1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Pasitinkame pavasario sezoną!

LEKTORĖ – augalinio maisto technologė Ona Jurkšienė

PROGRAMA

Pasitikimas – daigintų avižų ir razinų gira

TEMOS

  1. Įvairių grūdinių kultūrų ir sėklų daiginimo principai. Prasmė ir maistinė vertė.

  2. Daiginti saulėgrąžų branduoliai. Daiginti ir žemoje temperatūroje džiovinti saulėgrąžų branduoliai. Metodas, naudojimo principai patiekalų gamybai.

    Degustacija:

               - žiedinių kopūstų salotos su daigintų saulėgrąžų ir gražgarsčių padažu;

               - daigintų saulėgrąžų užtepėlė su daržovėmis.

  3. Daiginti avinžirniai. Metodas, naudojimo principai patiekalų gamybai.

    Degustacija: daigintų avinžirnių salotos su nevirtais marinuotais burokėliais ir migdolų „sūriu“.

  4. Daiginti lęšiai, daigintos mung pupelės. Metodas, naudojimo principai patiekalų gamybai. Daigintų lęšių ir mung pupelių ragavimas.

  5. Daigintos nelukštentos kanapės. Degustacija: daigintų kanapių pienas su priedais.

  6. Daiginti grikiai. Daiginti ir žemoje temperatūroje džiovinti grikiai. Daiginimo metodika, naudojimo principai patiekalų gamybai. Degustacija: daigintų grikių salotos su daržovėmis; daigintų grikių užkandis/desertas su obuolių tyre ir dž. vaisiais ir uogomis; kokteilis sotusis; žemoje temperatūroje džiovintų grikių ir dž. vaisių saldainiai su uogų pudra.

Kursai vyko „MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, Vilniuje

Daugiau informacijos +370 615 67405.

Joomla templates by a4joomla