1.JPG2.jpg4.JPG5.jpg9.JPG

LRVVKA prezentacija „Švenčių belaukiant“

Gruodžio pradžioje Lietuvos virtuvės šefai kartu su visuomeninio maitinimo įmonių partneriais pristatė artėjančioms didžiosioms metų šventėms skirto valgiaraščio idėjas ir pasiūlymus. Viešbučio Crowne Plaza restorane „Horizontas“ patyrę virtuvės meistrai, konkursų laimėtojai, tarp kurių – sidabro medaliu apdovanotas konkurso „Geriausias Lietuvos virėjas“ Gabrielius Zajac, aukso ir sidabro medalius iškovoję Jonita Šeščilaitė ir Erikas Janerikas konkurse „Geriausias Lietuvos Jaunasis virėjas“, konditerės Dovilė Valentienė ir Monika Garnelė bronza įvertintos pasaulio kulinarijos čempionate „Culinary World Cup 2018“, Liuksemburge, dalinosi patiekalų gamybos ir pateikimo kūrybiniais pasiūlymais, stalo puošybos idėjomis bei kvietė mėgautis pikantiškais, subtiliais skoniais.

Svečių pasitikimui Mažoji Ragainė konditerė Ema Bikelienė pasiūlė tartaletes su šokoladiniu pudingu ir apelsinų cukatais. Mantinga bambuką primenančios formos mini krepšelius bamboo iš drėgmei atsparios tešlos gurmaniškai įdarė sūdyta parūkyta antiena ir švelnaus skonio delikatesą vaišių stalui dovanojo Baltic Larus atstovai. Mini krepšeliai - idealus pasirinkimas, kuriantiems mažus pikantiškus užkandžius. Šventinį karštą pasitikimo gėrimą svečiams Sangaida pasiūlė iš natūralių Nordic Berry trintų uogų: šaltalankių, juodųjų serbentų bei aviečių ir mėlynių su cinamonu.

Palangos restorano 4 virtuvės šefas Gabrielius Zajac renginio dalyvius vaišino Reaton austrių užkandžiu su pastarnokų ir lazdyno riešutų kremu, žaliu obuoliu, karamelizuota saliero šaknimi, juodosiomis garstyčiomis, skanino traškia balanda. Burokėlių sriubą su ėriena ir ožkos sūrio kroketu, morkų traškučiu ir daigintais kviečiais pristatė restorano Ertlio namas vyr. virėjas Erikas Janerikas. Šventėms Baltic Larus anties krūtinėlę su kalėdiniais Santa Maria prieskoniais, krosnyje keptais persimonais, bolivine balanda virta burokėlių sultyse gamino restoranų grupės Fortas gamybos vadovas Arūnas Stoškus. Patiekalams vaisius ir daržoves parūpino įmonė Promo Cash&Carry/Food Service.

Artėjant didžiosioms šventėms, desertą pasiūlė restorano Esperanza Resort konditerė Jonita Šeščilaitė: spanguolių Magdė, lėto virimo Nashi kriaušė, kriaušių ir spanguolių šerbetas, limoncello ikrai ir aviečių želė. Desertui skaninti naudojami kokybiški Dansukker produktai. Konditerijos įmonės Jo malonė meistrės Monika Garnelė ir Dovilė Valentienė paruošė Karamelinę rožę: Valrhona dulcey šokoladą, Dulcey ganašą su abrikosais ir kalamansi, minkštą karamelę, traškų sluoksnį su žemės riešutais Nugatinas, abrikosų ir bananų vaisinį traškutį, žemės riešutų biskvitą.

Susirinkusius svečius „Jokado projektų“, profesionalų virėjų garderobe, vadovė Dovilė Zakarė supažindino su individualaus įvaizdžio kūrybos galimybėmis, pristatė Roberto Kalinkino naują, stilingą šefų aprangą. Šventinei stalo serviruotei Sangaidapristatė „Rak Porcelain“ kolekciją, išsiskirianti kokybe, elegancija ir viliojančiomis spalvomis. MBR parduotuvių ir restoranų įranga“, turinti 25 metų patirtį, supažindino su maisto gamybos įrangos inovacijomis - naujais įrengimais: nuo konvekcinių krosnių MKN  iki brandinimo šaldytuvų. „Manjana“ priminė apie higienos ir švaros svarbą maitinimo įmonėse bei pasveikino su gausiomis dovanomis.

Renginio metu svečiai dėkojo ir džiaugėsi Nacionalinės šefų rinktinės laimėjimais pasaulio kulinarijos čempionate Culinary World Cup 2018, Liuksemburge: ART kulinarinis ir konditerinis stalas bei karštosios virtuvės rungtis - bronzos medaliai. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokytoja Vita Brūzgienė - individuali meninio sūrio raižymo rungtis - aukso medalis. Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija dėkoja virtuvės šefams už pasidalintas skanias idėjas, kūrybiškumą, metiniams asociacijos partneriams - už bendradarbiavimą, pasiūlytas naujoves, galimybę augti ir tobulėti bei šventiniu laikotarpiu linki energijos, ištvermės ir stiprybės!


Daugiau informacijos:

Jūratė Mikalkėnienė

LRVVKA vykdomoji direktorė

Mob. tel. +370 615 67405

El. paštas Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlų. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.

 

 

Joomla templates by a4joomla