1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

LRVVKA ŠVENTINĖ PREZENTACIJA

Gruodžiui įsibėgėjus LRVVK Asociacija ir restorano „Soul&Pepper” virtuvės šefas Gediminas Albrichtas  pakvietė visus virtuvės profesionalus, kulinarus ir konditerius, susitikti ir pasidalinti patirtimi  bei susipažinti  su rinkoje siūlomomis naujienomis. Taip pat pasidžiaugti naujais asociacijos nariais, papildžiusiais LRVVKA gretas ir čia pat pademonstravusiais savo kulinarinius sugebėjimus. Visi kartu pasidžiaugėme Lietuvos virėjų nacionalinės komandos ir individualių rungčių laimėjimais pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup”, vykusiame š. m. lapkričio 22 - 26 d. Liuksemburge. Individualioje rungtyje pristatyti Lietuvos virtuvės meistrių darbai buvo apdovanoti aukso, dviem sidabro ir bronzos medaliais, o nacionalinės komandos pastangos buvo įvertintos sidabro ir bronzos medaliais!


Asociacijos metiniai rėmėjai pasidalino naujienomis, reikšmingomis maitinimo srities atstovams. UAB „Manjana“ pristatė naujieną savo asortimente - vienkartines asmens apsaugos priemones ir akcentavo vienkartinių pirštinių svarbą gamyboje, UAB „Reaton“ siūlė produktus šventiniam stalui – aštuonkojį, plekšnės filė, bergamoto tyrę, kaštainių tyrę su vanile, poliarinę duoną, ypač tinkamą vieno kąsnio užkandžiams ruošti. AB Kauno Grūdai pristatė kompanijos gaminamų aukščiausios kokybės miltinių mišinių vaniliniams ir šokoladiniams keksiukams privalumus. Tai ypač patogus produktas restoranų šefams: į miltinį mišinį tereikia įpilti aliejaus ir vandens. Per ypač trumpą laiką pagaminamus išskirtinio skonio keksiukus kiekvienas kulinaras gali dekoruoti kremu, šokolado putėsiais ar kitais papuošimais. Renginio dalyvių susidomėjimą sukėlė ir ant stalo patiektos iš AB Kauno Grūdai“ miltinio mišinio juodai duonai iškeptos duonelės bei iš aukščiausios kokybės kvietinių miltų Ekstra“  pagaminti kūčiukai. Ekstra“ miltai ypač tinkami šventiniams kepiniams, nes jie nesušoka į gumuliukus, tešla nelimpa prie rankų, o kepiniai gaunami purūs ir gardūs. AB „Vilniaus paukštynas“ produktai - vištienos petelis „Tulpė“ ir vištienos blauzdelė be sąnario - dar kartą leido įsitinkinti jų nepakeičiamumu virtuvėje ruošiant banketus. Virtuvės šeimininkas Gediminas Albrichtas pademonstravo, kaip iš paprastų „DanSukker“ produktų - lietuviško cukraus ir cukraus pudros – padaryti nepaprastus dalykus, džiuginančius tiek akį, tiek gomurį - skanią ir puošnią „Senelio Šalčio barzdą“. UAB „Sangaida“ grietinėlė „Gold Millac“ buvo naudojama tiek pagrindinių patiekalų, tiek desertų gamyboje ir nenuvylė virtuvės meistrų savo savybėmis, aktualiomis patiekalų ruošime. Visi pristatyti patiekalai buvo gaminami naudojant UAB „Gervda“ naujieną Lietuvos rinkoje - sviestinį aliejų, skaninami AS „Santa Maria“ išskirtinės kokybės prieskoniais ir puošiami bei „spalvinami“ UAB „Litbana“ tiekiamomis daržovėmis bei vaisiais. Visus „lydinčius“ patiekalų produktus pateikė „Promo Cash&Carry” įmonė. UAB „Sangaida“ profesionalams pristatė gamintojų AMT (Vokietija) ir Ballarini (Italija) produktus: dėl nesvylančios keptuvių ir puodų dangos maistą galima gaminti naudojant minimalų riebalų kiekį. 

Kalėdinę nuotaiką salėje kūrė raudonos UAB „Jokado projektai“ staltiesės ir pačių renginio dalyvių buvimas kartu, darbingą atamosferą palaikė klausimai prezentatoriams ir diskusijos.

Lietuviški mišiniai šventiniams kepiniams

Besirenkančius svečius LRVVKA renginio organizatoriai vaišino kepiniais, pagamintais iš „Kauno Grūdų“ aukščiausios kokybės miltinių mišinių: Olgos Medveckajos keptu šokoladiniu ir vaniliniu pyragu, puoštu snaigėmis, bei gardžia juoda duonele ir šventiniais kučiukais, kuriuos iškepė LRVVKA narys restoranų grupės „Fortas“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus, akcentuodamas, kad „Kauno Grūdų” miltiniai mišiniai - geras pasirinkimas kiekvienam kulinarui, nes kepiniai iš jų pavyksta lengvai iš pirmo karto ir pagaminti juos neatima daug laiko.

Vaniliniai keksiukai, įdaryti mango kremu, ir šokoladiniai keksiukai, paruošti iš „Kauno Grūdų“ mišinių, Olgos Medveckajos, „Maxima“ technologės, dėka tapo šventinėmis ir puošniomis renginio vaišėmis.

Gurmanų mėgiami patiekalai iš vištienos produktų

Restorano „1 dublis“ virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas pristatė ir visus vaišino šventiniu patiekalu, gamintu iš „Vilniaus paukštynas“ vištienos blauzdelės be sąnario, naudojant burokėlius, karamelizuotus svogūnus ir obuolius, „Gerdva“ rapsų aliejų, demi glace („Oscar“ sultinys), gardinant madagaskaro, pipirų padažu. Deivydas vištienai pikantišką skonį ir malonų dūmų aromatą suteikė panaudodamas „Sangaida“ naujieną - „Smoking Gun“  įrenginį. Tomas Ragauskas, restorano „Take Way“ virtuvės šefas, vaišinovištienos peteliais „Tulpė“ vyšniose, pagardintais kriaušių-salierų kreminiu putėsiu bei puikiai tikusia „Reaton“ kaštainių tyre su vanile.

Ypatingi žuvų ir jūros produktų patiekalai

Naujų idėjų nestokojantis, LRVVKA naujokas, Algirdas Matčiūnas, pasidalino patirtimi, kaip originaliai paruošti patiekalus iš aštuonkojo („Reaton“): užkandį „aštuonkojį su baklažanų ikrais, kardamono jogurtu ir pomidorų fondiu“ ir pagrindinį patiekalą „aštuonkojį su moliūgo piurė, chorizo, puy lešių paplotėlių ir saldžios rūkytos paprikos padažu bei midijų putomis“.

Kitas asociacijos naujokas, Vytautas Alekna (restoranas „Telegrafas“), gamino plekšnės filė patiektą su morkų, pastarnokų ir žirnių tyrėmis, gardindamas „Reaton“ Bergamoto tyre. Dalyviai liko sužavėti plekšnės patiekalu!

Šventinis desertas – būtinybė ir galimybė išsiskirti

Desertas – privalomas paskutinis akcentas prie šventinio vaišių stalo, kuriuo virtuvės šefas gali priversti sugrįžti svečią į restoraną dar ne vieną kartą.  Gediminas Albrichtas demonstravo savo fantaziją žiemos tema ir sugebėjimus tai realizuoti, pagaminęs desertą viliojančiu pavadinimu „oru prisotintas šokoladas su trumais, kaštoniniais ledais ir „Senelio Šalčio barzda“.

LRVVKA narė Olga Medveckaja pasidalino patirtimi, kaip originaliai papuošti keksiukus, bei vaišino svečius šventiniais vaniliniais ir naujametiniais šokoladiniais keksiukais.

Deivydas Praspaliauskas pasidalino savo kurtu desertu „lengvai marinuoti ananasai su kukurūzais, apelsinų žievelėmis, ledais su mangais, obuolių putėsiais ir sūdyta karamele su džiovintais vaisiais ir alumi“. Virtuvės šefas desertui gardinti naudojo „DanSukker“ auksaspalvį sirupą.

Padėka

Dėkojame LRVVKA metiniams rėmėjams „Jokado projektai“, „DanSukker“, „KG Group“, „Manjana“, „Reaton“, „Sangaida“, „Santa Maria“, renginio rėmėjams „Gerdva“, „Litbana“, „Promo Cash&Carry“ bei bei informaciniams rėmėjams: www.meniu.lt, žurnalui „Geras skonis“, žurnalui „Restoranų verslas“, leidiniui „Horeca Guru“, interneto svetainei www.restoranai.lt. Dėkojame restoranui „Soul&Pepper“, mielai suteikusiam vietą renginiui ir visai restorano komandai, dirbusiai kartu su LRVVKA nariais.

Dėkojame LRVVKA nariams, gaminusiems patiekalus, atlikusiems paruošiamuosius ir organizacinius  darbus - dovanojusiems savo laiką kolegoms.

 

Su nuoširdžiausias šventiniais linkėjimais,

LRVVKA kolektyvas

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Joomla templates by a4joomla