1 vireju atranka.jpg1.JPG1_01.jpg.jpg3 vireju atranka.jpg4.JPG4_01.jpg.jpg5 vireju atranka.jpg9.JPG

PRANEŠIMAS APIE LRVVKA 2013 M. VISUOTINĮ-ATASKAITINĮ SUSIRINKIMĄ

 

Naujieji 2013 metai jau įsibėgėjo, tad ir LRVVKA (Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija) pradėjo tryliktuosius savo veiklos metus. Vasario 3 dieną asociacijos nariai ir rėmėjai Vilniuje, „Conti“ viešbutyje, susirinko apžvelgti praėjusių 2012 metų darbus bei numatyti 2013 metų veiklos gaires.

Renginio pradžioje LRVVKA prezidentė Rūta Šiušienė padėkojo ilgametei LRVVKA vykdomajai direktorei Loretai Charčenkienei, kurios dešimties metų darbas šiose pareigose daug prisidėjo, plačiai išvystant sėkmingą asociacijos veiklą. Taip pat buvo padėkota ir LRVVKA Tarybos narei Onai Jurkšienei, kuri 2012 metų rudenį laikinai perėmė vykdomosios direktorės pareigas ir daug prisidėjo prie sėkmingų „Litexpo“ parodų rūmuose vykusių „Geriausias Lietuvos virėjas 2012“ ir kitų konkursų bei šventinės 2012 m. gruodžio 2 d. prezentacijos organizavimo.

 


Prieš ataskaitinę renginio dalį į Asociaciją buvo priimti nauji nariai: Rytis Kairys, gamybos vadovas, viešbučio “Conti“ restoranas, Vilnius; UAB „REL Mažoji Ragainė“, atstovauja Eduardas Radzivilovas, gamybos vadovas, Vilnius; Tomas Ragauskas, gamybos vadovas,  UAB „Sveikatingumo projektai“, Kaunas; Povilas Katilius, gamybos vadovas, restoranas „Fresh Meals”, Kaunas.

Labai džiugu, kad praėję 2012 metai buvo tokie darbingi ir sėkmingi – įvyko 4 planinės prezentacijos-degustacijos, pelnytas pirmasis Lietuvos virėjų olimpinis medalis, sėkmingi Lietuvos virtuvės meistrų konkursai. Šiuos visus renginius apžvelgė LRVVKA Prezidentė Rūta Šiušienė. Šiems dideliems darbams ruošėmės iš anksto, nes ir tarptautinėms išvykoms, ypač į virėjų olimpiadą, ir Lietuvoje vykdomiems konkursams reikalingos didelės lėšos. Prezentacijose ir kituose 2012 metų renginiuose-konkursuose su mumis draugavo, skyrė daug laiko ir naujų idėjų: AS "Santa Maria", UAB "Reaton", UAB "Baltic Master", UAB "Manjana", UAB "Sangaida", UAB "Dasita", UAB "Sanitex" - Promo Cash&Carry", UAB "Nestle Baltics", AB "Nordic Sugar Kėdainiai", AB "Vilkyškių pieninė", UAB "Neo textile", "Nestle Polska", "Farm Frites", "Bonduelle", UAB "Apiterapija", žurnalai: "Geras skonis", "Restoranų verslas", portalai: meniu.lt, HoReCaguru.lt, restoranai.lt. Labai norime padėkoti visiems rėmėjams, kad buvome kartu, kad negailėjome minčių, žinių, jas demonstravome, dalinomės, kartu mokėmės, tobulėjome ir augome. Juk visa tai dėl bendro tikslo - dar aukštesnio lygio, modernesnės, sveikesnės lietuviškos virtuvės! 

Visuotiniame susirinkime LRVVKA vyr. buhalterė Ala Pavliukevič pateikė 2012 metų financinę ataskaitą. Deja, 2012 metai baigti su 38161 Lt nuostoliu, tačiau visos lėšos buvo panaudotos tikslingai, sėkmingai vykdyti numatytiems LRVVKA veiklos tikslams.

Naujoji LRVVKA vykdomoji direktorė Aušra Lukošienė pristatė 2013 metų veiklos planus, kurie ne mažiau ambicingi (2013 m. LRVVKA veiklos planus skaitykite čia 2013 metu LRVVKA planai.docx

LRVVKA ataskaitiniame susirinkime dalyvavo 46 nariai, kurie vienbalsiai patvirtino LRVVKA Prezidentės Rūtos Šiušienės, vyr. buhalterės Alos Pavliukevič ataskaitas bei 2013 m. veiklos planus.

Ataskaitinio susirinkimo metu turėjome pareigą aptarti ir mažiau malonius klausimus. Buvo pasiūlyta iš LRVVKA narių tarpo pašalinti tris asmenis, kurie jau  keletą metų nedalyvauja asociacijos veikloje ir nemoka nario mokesčio. Vienbalsiai iš LRVVKA narių sąrašo buvo išbraukti: Gintaras Ropeika (3 m. nemokėjo nario mok.), Valerij Teterevkov (4 m. nemokėjo nario mok.) bei  Vidmantas Alaveckas (4 m. nemokėjo nario mok.).

Buvo pasiūlytas LRVVKA įstatų keitimas, kuris galimas tik visuotinio susirinkimo metu, esant narių kvorumui. Vienbalsiai buvo patvirtinti  LRVVKA įstatų pakeitimai. Įvesta nauja sąvoka - kandidatas į narius, - suteikiant didesnes galimybes dirbantiems virėjams (konditeriams) ir besimokantiems šių specialybių, kad turėtų galimybę prisijunti prie LRVVKA veiklos. Atnaujinta LRVVKA įstatų redakcija bus paskelbta artimiausiu metu.

Po ataskaitinio susirinkimo buvo trumpa atokvėpio valandėlė, kurios metu renginio svečiai vaišinosi UABNestle Baltic“ tiekiama gardžia kava bei šviežia ir etiška „Dilmah“ arbata, LRVVKA renginio Rėmėjo ABVilkyškių pieninės“ glaistytais varškės sūreliais, sporto baro „Stars and Legends“ viruvės šefės Halinos Višnevskajos pagamintais varškės sūrio muffinais, restorano „California Gourmet“ virtuvės meistrės Aldonos Gečienės sumuštiniais su antienos kepenėlių paštetu ir rukola salotomis, viešbučio „Neringa“ virtuvės šefo Dariaus Dabrovolsko pagamintais sumuštiniais su rūkytu kiaulienos liežuviu ir burokėliu kremu, „Mažosios Ragainės“ pyragėliais, UAB Litbana“ saulėtų šalių vaisiais. 

 

 

Antrąją renginio dalį pradėjo nuotaikinga UAB „MANJANA“ organizuojama dosni loterija, kurios metu buvo galimybė renginio metu laimėti net  10 prizų , o metinėje  loterijoje dalyvaus 4 prezentacijų anketos. Metinės loterijos prizas -  namų valymui skirtas įrenginys. UAB “Manjana” –  46  profesionalių, darbščių, išradingų žmonių komanda, kuri jau 18  metų  dirba kartu su mumis;   vasario mėn. 22 d. švenčia pilnametystės gimtadienį! UAB „Manjana“, turėdama ilgametę patirtį, siūlo ne tik novatoriškus, kokybiškus produktus (plovimo, dezinfekavimo ir  higienos priemones), bet ir konsultacines paslaugas – higienos auditą, personalo apmokymus. Džiugu, kad   UAB „Manjana“ yra ilgametė LRVVKA rėmėja.                             

Šiais metais ne tik Lietuvos valdžiai, bet ir svetingumo sektoriaus laukia rimtas tarptautinis išbandymas - pirmininkavimas Europos Sąjungos Tarybai. Viešnia iš Lietuvos Respublikos užsienio reikalų ministerijos  Lyra Puišytė-Bostroem paruošė pranešimą apie LT visuomeninio maitinimo organizavimą Lietuvos pirmininkavimo ES metu.

Renginio svečiai susidomėję išklausė Aušros  Išarienės - Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Maisto skyriaus vedėjos pranešimą tema  - “Nauji iššūkiai viešojo maitinimo įmonėms”. Ji taip pat informavo ir apie ruošiamą naują maitinimo įmonių reitingavimo sistemą.

Kaip žinome, jau devintuosius metus LRVVKA komanda ruošiasi dalyvauti tradiciniame Sankt-Peterburge vyksiančiame konkurse „Baltijos kulinarinė žvaigždė“. Esame dėkingi kompanijai ASSanta Maria“, kuri ir šiemet parėmė Lietuvos komandos pasiruošimą šiam konkursui.

Šiais metais Lietuvos komandoje dalyvausiantis klaipėdiškis Edgaras Jarumbauskis (restoranas „Žemaitija“) I nominacijoje  „Gimtosios šalies nacionalinis patiekalas“, gamino karštąjį alaus užkandį su  kiauliena. II nominacijoje „Pagrindinis karštas patiekalas“ dalyvaus Evaldas Juška (restoranas „Lauro lapas“, Vilnius). Virėjas paruošė puikų patiekalą iš  žuvies. III nominacijoje  „Banketinis šaltas patiekalas“ – „Juodoji dėžė“ dalyvaus Rytis Kairys, Vilniaus viešbučio „Conti“ restorano virtuvės šefas.

Būsimi konkursantai žiūrovų teismui pateikė banduomuosius konkursinių patiekalų variantus; juos patobulinti padės patyrusios virtuvės meistrės - būsimo konkurso teisėja Aldona Gečienė bei komandos vadovė Honorata Lyndo. Ir šiemet tikimės gerų šio tradicinio konkurso rezultatų (praeitais metais Lietuvos komanda tapo šio konkurso absoliučia nugalėtoja ir pirmą kartą iškovojo pagrindinį prizą – taurę).

Renginio svečiai degustavo patiekalus, kuriuos gamino naujieji LRVVKA nariai. Tomas Ragauskas (UAB „Sveikatingumo projektai“, Kaunas) bei Povilas Katilius, (restoranas „FRESH MEals“, Kaunas), pagamino  lietuviškų ežero žuvų teriną su parūkyta smetona, pasukų morengais, pomidorų ikrais, morkų traškučiais ir virtų neluptų bulvių salotomis. Šiam patiekalui produktus pateikė šio renginio rėmėjas – AB "Išlaužo žuvis" – pažangus gėlavandenių tvenkinių žuvininkystės ūkis, pirmaujantis užauginamos žuvies kiekiu ir kokybe, startuojantis žuvies perdirbimo srityje su rūkytos žuvies bei kulinariniais gaminiais. Šios įmonės moto – „Mūsų principas: auginame sveiką žuvį sveikais pašarais, vartotojui pateikiame ją šviežią, perdirbant nenaudodami konservantų ar maisto priedų. Taigi, esam ekologiški žuvies augintojai ne tik dėl mados, naudos, o iš idėjos, kuri gyva mūsų darbuose.“ Šio patiekalo gamyboje taip pat buvo panaudoti Promo Cash& Carry pateikti produktai.

Eduardas Radzivilovas (UAB „Rel Mažoji ragainė“) pagamino prancūzišką  „kišą“ – pyragą  su marcipanu ir sūriais.  Produktus šiam patiekalui pateikė UAB “Dasita”, UAB “Litbana”, PROMO Cash & Carry, AB “Vilkyškių pieninė“.

Šaltąjį užkandį  - “vytinto kumpio salotėles, skilandžio užtepėlę ir teriną su rūkyta šonine“ gamino dar vienas naujasis LRVVKA narys – Vilniaus viešbučio „Conti“ restorano šefas, renginio šeimininkas Rytis Kairys. Šiam patiekalui mėsos produktus pateikė UAB “Agrovet” - daugiau nei prieš 20 metų šeimos įkurta mėsos perdirbimo įmonė, kurios moto - operatyvus reagavimas, maksimalus lankstumas ir išskirtinis demesys HoReCa klientams. Lietuvos pramonininkų konfederacijos organizuotame konkurse „Lietuvos metų gaminys 2012“ UAB „Agrovet“ maisto pramonės kategorijoje pelnė net 4 aukso medalius. Viso: 15 konkursų – 20 medalių. „Agrovet“ – universalus gamintojas, turintis platų gaminių asortimentą, kurį sudaro ne tik šviežia ir šaldyta jautiena, kiauliena, veršiena, vištiena, aviena bet ir įvairiausių skonių virti, vytinti, rūkyti, marinuoti gaminiai. Taip pat Ryčio Kairio gamintam patiekalui buvo panaudoti UAB Litbana”, UAB “Reaton“ pateikti produktai.

Džiaugiamės LRVVKA renginio rėmėju – AB “Vilkyškių pienine”, kurios puikūs sūriai taip pat buvo naudojami patiekalų gamybai. Honorata Lyndo (Vilniaus restoranas „Steak House Helios“) pagamino „Nemuno pievų pyragą“, panaudodama varškės sūrį "Vilkyškių 22%". Šį patiekalą LRVVKA rekomenduoja gaminti Lietuvos restoranuose, nekeičiant receptūros ir pristatant vienodu pavadinimu "Nemuno pievų pyragas" visose visuomeninio maitinimo įstaigose. Renginio svečiai gavo skrajutes su šio pyrago receptu.

Kitą puikų patiekalą, panaudojant AB „Vilkyškių pieninės“ sūrį "Memel Blue" ir kitus produktus, pagamino ir renginio svečius vaišino išradingasis Vilniaus restorano „Lauro lapas“ šefas Deivydas Praspaliauskas. Jo pagamintas desertas su Memel Blue ledais sužavėjo ragautojus; šio patiekalo receptas taip pat buvo pateiktas skrajutėje ir yra rekomenduojamas LRVVKA visoms visuomeninio maitinimo įstaigoms bendru pavadinimu "Memel Blue ledai".

 

Pagaminti užkandžiai ir desertas buvo pateikiami moderniose UABSangaida“ lėkštėse. Restorano „Lauro lapas“ virtuvės meistras Deidyvas Praspaliauskas vaišino susirinkusiuosius bizonienos užkandžiu. Nariai ir svečiai taip pat degustavo „Farm Frites“ skirtingų formų bulvytes, pagardintas „Santa Maria“ prieskoniais.

LRVVKA nuo 2013 metų pradėjo bendradarbauti su kompanija UAB Jokado projekai“, Lietuvos rinkoje pristatančia naujo stiliaus virėjų švarkus, avalynę, staltieses, stalų sijonus, kėdžių užvalkalus, siuvimą, stiliaus kūrimą. Nuoširdžiai dėkojame „Jokado projektų“ atstovėms, papuošusioms LRVVKA renginio salės kėdes užvalkalais.

Renginio pabaigoje svečiai buvo pamaloninti UAB “Manjana” loterijos prizais. Prezentacijos dalyviai skirstėsi, nusiteikę naujiems šių metų darbams. Norime tikėti, kad ir šie metai LRVVKA nariams ir visai Lietuvos virėjų ir konditerių bendruomenei bus ne mažiau darbingi ir sėkmingi, o asociacijos renginiai bus taip pat populiarūs ir nenuleis savo kokybės kartelės.

 

LRVVKA renginyje dalyvavusių svečių atsiliepimai:

Vaida Jonkuvienė - kulinarinio realybės šou „Pragaro Virtuvė“ nugalėtoja, prestižinio viešbučio „Kempinski Hotel Cathedral Square“ stažuotoja: „Didžiulį įspūdį paliko tai, kad vienoje vietoje pirmą kartą pamačiau didelį būrį profesionalų šefų, teko sėdėti prie vieno stalo su tikrais grandais savo srityje, taip pat sužavėjo restorano "Lauro Lapas" virėjo Evaldo Juškos konkursinis patiekalas ir idomi idėja – „Karklės akmuo“ lėkštėje. Didelę simpatiją iš mano pusės jaučiau Klaipėdos restorano "Žemaitija“ virėjo patiekalui. Ačiū - buvo labai malonu“.

               

Giedra Sadauskienė - Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centro vyr. profesijos mokytoja ir lektorė: „Dėkoju už galimybę sudalyvauti renginyje. Prezentacija buvo suorganizuota gerai. Puikus salės ir stalų papuošimas suteikė šventinę atmosferą.Konkreti ir susisteminta informacija apie renginio remėjus buvo labai naudinga ir įdomi. Smagu, kad galėjau susipažinti su LT komandos darbais, kurie bus demonstruojami Sank Peterburge. Stebint jaunųjų virėjų darbą džiugino galimybė pasisemti naujų idėjų.Įgytas žinias Jūsų renginyje galėsiu perduoti savo mokiniams praktinio ir teorinio mokymo pamokose“.

 

Renginio nuotraukas galite peržiūrėti čia:

 

 

 

Joomla templates by a4joomla