1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Rinkiminis – ataskaitinis susirinkimas, prezentacija

    Asociacijos Taryba ir Prezidentas renkami kas treji metai. Šiemet Tarybos bei Prezidento pasikeitimai kardinalūs. Asociacijos vairas pirmąkart LRVVKA istorijoje patikėtas moteriai - LRVVK asociacijos Prezidente balsų dauguma buvo išrinkta Rūta Šiušienė - konditerijos cecho „Beatričės saldumynai“ gamybos vadovė. Į naują Tarybą šį kartą išrinkta neįprastai daug vyrų: Darius Dabrovolskas, Tomas Rimydis, Stanislav Kizenevič, Leonardas Maceikanec; jiems talkins Tarybos narės – senbuvės - Aldona Gečienė ir Ona Jurkšienė.
    Antrojoje renginio dalyje buvo prisimintas 2011 metais vykęs LRVVK asociacijos organizuotas Jaunųjų virėjų konkursas. Renginio dalyviai ekrane galėjo stebėti įdomiausias konkurso akimirkas, įspūdingiausių patiekalų nuotraukas, klausytis konkursų dalyvių komentarų ir įspūdžių.
    Artūras Nečejauskas, portalo Meniu.lt komercijos ir reklamos direktorius, pristatė VŠĮ „Kultūros idėjų instituto“socialialiai atsakingo verslo skatinimo projektą viešojo maitinimo sektoriuje „Kas šiandien meniu“.
    Padėkoję nuolatiniams LRVVK asociacijos rėmėjams už glaudų ir vaisingą bendradarbiavimą ataskaitiniais metais, LRVVKA džiugiai pristatė savo naujuosius metinius rėmėjus – „Nestle Professional“ nuo šiol mus vaišins ir padės pasiūlyti klientams gardžią Nescafé kavą; kiti naujieji partneriai - UAB „Apiterapija“ pristatinės profesionalią avalynę virėjams.
    Džiaugiamės, kad Asociacijos gretas papildė nauji nariai – Dalia Lapinskienė, UAB „Gurmanų klubas“ bei HBH Juozo alaus bravoras - UAB „Žibosa“.
    Pasibaigus pirmajai – oficialiajai - susinkimo daliai, LRVVKA nariai ir renginio svečiai buvo pakviesti iškilmingos degustacinės vakarienės. Svečiai pasitikti su duona bei Deivydo Praspaliausko (būsimo restorano „Lauro lapas“ šefo) bei Halinos Višnevskajos (viešbučio „Šarūnas“ virtuvės vadovės) gamintais gardžiais sviesteliais su juodosiomis alyvuogėmis bei saulėje džiovintais pomidorais.
    Darius Dabrovolskas (restoranas „Neringa“) svečiams pateikė šaltąjį užkandį – „Cash & Carry“ pateiktos triušienos duetą su bulvių salotomis, svogūnų ir mangų džemu, šakninių daržovių ir obuolių salotomis bei žolelių majonezu.
    Halina Višnevskaja pagamino keptą „Reaton“ ešerio filė, ją pateikė su špinatų lapais, „Bonduelle“ žiedinių kopūstų ir juodųjų alyvuogių tyrėmis, Zitos Siautielienės Ūkio patiekta laimais pagardinta s sraigių mėsa bei laimų putėsiais.
    Rytietiškos virtuvės ekspertė Liucija Makovska (restoranas „Tokyo“) renginio svečius sušildė su Tailandietiška sriuba, pagardinta „Santa Maria“ Teryaki padaže marinuota „Reaton“ Pekino antimi ir aštriu saldžiarūgščiu padažu.
    Aldona Gečienė (restoranas “California Gourmet”) pateikė karštąjį jūros gėrybių patiekalą – „Reaton“ midijas, paruoštas dviem būdais –su baltuoju vynu ir daržovėmis bei su pomidorais.
    Honorata Lyndo (restoranas „Steak House Helios“) antrajam karštajam patiekalui pateikė jautienos nugarinę su fondant bulvyte, daržovių tyre ir baravykais.
    Vakarienės kuliminacija tapo Deivydo Praspaliausko (restoranas „Lauro lapas“) karameliniai „Nestle“ ledai su karamelizuotomis kriaušėmis bei klevų sirupo putėsiais.
    Džiaugiamės puikiai pavykusiu ataskaitiniu renginiu, kuris įkvėpė naujiems darbams. Tikimės, kad šie metai bus ne mažiau sėkmingi ir kūrybingi. Kviečiame visus LRVVKA narius ir kitus kolegas virėjus dar aktyviau dalyvauti ir asociacijos organizuojamose prezentacijose, ir nebijoti išbandyti jėgas būsimuose Lietuvos ir tarptautiniuose virėjų konkursuose. Juk tik sekdami pasaulines gastronomijos naujienas bei nuolat keldami savo meistriškumą, būsime kūrybingi ir įdomūs mūsų klientams.

Joomla templates by a4joomla