1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

Prezentacija „Baltijos jūros regiono virtuvė“

Artėjant šiltajam sezonui, Lietuvos virtuvės šefai kartu su meistru iš Latvijos bei visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pajūryje pristatė Baltijos jūros regiono virtuvę, kuri stebina ne tik žuvies patiekalų įvairove, bet ir gardžiais paukštienos bei mėsos patiekalais. Viešbutyje Amberton Klaipėda idėjomis ir patirtimi dalinosi tarptautinių konkursų dalyviai bei patyrę virtuvės šefai: Evgenij Ponomarjov, Latvijos virėjų klubo Pavarų klubs Tarybos narys, restorano Gastronome gamybos vadovas; LRVVKA prezidentas Jaroslav Orševski, restorano Siesta virtuvės šefas; jaunasis talentas Bernardas Anužis, iš restorano Onorė; skonio meistras Artūras Braslauskas ir Flamingo konditeris Darius Piščikas. Šefai atskleidė patiekalų gamybos paslaptis, supažindino su neatrastais skoniais, pristatė Asociacijos partnerių naujienas.

Svečių pasitikimui Friedricho pasažas virėjai Brigita Barisienė ir Andrej Alimov pasiūlė vieno kąsnio užkandėles: Mantinga duonelę su kietaisiais kviečiais, pagardintą burokėlių ir avinžirnių užtepu su rūkyta skumbre bei duonelę Rustiko su ožerskio uogomis, skanintą su moliūgų sėklų užtepu ir keptomis sardinėmis. Restorano Pušų paunksnėje virtuvės šefė Laima Kryžienė patiekė gaivius trijų skonių padažus: apelsininį-imbiero; avokado-jogurtinį; paprikų ir čili padažą, gardintą Unilever raudonąja kario pasta bei keptomis paprikomis aliejuje. Šie padažai rekomenduojami pasitikimo vaišėms prie paukštienos, mėsos užkandžių ar Home Style bulvyčių. Renginio svečiai troškulį malšino mėgaudamiesi Melt Water ištirpusio ledo geriamuoju vandeniu, išgautu iš artezinio gręžinio ir išgrynintu daugiapakopiu šaldymu bei tirpinimu. Šalia Klaipėdos veikiančioje gamykloje inovatyviomis technologijomis kuriamas unikalus vanduo populiarus daugelyje pasaulio šalių.

Algirdas Matačiūnas, restorano Brasserie Avenue virtuvės šefas, užkandžiui pasiūlė Reaton silkę Matje su kąstiniu ir skandinaviška strimėle su morkų žiedais ir svogūnų tyre. Latvijos restorano Gastronome gamybos vadovas Evgenij Ponomarjov papasakojo, kaip teisingai žemoje temperatūroje paruošti krevetes ir šukutes, skanindamas jas su mango želė ir šviežio mango, laimo, baziliko salotomis. Santa Maria skonio meistras Artūras Braslauskas gamino lašišos užkandį žemoje temperatūroje su Bulgur kruopomis ir sojų pupelėmis, kalafiorais, imbiero ir citrinų padažu, puošė žolelių daigais.

Restorano Siesta virtuvės meistras Jaroslav Orševski nustebino Vilniaus paukštynas vištienos sparnelių confit su karamelizuotais obuoliais, gardintais cinamonu ir vanilės lazdelėmis, sviestinės bandelės trupiniais ir moliūgų padažu, skanindamas daržiniu builiu ir triufelių aliejumi. Baltic Larus marinuotą antienos filė su medaus, sviesto ir burokėlių acto glazūra, gardintą gelteklės ir pastarnokų kremu, su kiaulių odelių meduje karamelizuotų moliūgų sėklų pabarstuku, puoštą ridikėliais pristatė restorano Onorė virtuvės šefas Bernardas Anužis. Latvijos virtuvės šefas Evgenij Ponomarjov gamino jautienos steiką su rozmarinu, svogūnų ir morkų piurė, bulvėmis, skanino raudono vyno padažu, puošė žolelėmis.

Kavinės Flamingo konditeriai Darius Piščikas ir Tomas Danilevičius paruošė jogurtinę sūrio panna cotta su šaltalankių ir Promo Cash&Carry slyvų confit, patiekiamą su avižinių dribsnių ir riešutų biskvitu, pistacijų traškučiu, špinatų trupinukais ir spanguolių morengais. Desertą su vanilės Ricotta kremu, akacijų medaus padažu, vyno karamele ir traškiais sausainiais pasiūlė Latvijos virtuvės meistras Evgenij Ponomarjov.

Svečiams jaunatviško stiliaus virėjų aprangą by Robert Kalinkin pristatė Jokado projektaivadovė Dovilė Zakarė ir Tina Dance šokėjos. Šventiniai patiekalai buvo serviruojami Sangaida porcelianinėse, elegancija dvelkiančiose lėkštėse. Įmonė taip pat pasiūlė naujieną - prabangios serviruotės nuomą. MBR parduotuvių ir restoranų įranga supažindino su maisto gamybos įrangos inovacija - MKN analogų pasaulyje neturinčia daugiafunkcionalia keptuve. Higienos ir švaros įmonė Manjana pademonstravo, kaip efektyviai ir ekonomiškai naudoti maistinę pakavimo plėvelę, kepimo popierių bei foliją, pristatė unikalią maisto pateikimo sistemą, kuri užtikrina saugų maisto pateikimą klientui be papildomų išlaidų.

Nuoširdžiai dėkojame viešbučio Amberton Klaipėda restorano vadovui Mindaugui Prižginui už priėmimą bei jungtinei restorano ir Klaipėdos turizmo mokyklos padavėjų komandai.

 

Daugiau informacijos:

Jūratė Mikalkėnienė

LRVVKA vykdomoji direktorė

Mob. tel. +370 615 67405

El. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

Joomla templates by a4joomla