1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

LRVVKA ataskaitinis visuotinis susirinkimas!

 LRVVKA 2018 M. PLANAI IR VEIKLA

1. Lietuvos darbdavių konfederacija, bendradarbiaudama su LRVVKA, įgyvendina projektą Profesijos mokytojų kompetencijų tobulinimas apgyvendinimo ir maitinimo paslaugų bei turizmo srityse, finansuojamą Europos socialinio fondo lėšomis.

Projekto pradžia 2017 07 11, projekto pabaiga 2018 12 10

4 TECHNOLOGINIŲ KOMPETENCIJŲ PROGRAMOS MAITINIMO SEKTORIUJE:

Maisto be alergenų gamyba;

Maisto gamyba žemoje temperatūroje;

Šaldytų ir saldžių gaminių gamyba;

Klientų aptarnavimas maitinimo įstaigose.

Programų praktinio dėstymo laikotarpis nuo 2018 m. kovo mėn. iki 2018 m. rugsėjo mėn. Programos susideda iš bendrųjų (teorinio) ir specialiųjų (praktinio) modulių. Bendrasis modulis dėstomas sektoriniuose praktinio mokymo centruose VTPVM ir KMPPMC. Kursus veda programos metodininkai - kovo - balandžio mėn. Specialusis modulis bus dėstomas sektoriniuose ir LRVVKA įmonėse nuo kovo iki rugsėjo mėn. Formalaus atsiskaitymo metu mokytojai turės projekto valdymo grupės komisijai pristatyti kompetencijų portfelį (atliktas užduotis, nuotraukas) ir sėkmingai atlikti praktinę užduotį.

2. Profesinio mokymo įstatymas įsigalioja nuo 2018 02 01. LRVVKA įtraukta į sektorinį profesinį komitetą.

3. Socialinis, edukacinis projektas Sveikas vaikas, sveika ateitis, bendradarbiaujant su Kauno miesto savivaldybe. Numatoma su šefais 40 edukacijų: kovas-birželis ir rugsėjis-spalis. Vienodos programos parengimas ir inventoriaus/produktų finansavimas.

4. Su Kauno miesto savivaldybe numatomas LRVVKA dalyvavimas darbo grupėse dėl ikimokyklinio ugdymo valgiaraščių ir virtuvės įrangos naujinimo.

5. Vasario 17 d. Nacionalinės šefų komandos vakarienė, Novotel, Vilnius. Dalyvauja nacionalinių komandų treneris, WorldChefs sertifikuotas teisėjas švedas Douglas Spiik.

6. Kovo 18 d. LRVVKA prezentacija, Amberton Klaipėda.

7. Balandžio 13 d. Nacionalinės šefų komandos vakarienė, restoranas „Siesta, Kauno raj.

8. Balandžio 22 d. kursai, MBR mokymų klasė, Vilnius.

9. Gegužės 13 d. LRVVKA prezentacija, Druskininkai.

10. Biržėlio 10 d. konditerijos kursai profesionalams, Gastro studija, Kaunas.

11. Birželio 26 - 30 d. tarptautinis konkursas Hot Chef Challange Honkonge.

12. Rugpjūčio mėn. GHPT nauja redakcija.

13. Rugsėjo 16 d. LRVVKA prezentacija, vid. Lietuva.

14. Lapkričio 8-10 d. Litexpo, Vilnius: 8 d. SUP mokinių virėjų konkursas bei Virėjų ir barmenų konkursas; 9 d. Mokinių-virėjų konkursas; Jaunasis virėjas; 10 d. Geriausias Lietuvos šefas; Nacionalinės komandos vakarienė. Vertinimo komisijos pirmininkas Dragan Unic - WorldChefs Europos šalių šiaurės regiono direktorius.

15. Lapkričio 21-29 d. Lietuvos nacionalinė komanda, Culinary World Cup, Liuksemburgas. Komandos kapitonai Deivydas Praspaliauskas ir Darius Dabrovolskas. Komandos nariai: Jaroslav Orševski, Vytautas Zdanauskas, Nikita Vornik, Artūras Samavičius, Jevgenij Volkov, Toma Piskarskaitė ir Irena Bukauskautė-Petrik.

16. Gruodžio 9 d. LRVVKA šventinė prezentacija, Kaunas/Vilnius.

17. Kuriamas svetainės patrauklesnis/modernesnis variantas.

18. Jaunimo klubo veikla.

19 . GHPT Akrilamido normos klausimas.

20. Ligoninių valgiaraščių atnaujinimas, bendradarbiaujant su LR SAM.

21. Alkoholio kontrolės įstatymo pakeitimai.

 

Joomla templates by a4joomla