1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

LRVVKA prezentacija „Šventinis Naujametinis valgiaraštis“

Svečių pasitikimui „Amerikos Ambasados“ virtuvės šefė Honorata Lyndo „Baltic Larus“ sūdytą parūkytą antienos krūtinėlę patiekė trimis būdais: su karamelintais kinkanais ir bruknėmis, datulių džemu ir ožkos sūrio kremu bei persimonų-obuolių pagardu. Šventinį pyragą su mandarinų cukatomis, imbieru ir kokosais bei speltos miltų paplotėlius su kepintomis alyvuogėmis ir žolelėmis iškepė Aida Matulevičiūtė, dirbanti „HBH Vilnius“. Šefė taip pat pasiūlė obuolių ir mėtų punčą su cinamonu ir raudonais čili pipiriukais. Imbieriniais sausainiais vaišino technologė Olga Medveckaja. Virtuvės šefas Valius Čepanonis pasidalino konditerinėmis paslaptimis, kaip teisingai šventėms iškepti kaneles.


Pirmąjį savo restorano „Dublis“ gimtadienį švenčiantis šefas Deivydas Praspaliauskas renginio dalyvius vaišino moliūgų ir rūkyto ungurio sriuba su ožkos sūriu ir skrudintomis moliūgų sėklomis bei saulėgrąžų daigais. Šventėms anties kepenėlių pašteto (pranc. Foie gras) ir meduolinio biskvito užkandį su apelsinų džemu pristatė UAB „Sanitex“ technologas Vladas Judickis. Viešbučio „Corner“ virtuvės šefas Mindaugas Mizaras gamino Prancūzijoje populiarią vištieną „Supreme“ – AB „Vilniaus paukštynas“ vištienos krūtinėlę su sparnelio dalimi, marinuodamas sojų padaže „Santa Maria“ „Ketjap“ bei užkandį gardindamas pankoliais, juoda ir raudona bolivine balanda bei sojų oru. Patyrusi virtuvės meistrė Aldona Gečienė svečiams pasiūlė UAB „Reaton“ rudagalvės menkės patiekalą, skanintą „Daregal“ žolelių plutele, švelnia bulvių česnakų piure, morkų čili kremu ir traškiomis daržovėmis.


Po to ant stalų svečiams buvo tiekiami keraminėje kepsninėje, rūkykloje ir krosnyje „Big Green Egg“ virtuvės šefo Lauryno Bužinsko paruošti lengvai apskrudinti, minkšti, sultingi „Baltic Larus“ brandintos jautienos „Tomahawk“ didkepsniai su griliuotu pastarnoku, grybais ir žolelių padažu. Šefas jautieną gardino „Santa Maria“ „Pad Thai“ ir „Kimchi“ prieskoniais. „Big Green Egg“ taip pat susirinkusius supažindino su kepsninių galimybėmis ir kvietė švenčių sezonui jose ruošti gardžią žuvį, troškinius, naminę duoną, pyragą, užkepėlę ir net gi ledus.


Eklerą su „Delight“ grietinėlės sūriu, geltonųjų slyvų kremu, „Panna Cotta“ putėsiais ir šiltomis kriaušių-persimonų salotomis paruošė Darius Dabrovolskas, sveikatingumo ir poilsio komplekso „Vytautas Mineral SPA“ virtuvės šefas. Desertui Darius naudojo „Unilever Food Solutions“ produktus profesionalams - „Delight“ grietinėlės sūrį, „Carte D'or Panna Cotta“ - bei „Dansukker“ cukraus miltelius.


Tarp gausiai tiekiamų vaišių į vėlyvuosius pusryčius susirinkusius svečius su švenčių metu aktualiomis verslo etiketo taisyklėmis supažindino ir stalo serviravimo patarimais dalinosi tarptautinio protokolo ir etiketo konsultantė Ariana Rastauskaitė.


Šefų pristatyti patiekalai buvo serviruojami UAB „Sangaida“ lėkštėse, išsiskiriančiose kokybe, originalumu ir elegancija. Artėjant šventiniam laikotarpiui, įmonė akcentavo naujienas - „Nordic Berry“ trintas uogas gėrimams.


Kuriant svečiams gerą nuotaiką ir jaukią aplinką, UAB „Jokado projektai“ pasiūlė salės ir stalų puošybos idėjas. Kartu pristatė profesionalams naują švarkų kolekciją - UAB „Jokado projektai“ by Deivydas Praspaliauskas, drąsiems ir siekiantiems inovatyvumo šefams.


UAB „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“ - bendra Lietuvos ir Vokietijos įmonė, turinti daugiau nei 20 metų patirtį, papasakojo apie moderniausius įrengimus - vokiškas konvekcines krosnis, pasižyminčias daugiafunkcionalumu ir ekonomiškumu.


UAB „Manjana“, profesionalių švaros sprendimų ir priemonių tiekėja, pristatė „Brita Professional“, vandens filtravimo sprendimus, skirtus tiekti tyram stalo vandeniui maitinimo įstaigose. Pristatymo metu sužinojome, kodėl vandens kokybė ypač svarbi kavos ir maisto gaminiams.


Dėkojame metiniams partneriams: „Baltic Larus“, „Big Green Egg“, „Dansukker“, „Jokado projektai“, „Manjana“, „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, „Reaton“, „Sangaida“, „Santa Maria“, „Sanitex“, „Promo Cash&Carry“, „Unilever Food Solutions“, „Vilniaus paukštynas“, informaciniams partneriams - žurnalams „Geras skonis“, „Restoranų verslas“, meniu.lt

Dėkojame „Green Hall“ restorano komandai už priėmimą ir visokeriopą pagalbą.

Linkime visiems jaukių, šviesių švenčių!


Daugiau informacijos:

Jūratė Mikalkėnienė

LRVVKA vykdomoji direktorė

Mob. tel. +370 615 67405

El. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Joomla templates by a4joomla