1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

Rudeninis „Gero skonio“ numeris jau prekyboje!

Azijos skoniai užkariauja pasaulį! Profesionalai teigia, kad Azijos virtuvės paplitimas Europoje ir JAV – šiandien viena ryškiausių gastronomijos pasaulio tendencijų. Taigi naujame rudens numeryje apie tai rasite daug publikacijų. Straipsnyje „Azijos skoniai užkariauja pasaulį“ trys žinomos Lietuvos virtuvės meistrės dalijasi įspūdžiais iš kulinarijos konkurso Honkonge, o publikacijoje „Rudens gėrybių vakarienė“ rasite keletą receptų su tituluotos Lietuvos šefės Honoratos Lyndo patarimais, kaip rudens gėrybių patiekalams suteikti ryškesnį, egzotiškesnį skonį bei aromatą. Puiku, jei pateikti receptai jus suintriguos ir įkvėps pasiruošti vakarienę namuose, bet jei labiau mėgstate vaišintis profesionalų pagamintu maistu ir teikiate pirmenybę vakarienei mieste, užsukite į keturis sostinėje įsikūrusius restoranus, kuriuose puoselėjamos Rytų bei Azijos šalių virtuvės. O tiems, kas dairosi naujų kelionės krypčių, straipsnis „Japonų virtuvę saugo UNESCO“. Autorė pasakoja apie nuostabią šios šalies gamtą, vandenyno dovanas, kruopščiai puoselėtas ilgametes tradicijas, keliavusias iš kartos į kartą, šimtmečius formavusias šalies valgymo kultūrą ir maisto ruošimo tradiciją. Pasak jos, nereikia būti patyrusiu gurmanu, norint atrasti ir pamilti įspūdingą Japonijos kulinarinį paveldą, kuris gyvas ir savitas tiek didžiuosiuose miestuose, tiek skirtinguose regionuose.

Dar vienas svarbus straipsnis keliautojams – „Massimo Bottura: „Nes maistas gali būti meilė“. Rudens numeryje, kaip ir kasmet, pristatomi pasaulio geriausi. Šiemet geriausiu pripažintas virtuvės šefo Massimo Botturos restoranas „Osteria Francescana“, įsikūręs Modenoje, Italijoje. Jis jau ketverius metus iš eilės priklauso lyderių trejetui. Pasak „The World’s 50 Best Restaurants“ konkurso rengėjų, šis restoranas siūlo vieną ypatingiausių valgymo patirčių, o patiekalai čia pasižymi drąsa, puikiai derinamomis vietos tradicijomis ir modernia virtuve, taip pat konceptualia filosofija ir senamadiškumo dvelksmu. Įdomu, kad 2018 m. visos trys geriausios pasaulio maitinimo įstaigos yra Europoje: antrą vietą laimėjo„El Celler de Can Roca“, esanti Žironoje, Ispanijoje, o trečią – 2013 m. pirmosios vietos nugalėtoja „Mirazur“, įsikūrusi Mentono mieste, Prancūzijoje. Žurnale rasite ir visą 50-ies pasaulio geriausių restoranų sąrašą.

Tai tik keletas šio numerio publikacijų. Versdami puslapį po puslapio rasite daugybę temų, receptų ir patarimų, kaip, atrodytų, toks kasdienis dalykas kaip valgymas gali tapti švente ir nuostabia patirtimi.

Skanaus skaitymo!

GERO SKONIO komanda

 

 


 

 


 

 

 


 

 

 


 

Joomla templates by a4joomla