1.JPG1_01.jpg4.JPG4_01.jpg9.JPG

Tiekėjų pasiūlymai

Receptai iš "Vilkyškių pieninės" sūrių

 LRVVKA rekomenduoja gaminti visose visuomeninio maitinimo įstaigose, nekeičiant receptūros ir pristatant vienodu pavadinimu.

Nemuno pievų pyragas

0,5 kg sluoksniuotos tešlos

1 kg svogūnų

6 kiaušiniai

200 g lydyto sūrelio natūralaus

0,5 - 1kg varškės sūrio „Vilkyškių“ sūris 22%

Paruošimas:

0,5 kg sluoksniuotos tešlos lengvai iškočioti ir kepti apie 10 min. 170-180 C temperatūroje.

Įdaras:

Pusžiedžiais supjaustytus svogūnus, 1kg, apkepti iki minkštumo aliejuje. 6 kiaušinius lengvai suplakti ir įmaišyti į svogūnų masę (nuėmus nuo viryklės).

Pridėti 200 g natūralaus lydyto sūrelio,

0,5 - 1 kg varškės sūrio (Vilkyškių 22%).

Druskos ir pipirų pagal skonį.

Į masę dar galite įdėti produktų, kuriuos mėgstate arba su kuriais norite eksperimentuoti : dž. pomidorai, alyvuogės, ančiuviai, šiek tiek fetos, tiesiog krapų, keptų morkų arba žalių žirnelių.

Sudėti masę ant apkeptos tešlos ir kepti 170-180 C apie 30-40 min. Stebėti kepant pirmą kartą, nes kiekviena orkaitė skirtinga.

P.S. iš šios normos išeina viena didelė konvekcijos skarda.

Virtuvės meistrė: Honorata Lyndo

 

„Memel Blue“ ledai

 

0,4 l pieno 2,5%

0,6 l grietinėlės 30-35%

180 g trynių

220 g cukraus

200 g „Vilkyškių pieninės“ sūrio su mėlynaisiais pelėsiais „Memel Blue“

3 g jūros druskos

 Paruošimas: 

Trynius ir cukrų suplakti kartu.

Grietinėlę lengvai išplakti ir sumaišyti su pienu. Įberti druskos.

Viską sumaišyti, užkaitinti iki 84 laipsnių C ir išplakti mikseriu.

Sudėti „Memel Blue“ sūrį. Viską pilti į ledų generatorių ir išsukti.

"tiekiamas tokios konsistencijos kokios jums patinka... po 1 min ar po 1 dienos... aš patariu po 10 min nuo išsukimo..."

 

Virtuvės meistras: Deivydas Praspaliauskas, restoranas „Dublis“, Vilnius 

 

 

Joomla templates by a4joomla