoje lentynoje šalia trumų aliejaus. Naujienos skinasi kelią rinkoje ilgai, o geros ir vertingos naujienos išsikovoja savo vietas ir pasilieka ilgam. Argano aliejus būtent toks – geras produktas, surasiantis savo gerbėjus“. Argano aliejus buvo panaudotas beveik visų patiekalų gamyboje arba gardinime.

Ūkininkas Raimondas Grajauskas sukėlė didelį dalyvių susidomėjimą savo auginama produkcija - žaliais daigais ir želmenimis: saulėgrąžų, žirnelių, liucernų, ridikėlių, garstyčių, pipirnės, kviečių ir rugių, papuošusiais ir papildžiusiais visus patiekalus.

 

Misija įmanoma
 

LRVVKA dėkoja rėmėjams už galimybę skleisti reikalingas kulinarines-konditerines žinias bei perteikti vertingą praktinę patirtį virtuvėje: 

ilgamečiais partneriais ir rėmėjais: AS „Santa Maria“, UAB „Reaton“, UAB „Manjana“, „Farm Frites“, UAB „Sangaida“,  AB „Vilkyškių pieninė“, UAB „Baltic Master“, UAB „Jokado projektai“, KG Group įmonėms: "Vilniaus Paukštynui", "Kaišiadorių paukštynui", "Kauno Grūdams".

renginių rėmėjams produktais: UAB „Litbana“ už daržoves, UAB „Sanitex”, UAB „Dasita“, UAB „Agrovet“, ”Nestle Baltic”- už skanią kavą, rekomenduojamą kiekvienam viešbučiui  pusryčiu metu.

Visus, kulinarus ir konditerius, norinčius dalintis savo patirtimi su kolegomis, pasiryžusius dirbti daug, intensyviai, bet linksmai ir už tai būti apdovanotiems nuoširdžiomis dalyvių padėkomis, šypsenomis, pajusti komandinio darbo energiją - visus kviečiame į LRVVKa būrį. Dalyvavimas LRVVKA veikloje ne tik turiningai apribos laisvalaikį, bet ir suteiks daug džiaugsmo, gerų emocijų ir padės siekti profesinių aukštumų.

 

Linkiu gerų darbų, darbščių kolegų ir sakau iki pasimatymo LRVVKA renginiuose.

 

Nuoširdžiai Jūsų,

Aušra Lukošienė

LRVVKA vykdomoji direktorė

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. , 8 615 67405 

 

 

Dalinamės renginio nuotraukomis:

{gallery}/2013 09 15 Panevezys{/gallery}

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla templates by a4joomla