1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

LRVVKA PREZENTACIJA DRUSKININKUOSE

 Vasaros sezoną Lietuvos virtuvių šefai pasitinka atnaujindami valgiaraščius

Artėjant vasarai Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) nariai kartu su viešojo maitinimo įstaigų sektoriaus atstovais surengė sezono naujienų pristatymą. Druskininkuose vykusiame renginyje, kurį vedė maisto žurnalistė Beata Nicholson, patyrę virtuvės šefai pasiūlė naujus receptus gaiviųjų gėrimų, lengvų užkandžių ir patiekalų iš naujai atrastų maistingų produktų. Netrukus šiomis naujienomis bus papildyti ir Lietuvos restoranų bei kavinių valgiaraščiai. 

Renginį vedusi Beata Nicholson po vykusio pristatymo dalinosi įspūdžiais, jog visi patiekalai buvo kupini vasariško šviežumo, smagu, kad sveiki ir modernūs ingredientai randa vietą ant lietuvių stalo, ir džiaugiuosi, kad pamažu naudojama kynva, kad siūloma daugiau galimybių su daržovėmis, vietoj pieno produktų naudoti avokadus, ar pilno grūdo miltus. Vasarą norime valgyti lengviau ir apie kokybę savo lėkštėje turėtume galvoti nuolat. LRVVK asociacija padeda naujienas sėkmingai paskleisti tarp viešojo maitinimo profesionalų ir taip, kad viskas pasiektų Lietuvos žmones“.

Pasak Beatos Nicholson, kynva (bolivinė balanda) – neprilygstamas maisto produktas, pasižymintis maistingumu, turi daug skaidulinių medžiagų. Puikus baltymų šaltinis, turintis subalansuotą rinkinį žmogui reikalingų amino rūgščių, mažai cukrų ir sočiųjų riebalų.

Sezono naujienų pristatyme Druskininkuose dalyvavo įvairių Lietuvos restoranų virtuvių šefai bei technologai, kurie dalinosi pačia naujausia patirtimi ir idėjomis, kaip pagaminti itin vasariškus patiekalus bei gaivius vasariškus kokteilius.


Užkandėlės ir gaivūs gėrimai


Restoranų „Forest“ virtuvės šefė Liucija Makovska svečių pasitikimui paruošė graikinių riešutų paštetą, laimo avokado desertą bei žaliuosius kokteilius su špinatų lapais, ūkininko R. Grajausko saulėgrąžų daigais. Kokteiliams paruošti puikiai tiko MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ parūpintas trintuvas „Blender SB-4“.



Renginio dalyviai vaišinosi „Maxima“ technologės Olgos Medveckajos iš AB „Kauno Grūdai“ pilno grūdo kvietinių miltų iškepta čiabatos duonele su saulėgrąžomis bei tamsia duona skaninata su džiovintais vaisiais, riešutais iš pilno grūdo ruginių miltų, išsaugojusių grūde maistingąsias medžiagas. Prie duonelių puikiai tiko užtepėlės su džiovintais pomidorais, baklažaninė ir žolelių-sūrio, skanintos „Santa Maria“ Provanso žolelėmis. Valius Čepanonis vaišino „Dzūkų magyras“ iškeptomis kanelėmis – prancūziškais pyragaičiais. Svečiams atsigaivinti virtuvės šefai „Mineraliniai vandenys“ parūpintą vandenį paruošė su chia sėklomis, laimais ir citrinomis.


Lengvi ir sveiki užkandžiai ir patiekalai

„Bonduelle“ naujienas - gelteklę, apdorotą garuose - minutės Technologija, išsaugant daugiau vitaminų ir mineralų, bei natūralaus skonio ir kvapo salierų piurė,  restoranų grupės „Fortas“ gamybos vadovas Arūnas Stoškus pasiūlė prie vegetariško užkandžio, paruošdamas kviečių grūdų kruopainį su gelteklėmis, salierų tyrele, vynuoginiais pomidorais, gardindamas čili pipiriukais bei džiovintų alyvuogių „žeme“. 


Iš mažai kaloringos AB „Vilniaus paukštynas“ vištienos šlaunų mėsos be odos  užkandį-suktinuką  su maistingomis „Reaton“ bolivinės balandos (kynva) kruopomis,  apelsinais, avokadais bei „Unilever“ džiovintais pomidorais aliejuje paruošė viešbučio „Park Inn By Radisson Vilnius“ gamybos vadovas Jevgenij Volkov.


Restorano „Karpynė virtuvės šefė Jolanta Gervienėčiobreliais marinuotą ir Santa Maria ciberžole skanintą Išlaužo žuvis“ europinio šamo filė patiekė  su kus-kuso mozaika, skanindama grilintų paprikų kremu, panaudojant Unilever griliuje keptas paprikas aliejuje.


Viešbučio Grand SPA Lietuva“ virtuvės šefas Tomas Mockūnas  Reaton“ ėrienos rumpsteiką kepė ant grilio, gardino karamelizuotomis kriaušėmis ir mėlynaisiais svogūnais, sous vide“ burokėliais, lengvai keptomis daržovėmis bei vyšnių-šokolado padažu.


Pristatant lengvus, vasariškus patiekalus Santa Maria“ atstovai papasakojo apie vasaros sezono barbekių linijos marinatus, aliejus. Sūrinės Varinis puodas bendrasavininkas Remigijus Žižys susirinkusius vaišino Lietuvos ūkininkų 6-8 mėn. brandintais sūriais, kurie savo kokybe ir skoniais nenusileidžia Europoje pripažintiems sūriams.


Modernūs desertai ir vasariški kokteiliai


Granite - mažytis apsivalymo ritualas prieš pagrindinį desertą, kurio sudėtyje balansuojama tarp rūgšties, kartumo ir saldumo bei mažu procentalumu alkoholio “, - pasakojo restorano 1 dublis virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas, paruošdamas granite su Reaton burokėlių tyre. Panaudojant skystą azotą, rabarbarų ledus, skanintus Dansukker cukrumi, su saldymedžio putėsiu, lazdyno riešutų kremu pristatė ir 1 dublis virėjas Povilas Giunteris.




Pasitinkant vasarą Monin ambasadorius Danila Blagoveščenskij pasiūlė tris gaivius kokteilius: obuolių-špinatų, burokėlių-aviečių bei melionų-slyvų. Svečius vaišino miško uogų šalta arbata, rytietišku šaltu limonadu bei šaltais gėrimais, paruoštais šerbeto aparatu.



Renginio metu virtuvės šefų parodomieji patiekalai buvo patiekiami ant UAB Sangaida šventiškai serviruoto stalo stilingose, naujos kolekcijos lėkštėse. Šalia serviruotės „Sangaida“ pristatė profesionalams „Victorinox peilius, pasižyminčius tvirtumu, pagamintus iš aukštos kokybės medžiagų. Victorinox kompanija suteikia savo gaminiams viso eksplotacijos laiko tarptautinę garantiją.

UAB „Jokado projektai“ rūpinasi ne tik virėjų aprangomis, tačiau gamina bei nuomoja madingas, nesilamžančias staltieses, stalų sijonus, kėdžių užvalkalus, suteikiančius šventei  elegantiškumo.

UAB Manjana pasiūlė, kaip paįvairinti stalą spalvingais serviravimo akcentais: servetėlėmis ir derančiais dekoruotais stalo serviravimo produktais – padėklais, stalo įrankių vokeliais su servetėle ar stalo takeliais.


Nuoširdžiai dėkojame už priėmimą viešbučio Grand SPA Lietuva restorano vadovei Ingai Uleckienei, padavėjams už pagalbą, rėmėjams už paramą ir produktus, gaminusiems virtuvės šefams pasidalinta patirtimi, nariams padėjėjams, dėliojusiems patiekalus, dalyvavusiems nariams ir svečiams!!!

Dėkojame LRVVKA metiniams rėmėjams: Bonduelle, AB Nordic Sugar Kėdainiai - Dansukker, UAB Jokado projektai, AB Kauno Grūdai, AB Vilniaus paukštynas, UAB MBR parduotuvių ir restoranų įranga, UAB Manjana, UAB Reaton, UAB Sangaida, AS Santa Maria, UAB Unilever Lietuva distribucija. Dėkojame renginio rėmėjams: Promo Cash&Carry – alyvuogių aliejus, riešutai, sviestas, kondensuotas pienas; UAB Dasita – šokoladas; UAB „Vilniaus Citma – vaisiai ir daržovės; AB Išlaužo žuvis; UAB Mineraliniai vandenys – negazuotas vanduo; ūkininko R. Grajausko įmonė  Daiginta“; Nestle Professional - kava.

Dėkojame informaciniams partneriams: žurnalams Geras skonis, Restoranų verslas; tinklalapiams - www.meniu.lt, www.horecaguru.lt, www.restoranai.lt

Daugiau informacijos teiraukitės:

Jūratė Mikalkėnienė

LRVVKA vykdomoji direktorė

Mob. tel. +370 615 67405

El. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

http://www.lrvvk.lt


Joomla templates by a4joomla