1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

Paskelbta 30 geriausių restoranų Lietuvoje!

Gero maisto akademija paskelbė 30-ies geriausių restoranų Lietuvoje sąrašą. Pačio geriausio restorano įvertinimas atiteko šefo Martyno Praškevičiaus vadovaujamam restoranui Vilniuje „Stebuklai“. Antrosios vietos laimėtojas - restoranas „Dublis“, kurio šeimininkas ir virtuvės šefas Deivydas Praspaliauskas. Restoranas „Dine“ įvertintas trečiąja vieta, o Klaipėdos restoranui „Monai“ skirta ketvirtoji vieta.

Kad kuo objektyviau būtų išaiškinti geriausi šalies restoranai buvo suburta Gero maisto akademija, kurioje dabar yra virš 100 žinovų: geriausi Lietuvos šefai, restoranų savininkai, apie industriją rašantys žurnalistai, someljė, įžvalgiausi pietautojai ir vakarieniautojai bei kiti industrijos ekspertai. Geriausiai Lietuvoje įvertintų restoranų gretose daugiausiai restoranų, kurių šeimininkas pats yra ir virtuvės šefas. Tai ypatingai išryškėja pirmajame dešimtuke.

Projektą Gero maisto akademija įgyvendina kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei žurnalu „Geras skonis“. 


30 GERIAUSIŲ ŠALIES RESTORANŲ SĄRAŠAS:

1 – „Stebuklai“, Vilnius. Šefas ir šeimininkas Martynas Praškevičius. Grill&bar restoranas.

2 – „Dublis“, Vilnius. Šefas ir šeimininkas Deivydas Praspaliauskas. Braserija ir „fine dining“ restoranas.

3 – „Dine“, Vilnius. Šefas ir šeimininkas Egidijus Lapinskas ir Žilvinas Laurinėnas. „Fine dining“ restoranas.

4 – „Monai“, Klaipėda. Šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius. Namų restoranas.

5 – „Gastronomika“, Vilnius. Šefas ir šeimininkas Liutauras Čeprackas. Degustacinių vakarienių („fine dining“) restoranas.

6 – „Momo Grill“, Klaipėda. Šefas ir šeimininkas Vytautas Samavičius ir Valdas Anusevičius. Grill&bar restoranas.

7 – „Šturmų Švyturys“, Vilnius, Ventės ragas. Šefas ir šeimininkas Česlovas Žemaitis. Šviežios žuvies restoranas.

8 – „IDW Esperanza Resort“, Trakų raj. šefas Mickey Bhoite. Moderni kūrybinė virtuvė.

9 – „Sweet Root“, Vilnius. Šefas Justinas Misius. Metų laikų įkvėpta vietinė virtuvė.

10 – „Saint Germain“, Vilnius. Šefas Gediminas Švenčionis. Prancūziška virtuvė.

11 – „Gaspar's“, Vilnius. Šefas Gaspar Fernandes. Moderni virtuvė įkvėpta Indijos.

12 – „Sofa de Pancho“, Vilnius. Šefai Martynas Maciulevičius ir Mantas Dobradziejus. Virtuvė įkvėpta Meksikos.

13 – „Böff“, Vilnius. Šefas Mher Gevorkjan. Didkepsnių restoranas.

14 – „Marche de Provence“, Vilnius. Šefas Linas Barysas. Lietuviška Viduržemio jūros virtuvė.

15 – „Monte Pacis“, Kaunas. Šefas Ernestas Viršilas. Viso pasaulio virtuvė.

16 – „Uoksas“, Kaunas. Šefas Artūras Naidenko. Naujoji lietuviška virtuvė.

17 – „Telegrafas“, Vilnius. Šefas Javier Lopez. Moderni europietiška virtuvė.

18 – „Meat“, Vilnius. Šefė Indrė Medeliauskaitė. Mėsos restoranas.

19 – „Time“, Vilnius. Šefas Andrius Kubilius. Kūrybinė virtuvė.

20 – „Imperial“, Vilnius. Šefė Aldona Gečienė. Įkvėpta modernios Amerikos virtuvės su italų ir prancūzų virtuvių prieskoniais.

21 – „Da Antonio“, Vilnius. Šefas Dmitrij Babenko. Moderni itališka virtuvė.

22 – „Stikliai“, Vilnius. Šefas Linas Bražinskas. Europietiška virtuvė su lietuviškos virtuvės akcentais.

23 – „Dia“, Kaunas. Šefas Algirdas Matačiūnas. Viso pasaulio virtuvė.

24 – „Nerija“, Nida. Šefas Jonas Bilotas. Europietiška virtuvė.

25 – „Palanga SPA luxury“, Palanga. Šefas Maksimas Mantorovas.

26 – „Bistro 18“, Vilnius. Šefas Saulius Taučius. Europietiška klasika.

27 – „La Provence“, Vilnius. Šefas Arūnas Oželis. Viduržemio jūros virtuvė.

28 – „Šiaurės jūra“, Vilnius. Šefas Donatas Dabrovolskas. Žuvies ir jūros gėrybių restoranas.

29 – „Brasserie de Verres en Vers“, Vilnius. Šefas Gediminas Andriuškevičius. Prancūziška virtuvė.

30 – „Salvete City“, Vilnius, šefas Antonio Serra. Moderni itališka virtuvė.


Daugiau informacijos:

Gero maisto akademija

http://www.30geriausiurestoranu.lt/

Joomla templates by a4joomla