1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG
Klaida
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder sankpet is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

Baltijos jūros regiono šalių tarptautinis “Baltijos kulinarinės žvaigždės” taurės (“Baltic Culinary Star” Cup) konkursas

[sigplus] Critical error: Image gallery folder sankpet is expected to be a path relative to the image base folder specified in the back-end.

    Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos (LRVVKA) komandą „Gintarinis aljansas“ sudarė: Darius Dabrovolskas (restoranas „Neringa“), Deivydas Praspaliauskas (restoranas „Lauro lapas“) bei Tomas Rimydis (restoranas „Diverso“), komandos teisėjas - LRVVKA tarybos narys Stanislav Kizenevič, komandos vadovas - LRVVKA tarybos narys Leonardas Maceikanec.
    Konkurso dalyviai 3 dienas varžėsi specialiai įrengtose virtuvėse – ringuose, kuriuose per 2 valandas turėjo pagaminti po 7 patiekalo porcijas – 1 parodomąjį patiekalą ir 6 porcijas teisėjams paragauti.
    Pirmąją konkurso dieną virėjai gamino savo šalies nacionalinį karštajį užkandį iš lašišos. Ši užduotis atiteko Deivydui Praspaliauskui. Jaunasis virtuvės meistras pagamino lašišą dviem būdais – virtą su burokėlių milteliais bei keptą su prieskoninėmis žolelėmis. Deivydas garnyrui pateikė marinuotus burokėlius, šviežius šparagus, špinatų tyrę, japonišką ridiką, rudojo sviesto padažą ir karšto majonezo espuma. Šis patiekalas Lietuvos komandai pelnė pirmąjį aukso medalį.
    Antrąją konkurso dieną dalyviai turėjo pagaminti karštąjį patiekalą iš marmurinės jautienos. Tomas Rimydis pagamino jautieną dviem būdais – keptą žemoje temperatūroje bei apvirtą svieste bei pateikė su pamarinuotomis mokytėmis, svieste apvirtomis bulvėmis, moliūgų-čili tyre, daržovių-sūrio suflė. Atsilikęs vos keliais taškais nuo Suomijos atstovės, Tomas pelnė sidabro medalį.
    Trečiąją dieną konkurso dalyvių laukė sunkiausia užduotis – „Juodoji dežė“. Vos per 2 val. virtuvės meistrai turėjo pagaminti banketinį patiekalą 6 asmenims ir 6 porcijas teisėjams paragauti. „Juodąsias dėžes“, kuriose buvo privalomi panaudoti poduktai, virėjai galėjo atidaryti likus vos 10 min. iki darbo pradžios. Šiemet konkurso rengėjai pateikė elnieną, grybus bei miško uogas.
    Darius Dabrovolskas elnienos išpjovą pateikė trim būdais – rūkytą su burokėlių traškučiu, keptą žemoje temperatūroje bei tartarą su burokėlių esensija. Puikiais elnienos palydovais tapo šviežių šparagų salotos su jogurto espuma ir pavasarinės morkytės su sūdytais agurkais. Konkurso teisėjus sužavėjęs nepaprastu patiekalo skoniu, maisto gaminimo technologijomis bei estetika Darius Dabrovolskas pelnė aukso medalį.
    Šiais metais absoliučiais nugalėtojais ir Taurės laimėtojais tapo Lietuvos virėjų komanda.     Šis konkursas – tai Baltijos Jūros šalių virėjų šeimos susitikimas, kuris kaip visada jaukus ir draugiškas. Tai puiki proga ne tik pasidalinti savo patirtimi, tačiau ir pasisemti žinių iš kaimyninių šalių virtuvės meistrų.

{gallery}/sankpet{/gallery}

Joomla templates by a4joomla